• Etusivu
  • Piha

Ideoita pihakivituotteiden käyttökohteista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 12.04.2023
20194_57196.jpg

Portaat

Rakenna juuri omaan pihaasi sopivat portaat valmiilla Porraskivillä tai latoen pienempiä kiviä.Katso ideakuvat täältä >>

Vapaa-ajan asunnot

20194_57213.jpg
Vapaa-ajan asunnolla, luonnon lähellä kaipaa helppohoitoista, mutta rentoa lopputulostaKatso ideakuvat täältä >>

Terassit ja oleskelualueet

20189_54579.jpg
Terasseilla viihdytään yhdessä, grillataan ja vietetään aikaa.
Aitakivistä voidaan rakentaa myös esim. hiekkalaatikko.Katso ideakuvat täältä >>

Sokkelin vierustat

20194_57222.jpg
Siistit sokkelinvierustat viimeistelevät kodin.Katso ideakuvat täältä >>

Kulkuväylät

20194_57234.jpg
Kiveys on helposti aurattavissa ja harjattavissa.Katso ideakuvat täältä >>

Ladontamalleja

20194_57206.jpg
Luo persoonallinen ilme latomalla kiviä esimerkiksi ympyrän muotoon.Katso ideakuvat täältä >>
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
202110_73111.jpg
Öljysäiliön käytöstä poistaminen - mitä tarkastusliikkeen on muistettava
Valtion tuki öljylämmityksestä luopumiselle on lisännyt voimakkaasti omakotitalojen öljylämmityslaitteistojen vaihtamista muihin lämmitysvaihtoehtoihin. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) haluaa muistuttaa tarkastusliikkeitä öljysäiliöiden käytöstä poistamiseen liittyvistä toimista. Öljysäiliöiden pinnoittamiseen ei saa enää ryhtyä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Piipun verhoilu?
Kysymys:Onko luvallista koteloida yläkerran vanha piippu kipsilevyllä? Piippu on täysin kunnossa ja ehjä, mutta vaatisi kovat oikaisuhommat ja helpoin olisi suoraan koteloida se ennen laatoitusta. Jos ratkaisu ei ole laillinen, niin olisiko jotain tarkoitukseen soveltuvaa levyä olemassa?
20212_68555.jpg
Rubin ja Turmalin kasvattavat savikattotiilivalikoimaa
Monier Oy on tuonut markkinoille kaksi uutta savikattotiilimallia. Rubin tuo savikattotiilivalikoimaamme runsaan värivalikoiman edullisella hinnalla. Turmalin on laattamainen, kuten jo vuodesta 2003 markkinoilla ollut suosittu betonikattotiili Ormax Minster.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton