Sisustustiilet - sisustamisen trendituote
- käsinlyödyt Terca-tiililaatat Verkkokaupasta

Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on koko ajan lisääntynyt. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin Terca-tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.

Sisustustiilet voi asentaa vaikka itse.Sisustustiilet voi asentaa vaikka itse.
Retro de Namur koristaa takaseinää.Retro de Namur koristaa takaseinää.
Keittiön taustaseinällä Rustica Oud Leerne. Keittiön taustaseinällä Rustica Oud Leerne. 

Katso asennusvideo!

Kiinnitysalustaksi soveltuvat lähes kaikki kivipohjaiset seinärakenteet sekä monet levypinnat kuten esim. tukevat Gyproc-alustaiset seinärakenteet. Varmista kuitenkin ennen asennusta, että kiinnitysalusta on riittävän puhdas. Pölyt ja rasva on poistettava ennen kiinnittämistä. Mikäli alle jää vanhaa maalipintaa, on hyvä tehdä koekiinnitys muutamalla laatalla, jotta voidaan varmistua kiinnityksen riittävästä tartunnasta. Vanhat ja kuivat kivipinnat voidaan tarvittaessa kostuttaa ennen kiinnityslaastin levitystä sumuttamalla vettä alustalle.

Laatat kiinnitetään saneerauslaastilla alustaansa ja annetaan kuivua n. 1 vrk ennen saumausta. Laattojen kiinnitysvaiheessa on hyvä käyttää esim. kasteltua apurimaa saumoissa laattojen työaikaisen kannatuksen varmistamiseksi. Laatat saumataan sopivanvärisellä tiilien muuraus- tai jälkisaumauslaastilla. Saumattava laasti syötetään saumaan esim. saumarautaa hyväksikäyttäen laastilatan päältä ja muotoillaan halutun muotoiseksi esim.sähköputkenpätkällä, saumausraudalla tai puutapilla. Lopuksi kuivahtanut sauma tarvittaessa harjataan kevyesti jouhiharjalla.

Laatoitettu pinta voidaan suojata roiskeille alttiissa paikoissa esim. Kiilto Saumasuojalla.

Sisustustiilet - sisustamisen trendituote

Tiililaatta on varsin oiva vaihtoehto erityisesti peruskorjausten yhteydessä tehtäviin sisustusmuutoksiin, kun vanha taustarakenne on jo olemassa. Laatan avulla voidaan huonetilan ilme muuttaa aikaisempaan nähden persoonallisemmaksi ja tunnelmaltaan erilaiseksi.

Esimerkiksi keittiöissä tiilen käyttökohteita ovat seinät tai seinien osat kuten tilanjakajat sekä erityisesti tiskipöydän taustaseinät. Mikäli tiiltä halutaan käyttää kosteudelle ja roiskeille alttiissa paikoissa sen pinta suositellaan käsiteltäväksi vettä hylkivällä suoja-aineella. Näin tiilen pinta on helpompi pitää puhtaana ja toisaalta roiskeet eivät imeydy niin helposti sen pintahuokosiin.

Olohuonetiloissa voidaan tehdä esimerkiksi vaikka vain yksi tehostusseinä tiilellä korostamaan muita sisustuselementtejä. On aivan sama, onko koti moderni tai antiikkinen, sillä tiili sisustuselementtinä sopii aina.
Käsinlyöty sisustustiili, Rustica Oud Leerne.Käsinlyöty sisustustiili, Rustica Oud Leerne.

Terca-tiililaatat

Velbrand Exterieur.Velbrand Exterieur.
Pastorale.Pastorale.
Retro de Namur.Retro de Namur.
Reneissance.Reneissance.

Terca-tiililaatat soveltuvat kodin eri tiloihin

Sisustustiilien avulla saat tuotua esille persoonallisuutta. Käsinlyötyjen tiilien sävyjen elävyys tuo lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen.

Sisustustiiliä on mahdollista hankkia myös Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta.
Sisustustiilet Verkkokaupasta

Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia.
 
Julkaistu
10.2.2020