• Etusivu
  • LVI

Tunnelmaa tulisijalla - sähköstä riippumaton lämmönlähde

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 21.11.2023
20202_62770.jpg

Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.
Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?

Luonnollista lämpöä kotiisi

Tulisija on muutakin kuin vain tunnelmantuoja hämyisiin syysiltoihin. Tämä mainio lisälämmönlähde hohkaa ympärilleen pehmeää ja miellyttävää lämpöä pitkään. Kotimainen, varaava tulisija on ympäristöystävällinen ja lisäksi pidemmän päälle myös taloudellinen kodin lämmittäjä. Puulämmitys mahdollistaa muiden energiakulujen leikkaamisen – lisäksi se toimii hyvin yhdessä eri järjestelmien kanssa.

Tulikiven takat ovat energiatehokkaita ja polttavat polttopuut puhtaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset itse lämmittämiseen vain vähän puuta ja lopputuloksena on vain pieni määrä tuhkaa. Varaavan vuolukivitakan tuottama pehmeä säteilylämpö lämmittää kotia jopa 24-36 tunnin ajan vain parilla pesällisellä puuta.

Voit lukea Tulikiven takkojen energiamerkeistä täältä

Kokoa, näköä ja paljon vaihtoehtoja

Tulikiven Karelia-, Kermansavi-, Pielinen- ja Klassinen-takkamallistot tarjoavat vaihtoehdon jokaiseen makuun. Mallistojen takkamalleja on mahdollista muokata mieleiseksesi muuttamalla mm. takan korkeutta sekä pintakäsittelyä.

Karelia-tulisijamallisto
Halutessasi takan nimenomaan lämmityskäyttöön, kannattaa valita mahdollisimman painava tulisija. Siihen soveltuvat erityisesti Karelia-malliston vuolukivestä valmistetut varaavat takat.

Karelia-mallisto tarjoaa paljon vaihtoehtoja.
Karelia-mallisto tarjoaa paljon vaihtoehtoja.

Karelia-takkamallisto tarjoaa yksilöllisiä vaihtoehtoja takan valintaan. Vuolukiven monipuolisuus pääsee tässä mallistossa erinomaisesti esille. Kivipinnan tekstuurin vaihtelu tuo omalla tavallaan elävyyttä sekä ilmeikkyyttä; valittavanasi on sametin sileä pinta, uritettu, lohkottu tai rosoisen kimmeltävä, vesileikkauksella aikaansaatu pinta. Eri tavoin käsitelty vuolukivi onkin Karelia-malliston suola.

Tämän malliston takoista löytyy vaihtoehto sekä perinteisemmän että pelkistetymmän ja suoralinjaisemman muotokielen ystävälle. Osa malleista on muotoilultaan hyvinkin minimalistisia antaen tilaa itse materiaalille sekä tulelle. Malliston kaikki takat ovat muunneltavissa omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi. Korkeutta sekä pintamateriaaleja muuntelemalla Karelia-malliston takoista voi luoda juuri omaan koiisi sopivan takan. Karelia-takkojen pinta rakentuu tarkkaan mitoitetuista vuolukivilaatoista. Laattajako mukailee luukun linjoja, mikä taas rauhoittaa ja luo levollisen ilmeen tulisijaan. Perinteikkäimmissä malleissa kivilaattojen rytmitys on vastaavasti suunniteltu niin, että takan etuosaan on mahdollista sijoittaa koristelaatoituksen yhdistämällä sileään verhoiluun Grafia- tai Natural-vuolukiveä.

Klassinen-tulisijamallisto

Klassinen mallisto tarjoaa vaihtoehtoja perinteitä arvostavalle kotiin ja kesämökille. Kaipasitpa sitten kompaktin pelkistettyä passiivitalon lämmittäjää tai perinteikästä leivinuunia. Klassisen malliston tuotteita ovat vuolukiviset hellat, takat, takkaleivinuunit ja leivinuunit. Tulisijoja saa myös valkeana, Color-käsiteltynä. Perinteiset ruoanvalmistajat ja tunnelmanluojat, joissa vuolukivi pääsee parhaimmilleen lämmönvarauskykynsä ansiosta.

20228_55004.jpg

Vuolukivisen ilmeen viimeistelevät koristeet, kranssit ja erilaiset luukkuvaihtoehdot. Mallistossa on monenkokoisia tulisijoja, joista löytyy oikea vaihtoehto suoralle seinälle, tilanjakajaksi sekä huoneen kulmaan. Tarvittaessa vuolukivi taipuu moneen muotoon taidokkaan mittatilauspalvelumme käsissä ja autamme sinua suunnittelemaan unelmiesi tulisijan toiveidesi mukaan.

Katso video perinteisen takkaleivinuunin lämmityksestä ja sen lämmön hyödyntämisestä ruoanlaitossa!

Keraaminen tulisijamallisto

Kaivatessasi lisää luonnonläheiseen sisustukseen sopivia värivaihtoehtoja, niitä löytyy Kermansavi-malliston tulisijoista. Värimaailma koostuu valkoisen, harmaan, ruskean ja mustan sävyistä. Täyskivilaatoista on saatavana sekä kiiltävä- että mattapintaisia vaihtoehtoja.

Harmonisen pelkistetty ja yksityiskohdiltaan loppuun asti hiottu Kermansavi-mallisto koostuu kuudesta keraamisesta takkarungosta, joihin on valittavana useita värimaailmaltaan ajattomia ja luonnonläheisiä pintaverhoiluja.

20202_62772.jpg

Takkojen korkeuden ja värisävyn voi valita useista vaihtoehdoista. Malliston takkarungoista voidaan muunnellen luoda satoja erilaisia takkoja Euroopan parhaimpien ja laadukkaimpien pintamateriaalien erilaisilla yhdistelmillä. Selkeä muotokieli, laaja väriskaala, suuret laattakoot ja pinnan tasoon upotetut luukut tekevät tulisijasta ainutlaatuisen.

Pielinen-tulisijamallisto
Etsiessäsi takkaa, joka lämmittää tilan nopeasti, kannattaa valita kiertoilmatakka. Pielinen-malliston varaavat kiertoilmatakat lämmittävät heti sytytyksestä lähtien. Niiden erikoisuutena on lisäksi paksu vuolukivikuori, joka myös varaa lämpöä.

Pielinen-takkamalliston kiertoilmatakat.
Pielinen-takkamalliston kiertoilmatakat.

Malliston takoissa on kaikkiaan neljä luukkuvaihtoehtoa: kulma-, pysty-, vaaka- tai läpiluukku. Erilaiset luukkuvaihtoehdot tarjoavat paljon mahdollisuuksia takan sijoituspaikaksi. Jokaisesta mallista on myös saatavana kaksi eri korkeutta sekä erilaisia pintaverhoiluja.
Tämän malliston takoissa korostuu pohjoinen minimalismi -luonnonkaunis kivipinta yhdistettynä selkeään muotoon. Näissä takoissa kaikki ylimääräiset koristeellisuudet on riisuttu pois, jolloin huomion keskipisteessä säilyy itse tulisija graafisuudellaan sekä tulisijan pesässä leikkivä liekki.

Perinteisesti kiertoilmatakat on suunniteltu vain nopeiksi lämmittäjiksi vailla lämmönvarauskykyä. Tällöin niiden lämmitys perustuu pääosin huoneilman lämmittämiseen. Pielinen-malliston kiertoilmatakoissa on kuitenkin paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa, joten nämä kiertoilmatakat myös varaavat lämpöä itseensä ja luovuttavat sitä hiljalleen miellyttävänä säteilylämpönä.

Info

Info

Vuolukivi materiaalina

Vuolukivi itsessään on uniikki luonnonmateriaali, jolla on erinomainen lämmönvaraavuus sekä lämmönjohtavuus. Nämä ominaisuudet yhdistettynä korkeaan ominaispainoon tekevätkin vuolukivestä erinomaisen materiaalin takkoihin. Vuolukivi lämpenee tasaisesti ja näin takka säteileekin ympärilleen lämpöä tasaisesti, pehmeästi ja pitkään. Erinomaisena ominaisuutena on, että Tulikiven vuolukivitakan pinta ei käy tulikuumaksi koskettaa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.
20164_46342.jpg
Viisi vinkkiä takan valintaan
Talven kuumin puheenaihe on ollut kodin huoltovarmuus ja mahdolliset sähkökatkot, ja erityisesti sähkökatkoista aiheutuva kodin toimintojen heikentyminen. Parhaiten näihin pystyt varautumaan ennakoimalla. Huoltovarmuuden parantamiseen varaavan takan hankkiminen on erityisen hyvä keino, koska varaavalla takalla lämmität kotisi ja valmistat myös ruoan ilman sähköä.No, mistä sitten voi tietää, millainen takka omaan kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tulisi valita? Oma mieltymys määrittää omalta osaltaan takan ulkonäköä. Valittavana on tummaa sekä vaaleaa. Korkeaa ja kapeaa sekä seinän viereen tai keskelle tilaa sijoitettavaa tulisijaa. Miten siis löytää sen oikean, joka soveltuu parhaiten kotiin tai vapaa-ajan asuntoon – muutenkin kuin vain ulkonäöltään?Ohessa viisi vinkkiä helpottamaan tulisijan valintaa.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton