• Etusivu
  • Talo

Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Päivitetty 06.07.2023
20236_82401.jpg

Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.

Vedenpuhdistuslaitteita eri tarpeisiin

Puhdasta vettä tarvitaan päivittäin. Kulutus vaihtelee asukkaiden tarpeiden, käyttötottumusten ja henkilömäärän mukaan. Juomavesi, ruoanlaitto, tiskaaminen, käsien pesu, suihku sekä saunominen kuluttavat kaikki vettä – enemmän etenkin silloin kun on useampi käyttäjä.

Olipa kyseessä sitten mökki, kesähuvila tai omakotitalo ratkaisu puhtaan veden ongelmaan löytyy kotimaisesta vedenpuhdistuslaitteesta. Finnvodan kehittämät NERO-vedenpuhdistuslaitteet käyttävät tehokasta käänteisosmoositekniikka veden käsittelyssä. Ne puhdistavat juoksevan veden mistä tahansa luonnosta löydettävästä vedestä, kuten merivedestä, järvivedestä tai vaikkapa moniongelmaisesta rauta- ja mangaanipitoisesta kaivovedestä.

Miten laite toimii?

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset ja bakteerit jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta. Käänteisosmoosi menetelmänä poistaa vedestä käytännössä lähes kaikki liuenneet ja liukenemattomat ainekset. Käsitelty vesi on täysin puhdasta ja juomakelpoista.

NERO vedenpuhdistuslaite on suunniteltu siten, että jokainen voi itse suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet. Normaalissa käytössä huolloksi riittää esisuodattimien vaihtaminen 1-3 kertaa vuodessa. Toimenpide kestää alle 10 minuuttia.

Helppo ottaa käyttöön

Kompakti NERO vedenpuhdistuslaite vastaa asennusvaativuudeltaan astianpesukonetta ja on siten erittäin helppo ottaa käyttöön. Laitteen lisäksi tarvitaan ainoastaan raakavesipumppu ja vedenjakeluputkisto halutuille käyttövesipisteille. Energiatehokas laite käyttää vain vähän sähköä (virrankulutus on 420 W) ja sitä voidaan käyttää aurinkovoimalla, mikäli kiinteää sähköverkkoa ei ole saatavilla.

Mistä NERO-vedenpuhdistuslaitteita saa?

Meri- ja järvivesikäyttöön NERO-vedenpuhdistuslaitteen voi hankkia ja noutaa joko suoraan Finnvodan tehtaalta tai tilata verkkokaupasta suoraan kotiovelle.

Kaivovettä puhdistaessa on kuitenkin hyvä teettää ensin vesianalyysi ja käydä se läpi Finnvodan asiantuntijoiden kanssa.

Laitteesta ja sen toiminnasta voi myös tiedustella ennakkoon.

20232_80969.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80966.jpg
Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä
Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20222_77027.jpg
Tervetuloa hakemaan parhaat vinkit ja uudet ideat Raksa-messuille Lahteen 1.-3.10.
Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 11.-13.03.2022. Raksa onkin kevään ensimmäisiä koronarajoitusten kevenemisen jälkeen toteutettavia suurtapahtumia. Tapahtuma täyttää hallit tuote- ja palvelutarjonnalla niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajille sekä mökin kunnostajillekin. Messuilla on myös pihasuunnitteluun ja -rakentamiseen keskittynyt teema-alue.
20073_4276.jpg
Luonnonkivi sisustuksessa
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.
20116_26659.jpg
Uudet akkuruuvinvääntimet
Boschin uudet akkuruuvinvääntimet PSR 14,4 LI-2 ja PSR 18 LI-2 vääntävät kevyesti yli 300 ruuvia yhdellä akulla. Vaivaton vääntömomentin säätö ja vaihteen vaihto takaavat aina juuri oikean tehon ja nopeuden. Selkeä grafiikka ja aktiivinen palaute, joka auttaa valitsemaan oikeat asetukset, tekevät käytöstä uskomattoman helppoa.Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton