• Etusivu
  • Talo

Mäntyharjun messuilla keittiöitä kaikille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.07.2011
20117_27017.jpg

Puustellin vaaleat kaapit luovat keittiöön tilantuntua.

Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista

Pintamateriaaleja oli esillä laidasta laitaan. Suosittuja olivat muun muassa laminaatti- ja massiivikoivutasot. Esittelyssä oli niin moderneja kuin perinteisempiäkin ratkaisuja. Mökkien keittiöissä on suosittu esimerkiksi vaaleita, harmaita ja jopa mustia sävyjä. Myös maanläheisiä värejä, esimerkiksi ruskeaa, on käytetty. Keittiöissä on lisäksi leikitelty väreillä, on yhdistelty rohkeasti tummaa, lähes mustaa ja vaaleaa. Kaapistoissa on käytetty lisäksi hieman uudempaa materiaalia, maitolasia.

Toimivat ja viihtyisät tilat

Monissa keittiöissä on suosittu avonaisia tiloja. Tiloissa on yhdistetty keittiö, ruokailu- ja olohuone yhdeksi kokonaisuudeksi. Useissa isoissa avonaisissa tiloissa olohuoneen ja keittiön tilanjakajana on käytetty keittosaareketta, matalaa tasoa, jonka yli on suora näköyhteys tilasta toiseen.

Keittotilat saattavat myös sijaita erillisessä pienessä keittokomerossa. Muutamissa kohteissa avonaisen ruokailutilan seinää reunustaa keittoseinä. Esillä oli myös perinteisiä vanhanajan tunnelmallisia tupakeittiöitä.

Mänyharjussa olikin esillä keittiöiden tilaratkaisiuja jokaiseen makuun. Esillä oli niin virtaviivaista ja pelkistettyä kuin monisävyistä ja runsaampaakin mallistoa. Loma-asuntomessuilla keittiövinkkejä oli tarjolla eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, niin perheille, pariskunnille, vanhuksille kuin yksin elävillekin.

Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.
Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.

Pieniä ja isoja

Keittiöiden koot vaihtelevat kohteissa alkaen pienistä 6m2 keittokomeroista aina yli 30m2:n avonaisiin ruokailutiloihin. Oleskelutilat muodostavat yhdessä keittiön kanssa talon sydämen. Pieniinkin keittiöihin mahtuu pieni pöytä, isompi ruokailuryhmä on sijoitettu olohuoneeseen. Kaikissa keittiöissä yhteistä on se, että niissä on kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Myös materiaalivalinnat ovat sellaisia, että keittiöt on helppo pitää puhtaana.

Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Oraksen pehmeämuotoinen hana.
Oraksen pehmeämuotoinen hana.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Välitilaan pleksi vai lasi?
Kysymys:Keittiön välitilaan ollaan laittamassa kuva, jonka päälle kiinnitetään läpinäkyvä pleksi tai lasilevy.Millaisia kokemuksia on pleksin käytöstä keittiön välitilassa? Mitkä ovat suurimmat erot pleksin ja lasin välillä? Halkeaako pleksi helposti, jos esimerkiksi siihen päälle lisää hyllyn? Mikä on paras tapa kiinnittää pleksi seinään niin, että kosteus pysyy poissa?
20157_44008.jpg
Perinteinen paritupa nyt modernina versiona!
Hongan Savu-malliston nimellä on oma historiansa. Nimi valikoituikin historian uumenista muistuttamaan sukupolvien yli jatkuvasta pysyvästä asuinpaikasta. Tiesitkö, että Savu on keskiaikainen veronkantoyksikkö? Savu tarkoitti jo 1500-luvun Hämeessä, Uudellamaalla, Savossa ja Karjalassa yhtä taloa eli ruokakuntaa tilan koosta riippumatta. Nyt vuonna 2015 Savu on Hongan uusi kaupunkikotimallisto.
6_P_23879.jpg
Öljylämmittäjän ilmastohaasteet
-Öljylämmittäjä voi tehdä talostaan energiatehokkaan, säästää energiaa ja vastata ilmastotalkoiden haasteisiin pitämällä lämmitysjärjestelmänsä hyvässä kunnossa ja ottamalla rinnalle uusiutuvaa energiaa kuten aurinkolämmön. Lisäksi tämän vuoden alusta alkaen lämmitysöljyssä on hiilidioksidipäästöjä pienentävä bio-osuus, sanoo Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton varatoimitusjohtaja Pekka Huttula.Öljylämmittäjällä on talossaan monia mahdollisuuksia avaava vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, jonka päästöt ovat pienemmät kuin monesti kuvitellaan. -Öljylämmittäjän ei olekaan mitään syytä lähteä harkitsemattomasti vaihtamaan lämmitysmuotoa, vaan selvittää rauhassa, miten hän voi tehdä talostaan entistä energiatehokkaamman, korostaa Huttula.Suomessa on öljylämmitteisiä pientaloja noin 240 000. Tämä on suunnilleen neljännes kaikista pientaloista. Valtaosassa öljylämmitystaloista lämmityslaitteet ovat kunnossa, koska kattiloita on vaihdettu ja muita laitteita uusittu tasaiseen tahtiin.Öljylämmittäjiä kannustetaan energiansäästöön valtiovallan ja öljyalan vuoteen 2016 ulottuvalla Höylä III -energiatehokkuussopimuksella. Sopimuksen on arvioitu hoitavan lähes 17 prosenttia EU:n energiapalveludirektiivin Suomelta vuonna 2016 edellyttämästä energiansäästötavoitteesta.Jos öljylämmityslaitteet ovat ikääntyneet, on hyvä teettää asiantuntija-arvio siitä, ja miten lämmitysjärjestelmä kannattaa kunnostaa nykyisiä vaatimuksia vastaavaksi ja entistä energiatehokkaammaksi. Öljylämmitysjärjestelmän kunnostaminen ja täydentäminen rinnakkaislämmönlähteillä kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.Lämmitysjärjestelmän kunnostus tuo kiinteistökohtaisesti 10-30 prosentin säästön öljynkulutukseen. -Kun nykyajan öljylämmityslaitteisiin yhdistää vielä aurinkolämmön eli siirtyy hybridilämmitykseen, syntyy lisää energiansäästöä, huomauttaa Huttula. -Remontit maksavat, mutta tuovat muassaan selvää säästöä. Lämmitysjärjestelmän parantaminen on pitkälle vaikuttava investointi, Huttula painottaa.Energiankulutusta vähentävät niin ikään rakennuksen eristyksen parantaminen sekä ovien ja ikkunoiden uusiminen. Asukkaat voivat halutessaan vaikuttaa energiankulutukseen myös muuttamalla omia tottumuksiaan, vaikkapa säätämällä lämpöä hieman totuttua pienemmälle.Öljylämmityksessä typen oksidi-, rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt ovat moneen muuhun lämmitysenergiamuotoon verrattuna vähäiset. Öljylämmityksen hiilidioksidipäästöjä pudottavat järjestelmien kunnostamisella aikaan saatava energiatehokkuuden paraneminen, biolämmitysöljyn osuus lämmitysöljyssä sekä lisääntyvä aurinkolämmön käyttö öljyn rinnalla.Lisätietoja: Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto, varatoimitusjohtaja Pekka Huttula, puh. 040 503 9465; Öljyalan Palvelukeskus, markkinointipäällikkö Eero Kourula, puh. 040 584 1917
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamisen ja remontin suunnittelu
Uusi rakennusIhmiset etsivät jatkuvasti itselleen sopivia pohjaratkaisuja ja mieleisiään talomalleja. Esim. sanomalehdessä esillä oleva pohjaratkaisu käy ihmisten ajatuksissa heidän omana kotinaan. Ratkaisu, mikä toisissa perheissä jää mieleen todellisena kotina, on toisille susiratkaisu. Oman talon suunnittelu ei ole helppo tehtävä tavalliselle omakotirakentajalle. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja rahaa, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ammattisuunnittelijaan sijoitettu raha tulee toteutusvaiheessa takaisin.
20103_20613.jpg
Korkokatto höynäyttämistä?
Pankkilainojen korot ovat edelleen poikkeuksellisen alhaisella tasolla. Yleisimmin asuntolainojen viitekorkona käytetään vuoden euriboria, joka on nyt n. 1,22 %:n tasolla. Päälle tulee pankin marginaali, joka on tällä hetkellä n. 1 %:n tasolla. Viitekorkoihin vaikuttaa eniten inflaation taso. Näillä näkymin Euroopassa ja Suomessa inflaatio tulee olemaan maltillinen ainakin vuoden – kahden ajan. Mikäli inflaatio, eli hintojen yleinen kehitys pääsee jatkossa kovempaan vauhtiin, kertoo se yleensä myös asuntoihin sidotun omaisuuden arvonnoususta. Kansainvälisessä vertailussa Suomen asuntojen hinnat ovat maltillisella tasolla, joten asuntojen voimakas hintojen lasku on tuskin mahdollista. Korkojen noustessa maksat enemmän korkoa, mutta omaisuutesi arvo puolestaan nousee. Muistettava on kuitenkin, että oman talouden tasapainon varmistamiseksi on varauduttava jatkossa korkojen nousuun niiden yleiselle pitkäaikaiselle, n. 5 %:n tasolle. Nyt on meneillään pankkien yhteinen kampanja korkokaton markkinoinnissa. Kannattaako korkokatto vai ei, laske se tarkoin. Alla olevassa laskelmassa kysyttiin eräältä keskeiseltä asuntorahoittajalta korkokaton ja kiinteäkoron hintaa. Laskimme vertailun tasaerälyhennyksellä, jossa lainaa lyhennetään tasaerin ja päälle lisätään korko.Keskustele aiheesta...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton