• Etusivu
  • Talo

Uutta ja vanhaa tiilipintaa asuntomessuilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 15.07.2019
20197_59088.jpg

VIrkkulankylän erillistalojen julkisivutiilet ovat Terva Struktura ja Superwhite Retro.

Kesän 2019 asuntomessut järjestetään Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Vanha kasarmialue täydentyy uudella, monipuolisella asuntorakentamisella. Materiaalina tiili on vahvasti esillä alueella ja messutaloissa.

Paja-aukio on tiilikortteli

Yksi asuntomessualueen kortteleista määriteltiin jo kaavassa julkisivuiltaan tiilikortteliksi. Paja-aukion tonteille rakentuu seniori-ikäisille suunniteltu Virkkulankylä sekä kaksi Kouvolan Asuntojen vuokra-asuntoja.

Virkkulankylän kahdeksassa talossa on yhteensä 32 asuntoa. Kahdella eri tiilivärillä, valkoisella ja ruskealla, toteutetut erillistalojen julkisivut ovat ilmeiltään ajattoman tyylikkäitä.

Kouvolan Asuntojen rakennuttamista neljästä pienrivitalosta messuille valmistuu kaksi. Kaikkiaan kohteessa valmistuessaan on 12 vuokra-asuntoa yksiöistä kolmiohin. Rivitalojen tiiliverhouksessa on rohkeasti lähdetty kokeilemaan usean tiilivärin sekoittamista. Suunnitelmissa lähtökohtana oli neljä eri pääsävyä: vaalenkellertävä, vaaleanharmaa, ruskea ja mustanharmaa. Nyt messuille valmistuvissa kohteissa on nähtävissä ruskeat ja mustanharmaat tiilisekoitukset.

Kouvolan Asuntojen vuokrataloissa on mielenkiintoiset julkisivut, joissa muurattu sekoittaen kolmea eri tiililväriä, Grafiitinmusta Retroa, Graniitinkirjava Makasiinia ja Harmaa Retroa.
Kouvolan Asuntojen vuokrataloissa on mielenkiintoiset julkisivut, joissa muurattu sekoittaen kolmea eri tiililväriä, Grafiitinmusta Retroa, Graniitinkirjava Makasiinia ja Harmaa Retroa.

Pioneerikoulun ulkoalueet katettu keraamisilla pihatiilillä

Yksi vanhan kasarmialueen merkittävimmistä rakennuksista, Pioneerikoulu, saneerataan asuntomessuille niin sisä- kuin ulkotiloiltaan. Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili.

Pihatiilet ovat nopeasti kasvattamassa suosiotaan erityisesti julkisten ulkotilojen materiaalina. Ne pitävät hyvin värinsä ja patinoituvat kauniisti ikääntyessään. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin olosuhteissa vuosikymmeniä.

Tiili osana sisustusta

Tiili luo aitoa tunnelmaa myös sisätiloihin. Airon neito -messutalossa tullaan näkemään Wienerbergerin suosituin sisutustiililaatta, Retro de Namur, eteisessä, keittiössä sekä lounge-oleskelutilassa. Tiililaattojen asennus onnistuu hyvin kotiremontoijaltakin. Laatat kiinnitetään seinään saneerauslaastilla ja saumataan jälkikäteen muurauslaastilla. Keittiötiloissa valmiin tiilipinnan voi suojata likaa ja vettä hylkivällä kivensuoja-aineella.

Lisäksi vanhassa juureskellarissa voit tutustua tiilen valmistuksen ja käytön historiaan sekä tiiliarkkitehtuuriin eri vuosikymmeniltä.

Retro de Namur
Retro de Namur

Tiilen käyttöä ja historiaa esittelevä näyttely

Pioneeripuiston alueella on edelleen useita yli 100-vuotiaita alun perin varuskunnan käyttöön muurattuja rakennuksia. Yksi vanhimmista on perunoiden ja juuresten säilyttämiseen rakennettu varasto, joka messujen aikana tulee toimimaan tiilen käyttöä ja historiaa sekä tiiliarkkitehtuuria esittelevänä näyttelytilana.

Tutustu Wienerbergerin tuotteisiin.

Juureskellarissa on tiilen historiaa ja käyttöä Suomessa esittelevä näyttely.
Juureskellarissa on tiilen historiaa ja käyttöä Suomessa esittelevä näyttely.
20197_59094.jpg
20197_59093.jpg

Pioneeripuistoon keraaminen ympäristötaideteos

Kouvolan kaupunki hankkii Pioneeripuiston alueelle taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti eli kaupungin tekninen toimiala sijoittaa noin prosentin asuntomessualueen rakentamiskustannuksista taiteeseen.

Kutsukilpailun taiteilijoille esitettiin toive, että teokset kunnioittaisivat asuntomessuille tärkeitä teemoja: kauniisti ikääntyvä, oma aika ja bioneeri. Kauniisti ikääntyvä viittaa ihmisiin, jotka arvostavat muun muassa historiaa ja yksilöllistä laadukkuutta. Oma aika taas kuvaa heitä, jotka nauttivat aktiivisesta elämästä ja työn tekemisen vapaudesta. Bioneeri puolestaan tarkoittaa kestävän kehityksen ja asumisen innovaatioiden edelläkävijää, modernin ajan tienraivaajaa. Toteutettaviksi teoksiksi valikoituivat Antero Toikan Ajan Hammas ja Radoslaw Grytan Talo.

Antero Toikan Ajan hammas koostuu viidestä tiilillä verhoillusta betonikuutioista. Radoslaw Grytan Talo on litteä kappale, joka muuttuu kolmiulotteiseksi kun sitä tarkastelee eri näkökulmista.

- Ajan hammas voidaan nähdä ajan olemuksen kuvana. Teoksen pintarakenne ja perusrakenne kuvaavat ajan eri aspekteja, Antero Toikka luonnehtii teosta.

Wienerberger toimii Antero Toikan yhteistyökumppanina teoksen toteutuksessa. Kuutioiden pintaan kiinnitettävät tiililaatat valmistetaan Wienerbergerin Korian tiilitehtaalla, vain parin kilometrin päässä asuntomessualueesta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
lattiat
seinät
julkisivu
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53423.jpg
Vanha ja uusi tiili sulassa sovussa
Nakkilan Pyssykankaalla, kylämaisemaa halkovan tien varressa, on 1950-luvulla valmistunut tiilinen rakennus, jonka seinää koristaa teksti VERSTAS. Kyseessä on vanha puusepänverstas, joka on saanut uuden elämän Temal Oy:n varatoimitusjohtaja Harri Höglundin käsissä. Nyt verstaan yläkerrassa on upea, vanhaa ja uutta tiiltä kunnioitten tehty 330 m² loft-asunto.
201411_41818.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on koko ajan lisääntynyt. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin Terca-tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
kahi-harkkojen-ohutsaumamuuraus-valiseinia
Mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan?
Kukapa ei olisi elämänsä aikana vähintään kuullut nimeä Kahi-tiili. Onhan se ollut osa suomalaista rakentamista jo pitkään. Mutta mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan – ja miksi se yhä edelleen säilyttää suosionsa myös tämän hetken rakentajien keskuudessa?
lasten leikit olohuoneessa
Mitä hyötyä ääneneristyksen parantamisella on?
Toisinaan saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan. Tehdyt ratkaisut ovat voineet myös osoittautua epäonnistuneiksi: yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Levollinen rauha ja hiljaisuus on tällaisissa kaukana. Mitä asialle voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton