• Etusivu
  • Rakentaminen

Juomavettä vaikka merivedestä

Unohda kantovesi viimeistään nyt!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Päivitetty 19.04.2023
20234_81361.jpg

Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.

Nauti hanasta tulevasta juomakelpoisesta vedestä

Vesikanistereiden täyttäminen, kantaminen ja pakkaaminen nostaa hien pintaan. Auton tavaratila täyttyy − ja sama on tehtävä uudelleen, kun lähdetään täydentämään vesivarastoja.

Kotimainen vedenpuhdistuslaitevalmistaja Finnvoda on tuonut markkinoille erittäin toimivan ja kustannustehokkaan tavan korvata työläs veden kantaminen mökille.

Kompakti NERO-Vesipiste on täydellinen ratkaisu vapaa-ajan asunnoille, jotka sijaitsevat vesistön lähettyvillä. Laitteeseen syötetään pumpulla raakavettä järvestä tai merestä, ja se käsittelee veden epäpuhtauksista juomakelpoiseksi. NERO-Vesipisteen voi sijoittaa esimerkiksi terassille tai osaksi kesäkeittiötä, jossa se valmistaa vettä tarpeen mukaan.

Mikäli vesistö on lähellä eikä korkeuseroja juurikaan ole, voi laitetta käyttää myös ilman erillistä vettä syöttävää pumppua ja antaa NERO-Vesipisteen imeä puhdistettava vesi.

20234_81427.jpg

Oiva ratkaisu mökkiläisten tyypillisiin kantovesitarpeisiin

Käänteisosmoositekniikkaan perustuva vedenpuhdistuslaite NERO-Vesipiste on suunniteltu palvelemaan mökkiläisten puhtaan veden tarpeita silloin, kun ympärillä on puhdistukseen sopivaa luonnovettä (meri, järvi, kaivo).

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset, bakteerit jne. jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta.

Laite puhdistaa saastuneen kaivoveden ja se voidaan kytkeä suoraan normaalin kaivopumpun perään. Luonnonvesikohteissa käänteisosmoosi on myös turvallinen tapa puhdistaa vettä, jossa on levämyrkkyjä.

Vesipisteen tuottama vesi riittää hienosti kaikkiin mökkiläisten tyypillisiin kantovesitarpeisiin, kuten ruoan laittoon, tiski- ja käsienpesuun, saunan pata- ja löylyvesiin sekä juomavesitarpeisiin. Lisäksi suurempien astioiden, kuten ämpäreiden täyttäminen muihin tarpeisiin onnistuu myös vaivattomasti kääntyvän hanan avulla.

Helposti sijoitettava vesipiste

NERO-Vesipiste on suunniteltu toimivaksi vaihtoehdoksi mökkiläisille silloin, kun tarpeena ei ole palvella koko rakennuksen vesiverkostoa kodinkoneineen. Nätisti koteloitu laite soveltuu ulkonäkönsä puolesta sijoitettavaksi näkyville paikoille ja on vesi- ja sähköturvallinen kokonaisuus (IP44 Suojausluokitus).

  • Juomakelpoista vettä n. 2 l / minuutti
  • Täysin automatisoitu vedentuotto
  • Erittäin helppo asentaa ja käyttää
  • Kompakti koko: 89 x 37 x 38 cm
  • Paino 25kg
  • Erittäin matala energiankulutus (max. 420W)
  • Verkkovirtajohto n. 2 m
  • Raakavesiliitäntä: 1/2" Ulkokierre
  • Sivuvesiliitäntä: 13mm letkukara puutarhaletkulle
20234_81428.jpg

Puhdasta käyttövettä kaikkiin asumisen tarpeisiin

Jos kuitenkin toiveenasi on käydä suihkussa puhtaalla vedellä, tai käyttää kodinkoneita, mökkikansan suosikki NERO-Mökille malli palvelee koko vapaa-ajan asunnon vesiverkostoa ja kaikkia perheen puhtaan veden tarpeita. Katso lisää NERO-Mökille mallista.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80966.jpg
Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä
Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.
20236_82401.jpg
Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä
Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20126_31267.jpg
Vanha tiilipiippu uudelleen käyttöön
Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. Kun vanha piippu halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on sen tiiviys ja materiaalien käyttökelpoisuus tarkistettava. Tiilipiippu on saattanut vuosien käyttämättömän jakson aikana vaurioitua tai saumat hapertua. Monissa vanhoissa rakennuksissa saattaa löytyä esimerkiksi sotavuosien runtelemia hormeja, joten tarkastus ja mahdollinen korjaus ennen käyttöönottoa on aina hyvä tehdä.Hyvä on myös muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
20229_79601.jpg
Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä
Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton