Sisustukseen sopiva kiertoilmatakka

Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta, joista jokainen voi valita sisutukseensa parhaiten sopivan vaihtoehdon. Näitä kiertoilmatakkoja löytyy kahdella korkeudella ja kolmella eri vuolukiviverhoilulla sekä kulma-, pysty-, vaaka- tai läpiluukulla. Nobile-pintakäsittelyllä vuolukiven pintaa on karhennettu kevyesti ja takoissa onkin ilmeikäs pinta.

Pielinen-takkamallisto esittelee erilaisen kiertoilmatakan mihin on totuttu. Malliston takoissa pinta lämpenee miellyttävän lämpöiseksi, kun usein kiertoilmatakkojen pinta pysyy hyvinkin viileänä ja kaminoiden metallipinta taas vastaavasti kuumenee kovinkin polttavaksi. Pielisen miellyttävä lämpö selittyy paksulla vuolukivikuorella, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti säteilylämpönä.

Tulikiven Pielinen-malliston kiertoilmatakat Henka, Jokka, Kammi ja Lamu.Tulikiven Pielinen-malliston kiertoilmatakat Henka, Jokka, Kammi ja Lamu.

Nobile, vuolukiven tummankarhea ulkomuoto

Tulikivi on kehittänyt uuden Nobile-pintakäsittelyn, jolla vuolukiven pintaa karhennetaan kevyesti vesityöstökoneen avulla - näin vuolukiven pinta muuttuu tummemmaksi.

– Karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, tuntuma muistuttaa hieman mokkanahkaa. Aluksi sitä on saatavana Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen sekä keväällä lanseeratun Karelia-malliston takkojen pintaverhoiluihin. Nobile-vuolukiveä tuodaan syksyllä myyntiin myös sisustuskivenä, joka soveltuu varsinkin seinälaataksi, kertoo Tulikiven markkinointipäällikko Sari Partanen.

Uudet kiertoilmatakat tulevat myyntiin loppuvuodesta.
Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.

Vuolukivestä kompakteja kiertoilmatakkoja

Henka, Lamu, Jokka ja Kammi ovat Pielinen-malliston neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa. Näistä jokaiseen on saatavilla kaksi eri korkeusvaihtoehtoa ja kolme eri pintaverhoilua: Classic, Grafia ja Nobile.

 • Classic on perinteinen, sileäksi hiottu, vaaleanharmaa vuolukivi.
 • Eläväpintainen Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot, jotka tuovat kivestä esiin kimmellystä sekä kolmiulotteisuutta.
 • Vesisuihkulla tasaisesti käsitelty Nobile on perinteistä vuolukiveä tummempi ja karheampi.

LakoLako

Kiertoilmatakkamalliston muotoilussa korostuu pohjoinen minimalismi. Ylimääräiset koristeellisuudet on riisuttu pois, jolloin huomion saa valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli. Mallistossa olevat takat eroavat toisistaan mitoiltaan sekä luukkumalleiltaan.

 • Henka-takassa on leveä vaakaluukku.
 • Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden välille, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut ovat avattavissa molemmilta puolilta.
 • Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle.
 • Mitoiltaan muita kapeammassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.
 • Juva-kiertoilmatakka on uudenlainen tulkinta läpiluukullisesta takasta, jossa tulta voi katsella takan molemmilta puolilta. Juva-takassa tuli näkyy kolmesta eri suunnasta. Takassa on käyttöä helpottava hissiluukku, joka nousee kevyesti vuolukivikuoren sisään. Erinomainen tilanjakaja.
 • Kelo-kiertoilmatakassa on kulmaluukku. Muodoltaan neliskulmainen Kelo-takka on suunniteltu asennettavaksi huoneen kulmaan. Itse takan luukku on sijoitettu kulmaan ja se aukeaa kokonaan, jolloin puiden lisääminen on helppoa. Luukun kätisyys on mahdollista valita. Pienten tilojen takka.
 • Lako-kiertoilmatakka on varustettu leveällä hissiluukulla, joka tarjoaa näkymän elävään tuleen laajalta alueelta. Edestä yli 80 cm matkalta sekä sivuilta molempiin suuntiin. Takan hissiluukku on kevyt ja helppo käyttää.

KeloKelo

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa, joten ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

JuvaJuva
– Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna Tulikiven kiertoilmatakkojen etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi asentaa lähes mihin vain. Asennus onnistuu myös puulattialle, sillä takka ei kuumene liikaa alaspäin, Moilanen jatkaa.

Tuotetiedot:

 • Henka-kiertoilmatakka: Vaakaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 790 mm, syvyys 470 mm, hyötysuhde 83 %.
 • Lamu-kiertoilmatakka: Läpiluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 900 mm, syvyys 565 mm, hyötysuhde 82 %.
 • Jokka-kiertoilmatakka: Kulmaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 740 mm , syvyys 470 mm, hyötysuhde 85 %
 • Kammi-kiertoilmatakka: Pystyluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 620 mm, syvyys 530 mm, hyötysuhde 84 %
 • Juva-kiertoilmatakka: Hissiluukku, joka nousee kevyesti vuolukivikuoren sisään. Erinomainen tilanjakaja. Korkeus: 1470 / 1770 mm, leveys: 760 mm, syvyys: 1100 mm, hyötysuhde: 82,7 %
 • Kelo-kiertoilmatakka: Luukku on sijoitettu kulmaan ja se aukeaa kokonaan, jolloin puiden lisääminen on helppoa. Luukun kätisyys on mahdollista valita.
  Korkeus: 1800mm, leveys: 550 mm, syvyys: 550 mm, hyötysuhde: 81,4 %
 • Lako-kiertoilmatakka: Leveä hissiluukku. Korkeus: 1840 mm, leveys:820 mm, syvyys: 565 mm, hyötysuhde:
Kaikkii Pielinen-malliston takkoihin voi valita joko Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukiviverhoilun.

Kiinnostuitko Tulikiven takoista? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite!


 
Päivitetty
21.2.2020