• Etusivu
  • Rakentaminen

Soklex periaatepiirroksia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.07.2012
20127_31704.jpg

1. MAANVARAINEN LAATTA

1.1 puurunko ja puuverhous

1.2 puurunko ja tiiliverhous

1.3 hirsiseinä

1.4 harkkoseinä

1.5 betonielementtiseinä

1.6 autotalli tai varasto

1.7 halliseinä, puurunko ja puuverhous

1.8 väliseinäantura

1.9 väliseinäantura, osastoiva väliseinä

2. REUNAVAHVISTETTU LAATTA

2.1 terassi tai kuisti

2.2 puurunko ja puuverhous

2.3 puurunko ja eristerappaus

2.4 puurunko ja tiiliverhous

3. TUULETTUVA ALAPOHJA

3.1 puurunko ja puuverhous

3.2 puurunko ja tiiliverhous

3.3 hirsiseinä

3.4 hirsiseinä ja ontelolaatta

3.5 kantava betonielementtiseinä ja ontelolaatta, ks. periaatemuotti M1

3.6 kantava kaksoiskuoribetonielementtiseinä ja ontelolaatta, ks. periaatemuotti M3

3.7 betonielementtiseinä ja ontelolaatta, ks. periaatemuotti M4

4. PAALUPERUSTUS

4.1 puurunko, tiiliverhous, paaluhattu, maanvarainen laatta

4.2 puurunko, tiiliverhous, paaluantura, maanvarainen laatta

4.3 puurunko, tiiliverhous, paaluhattu, reunavahvistettu laatta

4.4 puurunko, tiiliverhous, paaluantura, reunavahvistettu laatta

4.5 puurunko, puuverhous, paaluhattu, tuulettuva, ontelolaatta

4.6 puurunko, puuverhous, paaluantura, tuulettuva, ontelolaatta

5. PILARIPERUSTUS

5.1 puurunko ja puuverhous

5.2 hirsiseinä

5.3 terassi


6. EPS-HARKKORAKENTEET

6.1 EPS -harkkoseinä, eristerappaus, maanvarainen laatta

6.2 EPS -harkkoseinä, puuverhous, maanvarainen laatta

6.3 EPS -harkkoseinä, tiiliverhous, maanvarainen laatta

6.4 EPS -harkkoseinä, puuverhous, reunavahvistettu laatta

6.5 EPS -harkkoseinä, U-muotti, maanvarainen laatta

7. PERIAATEMUOTIT

7.1 M1 S120EH B80/315H100 + LP AxB

7.2 M2 S100EH B80/120H75

7.3 M3S120EHV B100/190H120V285

7.4 M4 S100EH B80/100H100 + LP 15x275

8. MUUT PERIAATEKUVAT

8.1 radonsuojaus, puurunko, puuverhous ja maanvarainen laatta

8.2 radonsuojauspuurunko, tiiliverhous ja maanvarainen laatta

8.3 radonsuojaus, väliseinäantura

8.4 patolevyn kiinnitys


Soklex Oy
Kangastie 1
PL 99
43101 Saarijärvi
Puh. 014-417 1100
Fax 014-417 1555
E-mail:
soklex@soklex.fi
www.soklex.fi
Soklex Oy
Peräsimentie 11
PL 157
03101 Nummela
Puh. 09-224 2000
Fax 09-2242 0022
soklex@soklex.fi
www.soklex.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vaasa ylhäältä päin
Kolme kulttuurinähtävyyttä
Vaasan Asuntomessujen avajaisviikolla 9.7. avattiin ja julkistettiin alueen kolme merkittävää kulttuurikohdetta. Simon Gripenbergin Korttitalo-taideteos, Pohjanmaan taidetoimikunnan Taidepuutarhafestivaali ja Alexander Reichsteinin Ihmeotuksia ja ihmemuutoksia -tilataidenäyttely ovat messuvieraiden nähtävillä koko Asuntomessujen ajan. Kulttuurikohteiden tarkoituksena on sekä tuoda uutta sisältöä messutapahtumaan että antaa viihtyisää ja kiehtovaa ilmettä koko alueelle.- Jokainen sukupolvi jättää oman jälkensä rakennetun ympäristön kerroksellisuuteen. Meidän on taiten ja vastuullisesti hoidettava oma velvollisuutemme arvostaen niin edellisten sukupolvien, kuin tulevien elämäntyötä, arvoja ja korkeimpia inhimillisiä pyrkimyksiä paremman huomisen luomiseksi. Taiteen tehtävä on olla edelläkävijä, suunnannäyttäjä, kokeilla, haistella ja viitoittaa tietä niin tieteelle kuin tekniikalle, myös rakentamiselle ja arkkitehtuurille. Minulle tämä asuntomessujen avajaisten alla paljastettava taideteos kertoo yksituumaisuudesta pyrkiä yhä ylöspäin ja siitä vahvasta luottamuksesta toisiin toimijoihin, joilla on saatu aikaan paljon, totesi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen tervehdyspuheessaan.Korttitalo-taideteos on pystytetty asuntomessualueen ranta-aukiolle, joka toimii myöhemmin asukkaiden kohtaamis- ja ajanviettopaikkana merimaiseman ääressä. Taidepuutarhafestivaali on perustettu messualueen Kivikkopuistoon aivan ranta-aukion viereen. Puisto on saanut nimensä suurista siirtolohkareista, jotka pimeän tullen valaistaan sinisellä valaistuksella. Puistossa ja kivien lomassa on useita taideteoksia, joiden äärelle puistopolut johdattavat. Ihmeotuksia ja ihmemuutoksia -tilataidenäyttely on puolestaan pystytetty asuntomessualueella sijaitsevan Suvilahden koulun liikuntasaliin.
20095_16578.jpg
Mitä pihan suunnittelu ja toteutus maksavat?
Pihan teko jää uudisrakentamisessa yleensä viimeiseksi. Siinä vaiheessa saattaa olla budjetti jo käytetty, vaikka suunnitelmissa vielä olisi pihagrillin tai kylpytynnyrin hankinta. Samoin saattaa käydä remontoinnissa. Muuten kiinteistö on laitettu kuntoon, mutta loppusilaus on jäänyt vaiheeseen pihan osalta.
20154_42998.jpg
Levy, joka toimii rakennuslevynä ja vedeneristeenä?
Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.
20116_26522.jpg
Monimuotoiset vesikatot
Vesikatto on rakenteellisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa taloa. Vesikaton tehtävä on suojata rakennusta säältä kuin säältä. Arkkitehtonisesti se antaa talolle ilmeen ja arvokkuuden.Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate, läpiviennit, tiivisteet, pellitykset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.Alla muutamia poimintoja näyttävistä vesikatteista Kokkolan asuntomessuilta. Kuten kuvista huomaa, tänä vuonna suositaan tumman sävyisiä katemateriaaleja.Lisätietoa Kokkolan asuntomessuista...
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20205_65007.jpg
Betonikorjausjärjestelmän avulla korjaat betonivauriot
Aina joskus käy niin, että betoniseinä tai -lattia vaurioituu. Koko lattiaa tai lattiapintaa ei ole kuitenkaan mielekästä uusia, etenkään jos vauriokohta ei ole kovin suuri. Betonipintojen korjaukseen on kehitetty ratkaisuksi järjestelmä, oletko sinä kuullut REP-betonikorjausjärjestelmästä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton