• Etusivu
  • Piha

Kulkuväylät pihakivillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 04.05.2020
20194_57223.jpg

Kartano

Klassikko, Muurikko ja betonilaatta
Klassikko, Muurikko ja betonilaatta
Napoli
Napoli
Verona
Verona
20194_57229.jpg
20194_57230.jpg
Napoli
Napoli
Louhikivi
Louhikivi
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
mies työvaatteissa puhuu puhelimessa
Kotitalousvähennysten piiriin
Korkein hallinto-oikeus on ennakkoratkaisussaan 6. elokuuta määrittänyt, että öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Tulisijojen ja hormien nuohous jäävät edelleen oikeutta vaille. Ennakkoratkaisu on annettu vuosille 2007 ja 2008.Taipalsaarelainen omakotitalon omistaja oli hakenut ennakkoratkaisua saadakseen tietää, onko hänellä oikeutta kotitalousvähennykseen vuotuisesta nuohousmaksusta, lämmityskattilan öljypolttimon huollosta, lämmityskattilan puhdistuksesta, lämmityskattilan hyötysuhdemittauksesta ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksesta, mittauksesta, säätämisestä sekä huollosta.Tulisijan ja savuhormin nuohous eivät ole kuuluneet kotitalousvähennykseen oikeutettuihin töihin, sillä Verohallituksen tulkinnan mukaan vähennyskelpoisena asunnon kunnossapitotyönä ei pidetä sellaisia toistuvia asuntoon kohdistuvia huoltotoimenpiteitä, joiden tekemiseen voidaan yleensä kelpuuttaa vain tietyn ammattitaidon omaava henkilö, tässä tapauksessa nuohooja (Verohallituksen ohje, dnro 74/32/2006, 9.10.2006).Öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus sen sijaan eivät ole laissa määrättyjä toimenpiteitä eikä niiden puhdistuksen tekijöille ole virallisia kelpoisuusvaatimuksia. Turun hallinto-oikeus onkin katsonut päätöksessään 15.2.2006 (06/0112/3) öljysäiliön puhdistustyön, öljypolttimen huoltotyön ja lämmityskattilan tulisijan puhdistustyön oikeuttavan kotitalousvähennykseen.Veroviranomaisilla on ollut epätietoisuutta siitä, kuinka kotitalousvähennysoikeus täyttyisi nimenomaan öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksen ja huollon osalta.– KHO:n päätös selkiyttää tulkinnanvaraista tilannetta, sanoo toimitusjohtaja Juhani Jyrkiäinen Nuohousalan Keskusliitosta.Lämmityskattilan öljypolttimon huolto, lämmityskattilan puhdistus, hyötysuhdemittaus ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistus, mittaus, säätäminen ja huolto ovat päätöksen mukaan tyypillisesti sellaisia rakennuksen omistajan ja haltijan vapaaehtoisuuteen perustuvia töitä, jotka ovat katsottavissa tuloverolain 127 a §:ssä mainituiksi asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapitoon liittyviksi töiksi ja jotka edistävät omatoimista asuntojen ylläpitotoimintaa.
20189_54807.jpg
Yhdistä löylyhuone ja pesutila nousuportaalla
Löylyhuone ja pesutila sulautuvat visuaalisesti toisiinsa, kun tiloja yhdistää nousuporrasKäsitys siitä, miltä saunan löylyhuoneen pitäisi näyttää, on muuttumassa. Tulikivi on luonut uuden saunakonseptin, jossa raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna alkaa jo pesutilan puolelta kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Sen päällä voi istua vilvottelemassa tai tehdä vaikka jalkahoitoja. Nousuportaalta astutaan lasioven kautta ylös lattiamaiselle jalkalauteelle, johon kiuas upotetaan. Valikoituihin kiukaisiin saa nyt Nobile- ja Grafia-vuolukiviverhoilun, joissa vuolukiven pintaa on muokattu vesikäsittelyn avulla. Tulikiven toteuttamissa saunakokonaisuuksissa puisten istuinlauteiden materiaaliksi voi valita valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Tiilitalon maalaus?
Kysymys:Haluaisimme maalata vuonna 1973 rakennetun omakotitalon ulkoseinät. Seinämateriaali on "normaalia" tiiltä. Onko maalaus mahdollista tehdä ja millaisia pohjatöitä yms. homma onnistuakseen vaatii? Millainen maalityyppi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton