• Etusivu
  • Rakentaminen

Raksa käynnistää messukauden Lahden Messukeskuksessa pitkän koronatauon jälkeen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 24.02.2022
20222_77027.jpg

Raksa-messujen ohjelmassa on perinteisesti runsaasti ajankohtaista asiaa sekä uutuuksia rakentajille ja remontoijille. (Kuva Lahden Raksa-messuilta 2021.)

Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 11.-13.03.2022. Raksa onkin kevään ensimmäisiä koronarajoitusten kevenemisen jälkeen toteutettavia suurtapahtumia. Tapahtuma täyttää hallit tuote- ja palvelutarjonnalla niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajille sekä mökin kunnostajillekin. Messuilla on myös pihasuunnitteluun ja -rakentamiseen keskittynyt teema-alue.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyrityksenä Lahden Messut sitoutuu tulevilla messuillaan alan yhteisiin, turvallisuutta varmistaviin toimenpiteisiin ja tekee yhteistyötä myös viranomaisten kanssa turvallisen messuvierailun varmistamiseksi.

Yhden katon alta kaikki rakentamiseen ja remontoimiseen

Raksa-messujen ohjelmasisältö tarjoaa tuttuun tapaan runsaasti uusia ideoita rakentamiseen, remontointiin sekä sisustamiseen niin suurelle yleisölle kuin ammattilaisillekin. Myös työnäytöksiä pääsee pitkästä aikaa katselemaan livenä. Raksa-messuilta saat vinkit ja tuotteet kodin pintojen uusimiseen sekä pienillä että suurilla muutoksilla.

Myös lapset ovat tervetulleita Raksa-messuille. Lapsille on tarjolla mukavaa ajanvietettä ja valvottu lastenhoito lauantaina sekä sunnuntaina.

Etelä-Suomen Sanomat tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn ensimmäiseen Raksa-messupäivään

Raksa palaa jälleen omalle perinteiselle paikalleen kevääseen kahden koronavuoden jälkeen. Viime syksynä messut järjestettiin onnistuneesti poikkeavana ajankohtana lokakuussa. Syksyn Raksa-messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan livetapahtumien kaipuu on suuri. KOKO Lahden pitkäaikainen yhteistyökumppani Etelä-Suomen Sanomat pitääkin tapahtumien uudelleen avausta alueelle merkittävänä asiana.
Ilmaisella sisäänpääsyllä se haluaa rohkaista ihmisiä palaamaan jälleen tapahtumien pariin nauttimaan aidoista kohtaamisista turvallisessa ympäristössä.

Messut ovat avoinna:
pe klo 10-17
la klo 10-17
su klo 10-16

Lippujen hinnat:
Perjantaina 11.03.2022 ilmainen sisäänpääsy, mahdollistajana ESS

Lauantaina ja sunnuntaina

Aikuiset: ennakkolippu 12 € (10.3. saakka: lippu.fi), norm. 15 €

Huom! Raksa-etu lauantain ja sunnuntaina: kaksi lippua yhden hinnalla yht. 15 euroa.

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 12 €
Alle 16-vuotiaat veloituksetta

20222_76998.jpg
https://lahdenmessut.fi/tapahtumat/raksa/

Turvallinen tapahtuma

Messuala on yleisesti panostanut voimakkaasti terveysturvallisuuteen. Alan yhteisellä ohjeistuksella pyritään minimoimaan messuvieraiden ohella myös kaikki messujärjestäjien henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit. Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFI:n suosituksiin. Tulevilla Raksa-messuilla turvallinen messukokemus varmistetaan useilla eri toimenpiteillä, kuten tehostetulla siivoamisella, tilojen kävijähallinnalla ja messuvieraiden selkeällä ohjeistamisella.

Jokainen Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyritys noudattaa ohjeistusta mahdollisimman kattavasti ja omiin tiloihinsa ja tapahtumiinsa soveltuvasti.

Lue lisää messujen turvallisuudesta

Tervetuloa Lahden Messukeskukseen.
https://lahdenmessut.fi/tapahtumat/raksa/?utm_source=www.rakentaja.fi&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Tervetuloa Lahden Messukeskukseen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20188_54287.jpg
Luonnonkivi on kaunis materiaali pesutiloihin
Kaipaako kylpyhuoneesi muutosta? Onko haaveissasi mahdollisesti kylpyhuone, joka kestäisi aikaa niin käytön kuin ulkonäkönsäkin puolesta? Perinteiset perusvalkoiset laatat ovat kyllä ajaton ratkaisu, mutta jotain erilaista kaipaavalle ne eivät välttämättä tarjoa mielihyvää.
20229_79609.jpg
Minkä hintaista on ledien johdollinen ja langaton älyohjaus?
Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri ohjaustavalla. Mutta mitä tämä kaikki maksaa? Esittelemme tässä artikkelissa hinnat tuotekokonaisuuksille, jossa on kuusi plafondia ja valaistuksen ohjaus.
20192_56474.jpg
Jätevesiprojekti nopeasti ammattilaisten avustuksella
Kymmeniä tuhansia suomalaisia kiinteistöjä koskeva jätevesilain määräaika 31.10.2019 päättyi ja ammattitaitoisia jätevesisuunnittelijoita on Suomessa vain kourallinen.Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, ja mistä löytää ammattilaisen, johon voi oikeasti luottaa?Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.
201810_54931.jpg
Ajallista arvokkuutta ja yksilöllisyyttä huokuva talo sai arvoisensa katon
Ajallista arvokkuutta ja yksilöllisyyttä huokuva talo sai arvoisensa katonKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Varma Vesikatto OyKohde on rakennettu vuonna 1984 Evira-talomalliston pohjalta muunneltuna versiona, joten siitä huokuu myös ajallista arvokkuutta sekä yksilöllisyyttä. Talon malli on nimeltään Tasokas, jonka kertoo myös rakennuksen ylväs ulkomuoto. Kohteen asukkaat etsivät pitkään tonttia, johon kyseisen rakennuksen toteuttaminen olisi mahdollista ja olikin onni, että rakennuspaikka löytyikin asukkaiden kotipaikkakunnalta idyllisestä Sauvosta.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
20219_72628.jpg
Jäätkö syksyn tullen kaipaamaan terassilla vietettyä aikaa?
Kesä alkaa vääjäämättä kääntyä syksyn puolelle. Illat hämärtyvät, säät viilenevät, tuulee ja sateitakin saadaan. Jäätkö kaipaamaan terassilla vietettyä aikaa niin kotona kuin mökillä? Aamukahvihetkiä, illanistujaisia ystävien kanssa, saunan jälkeistä vilvoittelua, kirjan lukemista mukavassa korituolissa, perheen pelihetkiä, etätyön kahvitaukoa raikkaassa ulkoilmassa...Ei hätää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton