• Etusivu
  • Talo

Betonikorjausjärjestelmän avulla korjaat betonivauriot

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 28.05.2020
20205_65007.jpg

Betonipintojen korjaukseen on kehitetty ratkaisuksi REP-betonikorjausjärjestelmä.

Aina joskus käy niin, että betoniseinä tai -lattia vaurioituu. Koko lattiaa tai lattiapintaa ei ole kuitenkaan mielekästä uusia, etenkään jos vauriokohta ei ole kovin suuri. Betonipintojen korjaukseen on kehitetty ratkaisuksi järjestelmä, oletko sinä kuullut REP-betonikorjausjärjestelmästä?

Tällainen on REP-betoninkorjausjärjestelmä:

Järjestelmä koostuu kahdesta eri vaihteesta, jossa kummassakin on käytössä oma tuotteensa. Työvaiheet aloittaa luonnollisesti paikattavan alustan puhdistus irtoliasta ja roskasta sekä irtopölystä. Myös vaurioitunut betoni tulee poistaa joko mekaanisesti tai esimerkiksi hiekkapuhallusta käyttäen. Puhdistus viimeistellään pesemällä pinnat ja puhdistamalla näkyvät teräkset ruosteesta.

Puhdista näkyvät teräkset sekä betonipinta huolella.
Puhdista näkyvät teräkset sekä betonipinta huolella.

Korjausjärjestelmän ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan varsinainen paikkaus, jossa käytetään weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaastia. Korroosiopaikkauslaasti tulisikin levittää mahdollisimman pian terästen puhdistuksen jälkeen. Ennen korjaustöiden aloittamista on hyvä huomioida, että korjattava kohta kastellaan edellisenä päivänä ja juuri ennen työn aloitusta pinta kostutetaan uudelleen. Huomioi, että näkyvää vettä ei saa jäädä pinnoille, eli pinnan on oltava ns. mattakostea. Pinnan kostutuksen jälkeen, levitä paikattavaan kohtaan Korroosiopaikkauslaasti ohuelti ja hiero se paikoilleen käyttäen pensseliä – näin saadaan teräkselle uusi suoja sekä tartuntapinta lopulle weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaastille. Tasoita laasti paikoilleen teräslastalla, mutta jätä pinta karkeaksi seuraavaa vaihetta varten..

weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaasti soveltuu betonirakenteiden oikaisuun, täyttöön ja paikkaukseen niin vaaka- kuin pystypinnoillekin käsin tehtävänä laastipaikkauksena.

Lisää tietoa tuotteen sekoituksesta, työstöstä sekä jälkihoidosta löydät täältä.

Levitä ohut kerros huolellisesti käyttäen apuna pensseliä.
Levitä ohut kerros huolellisesti käyttäen apuna pensseliä.

REP-betoninkorjausjärjestelmän toisena vaiheena on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEAn levitys aikaisemmin tehdyn paikkauksen päälle. Huomioi, että korroosiopaikkauslaastin on pitänyt antaa kuivua rauhassa 5 vuorokautta. Kuten aikaisemmassakin vaiheessa tulee pinta kostuttaa edellisenä päivänä.

Paina ja työstä tasoituslaasti huolella alustaan käyttäen joko koneellisesti tai käsin teräslastaa käyttäen. Pinnasta tulee tehdä yhtenäinen ja huokoseton, jotta lopullinen maalipinta saadaan siistiksi.

weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEAn lisätietoja löydät täältä.

20205_65012.jpg
Info

Info

Knoppitietoa tuotteista:

weber REP 25 + Korroosiopaikkauslaasti:

  • Tuotteessa yhdistyy kahden tuotteen ominaisuudet
  • Nopeuttaa työtä, sillä et tarvitse enää erillistä terästen suojausta; tuote sisältää korroosioinhibiittorin terästen suojaukseen
  • Soveltuu jopa 100 mm kertatäyttöihin
  • Sementtipohjainen, polymeerimodifioitu (PMC) ja muovikuituvahvisteinen
  • Soveltuu erityisesti julkisivukorjauksiin
  • Betonirakenteille, joiden lujuus on alueella 20… 35 MPa. Lujemmille betoneille käytetään weber REP 45 Paikkauslaastia.

weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA:

  • Sementtipohjainen ja polymeerimodifioitu (PMC)
  • Ruiskutettava tai käsin levitettävä
  • Hidastaa kosteuden ja hiilidioksidin tunkeutumista alusbetoniin
  • Käyttökohteena betonipinnassa esiintyvien huokosten sulkeminen ja pinnan epätasaisuuksien tasaaminen ennen pinnoitusta
  • Pakkasenkestävä R2-luokan harmaa ylitasoituslaasti
  • Maksimi raekoko 1,2 mm
  • Soveltuu seinään ja lattiaan
  • Suositeltava kerrospaksuus 3-10 mm
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20223_77517.jpg
Mikä on lukijoidemme suosikkiovi? Katso äänestyksen tulokset!
Helmikuussa järjestetyn Kaunein väliovi -äänestyksen voittajaksi nousi kuuden ehdokkaan joukosta Liune Black, joka keräsi kiitosta erityisesti äänieristävyydestä ja ajattomasta tyylikkyydestään. Äänestyksessä annettiin yhteensä 640 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvotun palkinnon voittajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.
20075_5222.jpg
Suunnittele ja valitse katteesi katonvalintaohjelman avulla
Lafarge Roofing Oy:n laajasta valikoimasta voit valita itsellesi sopivan kattotiilen perinteisistä savikattotiilistä moderneihin lukkiutuviin savikattotiiliin tai kestävistä, taloudellisista betonikattotiilistä nykyaikaisiin laattakattotiiliin. Valitessasi mieleistäsi katemateriaalia voit käyttää apunasi Lafarge-Roofingin ainutlaatuista katonvalintaohjelmaa.
202210_47202.jpg
Onnistunut hanke
Lähteä yksin vetämään rakentamis- tai remonttihanketta ilman ammattiapua saattaa olla haastavaa ja stressaavaa. Ilman ammattilaisten ohjausta ja asiantuntemusta voi olla vaikeuksia tehokkaassa suunnittelussa, kustannusten hallinnassa ja odottamattomien ongelmien ratkaisemisessa. Lisäksi ammattilaiset voivat tarjota arvokkaita neuvoja ja vinkkejä, jotka voivat säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia pitkällä aikavälillä. Yhteistyö ammattilaisten kanssa varmistaa, että lopputulos vastaa odotuksia ja rakentamisen standardeja sekä pysyy tiukasti budjetissa.Rakentajan tai remontoijan kannattaakin palkata osaava ammattilainen projektin veto- ja suunnitteluvastuuseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton