• Etusivu
  • Energia

Sisustukseen sopiva kiertoilmatakka

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 21.02.2020
20179_50203.jpg

Tulikiven Pielinen-malliston kiertoilmatakat Henka, Jokka, Kammi ja Lamu.

Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta, joista jokainen voi valita sisutukseensa parhaiten sopivan vaihtoehdon. Näitä kiertoilmatakkoja löytyy kahdella korkeudella ja kolmella eri vuolukiviverhoilulla sekä kulma-, pysty-, vaaka- tai läpiluukulla. Nobile-pintakäsittelyllä vuolukiven pintaa on karhennettu kevyesti ja takoissa onkin ilmeikäs pinta.

Pielinen-takkamallisto esittelee erilaisen kiertoilmatakan mihin on totuttu. Malliston takoissa pinta lämpenee miellyttävän lämpöiseksi, kun usein kiertoilmatakkojen pinta pysyy hyvinkin viileänä ja kaminoiden metallipinta taas vastaavasti kuumenee kovinkin polttavaksi. Pielisen miellyttävä lämpö selittyy paksulla vuolukivikuorella, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti säteilylämpönä.

Nobile, vuolukiven tummankarhea ulkomuoto

Tulikivi on kehittänyt uuden Nobile-pintakäsittelyn, jolla vuolukiven pintaa karhennetaan kevyesti vesityöstökoneen avulla - näin vuolukiven pinta muuttuu tummemmaksi.

– Karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, tuntuma muistuttaa hieman mokkanahkaa. Aluksi sitä on saatavana Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen sekä keväällä lanseeratun Karelia-malliston takkojen pintaverhoiluihin. Nobile-vuolukiveä tuodaan syksyllä myyntiin myös sisustuskivenä, joka soveltuu varsinkin seinälaataksi, kertoo Tulikiven markkinointipäällikko Sari Partanen.

Uudet kiertoilmatakat tulevat myyntiin loppuvuodesta.

Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.
Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa.

Vuolukivestä kompakteja kiertoilmatakkoja

Henka, Lamu, Jokka ja Kammi ovat Pielinen-malliston neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa. Näistä jokaiseen on saatavilla kaksi eri korkeusvaihtoehtoa ja kolme eri pintaverhoilua: Classic, Grafia ja Nobile.

  • Classic on perinteinen, sileäksi hiottu, vaaleanharmaa vuolukivi.
  • Eläväpintainen Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot, jotka tuovat kivestä esiin kimmellystä sekä kolmiulotteisuutta.
  • Vesisuihkulla tasaisesti käsitelty Nobile on perinteistä vuolukiveä tummempi ja karheampi.
Lako
Lako

Kiertoilmatakkamalliston muotoilussa korostuu pohjoinen minimalismi. Ylimääräiset koristeellisuudet on riisuttu pois, jolloin huomion saa valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli. Mallistossa olevat takat eroavat toisistaan mitoiltaan sekä luukkumalleiltaan.

  • Henka-takassa on leveä vaakaluukku.
  • Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden välille, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut ovat avattavissa molemmilta puolilta.
  • Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle.
  • Mitoiltaan muita kapeammassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.
  • Juva-kiertoilmatakka on uudenlainen tulkinta läpiluukullisesta takasta, jossa tulta voi katsella takan molemmilta puolilta. Juva-takassa tuli näkyy kolmesta eri suunnasta. Takassa on käyttöä helpottava hissiluukku, joka nousee kevyesti vuolukivikuoren sisään. Erinomainen tilanjakaja.
  • Kelo-kiertoilmatakassa on kulmaluukku. Muodoltaan neliskulmainen Kelo-takka on suunniteltu asennettavaksi huoneen kulmaan. Itse takan luukku on sijoitettu kulmaan ja se aukeaa kokonaan, jolloin puiden lisääminen on helppoa. Luukun kätisyys on mahdollista valita. Pienten tilojen takka.
  • Lako-kiertoilmatakka on varustettu leveällä hissiluukulla, joka tarjoaa näkymän elävään tuleen laajalta alueelta. Edestä yli 80 cm matkalta sekä sivuilta molempiin suuntiin. Takan hissiluukku on kevyt ja helppo käyttää.
Kelo
Kelo

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa, joten ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Juva
Juva

– Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna Tulikiven kiertoilmatakkojen etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi asentaa lähes mihin vain. Asennus onnistuu myös puulattialle, sillä takka ei kuumene liikaa alaspäin, Moilanen jatkaa.

Info

Info

Tuotetiedot:

  • Henka-kiertoilmatakka: Vaakaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 790 mm, syvyys 470 mm, hyötysuhde 83 %.
  • Lamu-kiertoilmatakka: Läpiluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 900 mm, syvyys 565 mm, hyötysuhde 82 %.
  • Jokka-kiertoilmatakka: Kulmaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 740 mm , syvyys 470 mm, hyötysuhde 85 %
  • Kammi-kiertoilmatakka: Pystyluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 620 mm, syvyys 530 mm, hyötysuhde 84 %
  • Juva-kiertoilmatakka: Hissiluukku, joka nousee kevyesti vuolukivikuoren sisään. Erinomainen tilanjakaja. Korkeus: 1470 / 1770 mm, leveys: 760 mm, syvyys: 1100 mm, hyötysuhde: 82,7 %
  • Kelo-kiertoilmatakka: Luukku on sijoitettu kulmaan ja se aukeaa kokonaan, jolloin puiden lisääminen on helppoa. Luukun kätisyys on mahdollista valita.
    Korkeus: 1800mm, leveys: 550 mm, syvyys: 550 mm, hyötysuhde: 81,4 %
  • Lako-kiertoilmatakka: Leveä hissiluukku. Korkeus: 1840 mm, leveys:820 mm, syvyys: 565 mm, hyötysuhde:

Kaikkii Pielinen-malliston takkoihin voi valita joko Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukiviverhoilun.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Energia
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20192_56200.jpg
Totta vai tarua: Kiertoilmatakka, joka on aidosti varaava?
Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Tulikivi kuitenkin tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana, joten ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat tätä perinteistä pakkaa. Aidosti varaava kiertoilmatakka on siis totta.Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
20168_47193.jpg
Mitä tiilipiipun suunnittelussa tulee huomioida?
Perinteisen tiilipiipun rakentamisesta, käytöstä ja toimivuudesta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Tiilipiippu on edullinen rakentaa, se on energiatehokas ja paloturvallinen. Kevyenkin tulisijan parina massiivinen tiilipiippu toimii tehokkaana lämmönvaraajana. Tämä parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, koska polttamisjaksojen aikaväli pitenee samassa suhteessa lämmönluovutusajan kanssa. Tiilipiippu voi toimia myös kauniina sisustuselementtinä.Tiilipiipun edut korostuvat erityisesti korkeissa huonetiloissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Näissä tiloissa muurattu piippu jakaa lämmön tehokkaasti ylempiin kerroksiin samalla lisäten tulisijalämmityksen kokonaisosuutta. Parhaimmillaan tiilipiipun energiateho vastaa toista tulisijaa ja sen ominaisuudet korostuvat erityisesti matala- ja passiivienergiataloissa.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton