• Etusivu
  • Sisustus

Sisustustiilet - sisustamisen trendituote

Käsinlyödyt terca-tiililaatat verkkokaupasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 06.08.2020
201411_41818.jpg

Sisustustiilet voi asentaa vaikka itse.

Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on koko ajan lisääntynyt. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin Terca-tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.

Retro de Namur koristaa takaseinää.
Retro de Namur koristaa takaseinää.
Keittiön taustaseinällä Rustica Oud Leerne.
Keittiön taustaseinällä Rustica Oud Leerne.

Katso asennusvideo!

Kiinnitysalustaksi soveltuvat lähes kaikki kivipohjaiset seinärakenteet sekä monet levypinnat kuten esim. tukevat Gyproc-alustaiset seinärakenteet. Varmista kuitenkin ennen asennusta, että kiinnitysalusta on riittävän puhdas. Pölyt ja rasva on poistettava ennen kiinnittämistä. Mikäli alle jää vanhaa maalipintaa, on hyvä tehdä koekiinnitys muutamalla laatalla, jotta voidaan varmistua kiinnityksen riittävästä tartunnasta. Vanhat ja kuivat kivipinnat voidaan tarvittaessa kostuttaa ennen kiinnityslaastin levitystä sumuttamalla vettä alustalle.

Laatat kiinnitetään saneerauslaastilla alustaansa ja annetaan kuivua n. 1 vrk ennen saumausta. Laattojen kiinnitysvaiheessa on hyvä käyttää esim. kasteltua apurimaa saumoissa laattojen työaikaisen kannatuksen varmistamiseksi. Laatat saumataan sopivanvärisellä tiilien muuraus- tai jälkisaumauslaastilla. Saumattava laasti syötetään saumaan esim. saumarautaa hyväksikäyttäen laastilatan päältä ja muotoillaan halutun muotoiseksi esim.sähköputkenpätkällä, saumausraudalla tai puutapilla. Lopuksi kuivahtanut sauma tarvittaessa harjataan kevyesti jouhiharjalla.

Laatoitettu pinta voidaan suojata roiskeille alttiissa paikoissa esim. Kiilto Saumasuojalla.

Sisustustiilet - sisustamisen trendituote

Tiililaatta on varsin oiva vaihtoehto erityisesti peruskorjausten yhteydessä tehtäviin sisustusmuutoksiin, kun vanha taustarakenne on jo olemassa. Laatan avulla voidaan huonetilan ilme muuttaa aikaisempaan nähden persoonallisemmaksi ja tunnelmaltaan erilaiseksi.

Esimerkiksi keittiöissä tiilen käyttökohteita ovat seinät tai seinien osat kuten tilanjakajat sekä erityisesti tiskipöydän taustaseinät. Mikäli tiiltä halutaan käyttää kosteudelle ja roiskeille alttiissa paikoissa sen pinta suositellaan käsiteltäväksi vettä hylkivällä suoja-aineella. Näin tiilen pinta on helpompi pitää puhtaana ja toisaalta roiskeet eivät imeydy niin helposti sen pintahuokosiin.

Olohuonetiloissa voidaan tehdä esimerkiksi vaikka vain yksi tehostusseinä tiilellä korostamaan muita sisustuselementtejä. On aivan sama, onko koti moderni tai antiikkinen, sillä tiili sisustuselementtinä sopii aina.

Käsinlyöty sisustustiili, Rustica Oud Leerne.
Käsinlyöty sisustustiili, Rustica Oud Leerne.

Terca-tiililaatat

Velbrand Exterieur.
Velbrand Exterieur.
Pastorale.
Pastorale.
Retro de Namur.
Retro de Namur.
Reneissance.
Reneissance.

Terca-tiililaatat soveltuvat kodin eri tiloihin

Sisustustiilien avulla saat tuotua esille persoonallisuutta. Käsinlyötyjen tiilien sävyjen elävyys tuo lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen.

Sisustustiiliä on mahdollista hankkia myös Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta.
Sisustustiilet Verkkokaupasta

Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia.
Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia.
Wienerberger Oy Ab
Sisustus
lattiat
seinät
huoneisto
julkisivu
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20162_45434.jpg
Tee itse! Aito antiikkinen tiiliseinä sen olla pitää
Pieni kerrostalokolmio yhdistettiin linjasaneerauksen yhteydessä seinän takaa myyntiin tulleeseen yksiöön. Asuntoremontin edetessä yksi olohuoneen seinä päätettiin verhoilla aidoilla käsin lyödyillä sisustustiilillä.
20186_53423.jpg
Vanha ja uusi tiili sulassa sovussa
Nakkilan Pyssykankaalla, kylämaisemaa halkovan tien varressa, on 1950-luvulla valmistunut tiilinen rakennus, jonka seinää koristaa teksti VERSTAS. Kyseessä on vanha puusepänverstas, joka on saanut uuden elämän Temal Oy:n varatoimitusjohtaja Harri Höglundin käsissä. Nyt verstaan yläkerrassa on upea, vanhaa ja uutta tiiltä kunnioitten tehty 330 m² loft-asunto.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton