Karelia-takkamallisto korostaa suomalaisen vuolukiven kauneutta

Malliston takat muokattavissa

Tulikivi on tuomassa markkinoille uuden ja monipuolisen malliston, Karelian.

Vuolukivi on materiaalina ilmeikäs ja muuntautumiskykyinen. Sen pinnan voi hioa sileäksi, urittaa, lohkoa tai saada rosoisen kimmeltäväksi vesileikkauksella. Eri tavoin käsitellyt vuolukivet ovat Tulikiven uuden Karelia-malliston suola. Nimensä tehokkaasti lämpöä varaavat takat ovat saaneet Pohjois-Karjalan paikannimistä.

Malliston kaikki takat ovat muunneltavissa omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi. Takan verhoiluihin voi esimerkiksi valita erilaisia vuolukivipintoja. Osa takoista on muotoilultaan minimalistisen moderneja, osa perinteistä vuolukivitakkaa uudistavia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Tulipesässä voi grillata ja laittaa ruokaa mukana tulevan jalallisen grilliritilän avulla. Malliston on suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

 

Kelva S takka Grafia-koristelaatoilla.Kelva S takka Grafia-koristelaatoilla.

Tulikiven Karelia-mallisto koostuu useasta varaavasta vuolukivitakasta: Raita, Raita S, Koli ja Koli S ovat suoralinjaisen minimalistisia takkoja, joiden kulmikkuus istuu modernimpaankin sisustukseen. Salvo, Salvo S, Lampo, Lampo S, Akko, Otra, Laivo S ja Kelva S ovat muotokieleltään pehmeämpiä, pyöreälinjaisempia ja perinteikkäämpiä. Takkojen nimet ovat peräisin Pohjois-Karjalan paikannimistä.

– Nimen perässä oleva S-kirjain viittaa takan ulkonäköön ja lämmön varaamiseen. Spiraalikiertoa tarkoittavalla S-kirjaimella merkityt takat ovat kapeampia malleja. Niissä lämpöä varaa luukkua ympäröivä ja sen yläpuolella oleva massa. Leveämmissä malleissa takan kyljissä kulkevat poskikanavat, jotka saavat takan koko painavan massan varaamaan lämpöä, kertoo Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Akko takka Classic-vuolukivipinnalla.Akko takka Classic-vuolukivipinnalla.
Otra-takka Natural-koristelaatoilla.Otra-takka Natural-koristelaatoilla.

Varaavan vuolukivitakan lämpö on pehmeää säteilylämpöä, joka lämmittää kotia jopa 24–36 tunnin ajan vain parilla pesällisellä. Erinomaisen hyötysuhteen ansiosta Karelia-malliston takat kuluttavat vain vähän puuta.

– Lämpösäteilyn suuntaa voi halutessaan ohjata takan rungon ja kuoren väliin asennusvaiheessa laitettavilla eristeillä. Näin lämpöä voi ohjata erityisesti niihin tiloihin, joissa yleensä oleskellaan tai joihin halutaan kerääntyä nauttimaan takan lämmöstä. Takkatuli on sisustuksessa rauhoittava ja aito elementti, joka tuo kodikkuutta. Varaavalla takalla voi myös lisätä kodin omavaraisuutta lämmityksessa ja hyödyntää kotimaista bioenergiaa. Se on ainoa täysin sähköstä riippumaton lämmitysmuoto, Moilanen summaa.

Koli-takka Grafia-vuolukivipinnalla.Koli-takka Grafia-vuolukivipinnalla.

Yksilöllisiä vaihtoehtoja takan valintaan

Karelia-mallistossa takan ulkonäköä voi muokata omaan tilaan ja sisustustyyliin sopivaksi. Takan korkeudeksi voi valita 180 tai 210 senttimetriä, sekä leveämmissä malleissa myös 150 senttimetriä.
Pintaverhoiluihin on saatavana kaikissa takoissa sileää Classic-vuolukiveä ja struktuuripintaista Grafia-vuolukiveä, joka on karhennettu vesileikkauksella kimmeltävän rosoiseksi. Uritetun Rigatta-vuolukiven voi valita kaikkien Raita- ja Koli-takkojen pintaan.
Laivo S -takka Classic-vuolukivipinnalla.Laivo S -takka Classic-vuolukivipinnalla.

Kolmiulotteinen, lohkottu Natural-vuolukivi on vaihtoehtona Akko-, Otra-, Laivo S- ja Kelva S -takkojen koristelaattoihin, jotka kulkevat luukun molemmin puolin. Korkeutta sekä pintamateriaaleja muuntelemalla Karelia -malliston takoista voi luoda juuri omaan kotiisi sopivan takan.

– Karelia-mallistossa takkojen pinta rakentuu tarkkaan mitoitetuista vuolukivilaatoista. Laattajako mukailee luukun linjoja, mikä tuo takkojen ilmeeseen levollisuutta. Perinteikkäämmissä malleissa kivilaattojen rytmitys on suunniteltu niin, että takan etuosaan saa koristelaatoituksen yhdistämällä sileään vuolukiviverhoiluun Grafia- tai Natural-vuolukiveä, Moilanen mainitsee.

Minimalistisista Koli- ja Raita-takoista kaikki ylimääräinen on riisuttu pois. Huomion saavat kulmikkaat muodot, valittu vuolukivipinta ja tulen liekit. Elegantin pelkistetyissä Salvo- ja Lampo-takoissa pehmeyttä muotoiluun antavat pyöristetyt kulmat. Halutessaan näiden takkojen etuosaan voi valita luukun levyisen koristelaatoituksen Grafia-pinnalla. Komeat Akko- ja Otra-takat tuovat kotiin raikkaasti päivitettyä vanhan ajan tunnelmaa. Ilmeikkyyttä antavat ulkonevat koristelistat, pyöristetyt kulmat ja luukkua reunustavat koristelistat. Laivo S- ja Kelva S -takkojen ulkonäköön on haettu vaikutteita nostalgiselta pönttöuunilta: yläosa kapenee kulmikkaaseen koristelistaan ja alaosa levenee ulkonevaan jalustaan. Hienostunutta koristeellisuutta voi lisätä kapeilla koristelaatoilla.

Tutustu Tulikiven tämänhetkisiin takka-mallistoihin

Raita S -takka Rigatta-vuolukivipinnalla.Raita S -takka Rigatta-vuolukivipinnalla.

Tulipesässä voi grillata talvellakin

Kaikissa takoissa on suuri lasiluukku, joka on takasta riippuen joko neliönmuotoinen tai pystymallinen. Koli-, Raita-, Lampo- ja Salvo-takkojen luukuissa on moderni, mustanharmaa metallireunus ja kaksinkertainen lasi, joka antaa lämmön siirtyä viipyillen huoneeseen. Metallisen kahvan takaosa on valmistettu puusta. Akko-, Otra-, Kelva S- ja Laivo S -takkojen lasiluukuissa on perinteisempi valurautareunuksinen kehys, jonka sävy on vaaleanharmaa.

Tuhkahuolto hoituu tulipesän luukun kautta, joten erillisiä tuhkaluukkuja Karelia-malliston takoissa ei ole. Luukku avautuu kevyesti vetämällä ja sulkeutuu automaattisesti, kun kahvasta päästää irti. Luukun voi kytkeä auki-asentoon huoltopuuhia ja makkaranpaistoa varten.

Karelia-malliston takat sopivat myös monipuoliseen ruoanlaittoon. Takan mukana tulee jalallinen grilliritilä, jonka voi nostaa tulipesään ruoanlaittoa ja grillausta varten. Takassa grillaaminen onnistuu hiilloksella ympäri vuoden. Tulipesässä voi lisäksi paistaa pizzaa, leipiä ja pullia, sekä hauduttaa maistuvia pataruokia hiilloksella ja sen jälkeisessä lämmössä. Varaavan takan lämpö riittää kypsentämään ruokaa vielä pitkään tulen sammumisen jälkeen.

Tiesitkö...

Voit korvata vanhan takkasi uudella varaavalla Tulikivi-takalla, kun haluat tehdä säästöä lämmityskustannuksissa tai haluat vaikka lisäominaisuutena valmistaa herkullista ruokaa takkaleivinuunissa.

Tulisijan uusiminen on nimittäin sekä helppoa että vaivatonta. Tulikivi tarjoaakin uuden takan ostajalle vanhan takan purkupalvelun ilmaiseksi.*

Vanhan takan purku sekä uuden asennus onnistuu jopa 2-päivässä!

  • Uuden takan avulla saat säästöä lämmityskuluissa,
  • Pääset nauttimaan miellyttävästä lämmöstä sekä
  • Lämmität kotisi pienellä puumäärällä pitkään sekä puhtaasti.
  • Voit myös halutessasi valmistaa tulisijassasi herkullisia ruokia.

Löydät lähimmän Tulikivi-studion täältä!
 

* Purkupalvelu ilmaiseksi vähintään 5000,- normaalihintaisiin uusiin tulisijoihin, joissa purettava vanha takka on max. 2-kuution kokoinen. Purkupalvelua ei voi yhdistää muihin etuihin ja tarjouksiin.

Kiinnostuitko tulisijoista?
Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
21.2.2020