• Etusivu
  • Talo

Poltettu tiili julkisivuun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 27.02.2007
20072_3689.jpg

Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.

Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.

Energiahyötyä asumiseen


Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tiili on energiaa säästävä ja ekologinen rakennusmateriaali. Tiilijulkisivu ja sen takana oleva ilmarako pitävät lämmöneristekerroksen aina kuivana ja niiden energiankulutusta alentava lisävaikutus on jopa 6-8 % lämmityskaudella.

Huoltovapaa julkisivu

Tiilen on todettu 100 vuoden käyttötarkastelussa olevan vähiten huoltoa kaipaava julkisivumateriaali. Tämä on asia, jota ei useinkaan hankintahetkellä tule loppuun asti mietittyä. Jo huoltotarpeista aiheutuvalla vaivannäöllä ja menetetyllä vapaa-ajalla, merkittävien huoltokustannuksien lisäksi, on huoltovapaudella suuri merkitys rakennustapaa valittaessa.

TERCA-tiilien värivalikoima on monipuolinen


Poltetut Terca-tiilet luokitellaan värin mukaan punaisiin, punaisenkirjaviin, tummankirjaviin, keltaisiin ja vaaleisiin julkisivutiiliin. Pintavaihtoehtoina ovat sileä, harjattu, karhea, käsinlyöty, lohko ja antiikkilohko. Käsinlyödyt Terca-tiilet valmistetaan vanhoja tiilenvalmistusperinteitä vaalien nykyaikaisella tekniikalla. Niille on ominaista ilmeikkyys ja sävyjen luonnonmukainen vaihtelevuus.

Julkisivutiilen valmistusohjelmaan kuuluvat myös muototiilet, joilla voidaan elävöittää tiilirakenteita. Julkisivutiilet ovat sään- ja pakkasenkestäviä.

Helpotusta tiilen ja laastin valintaan

Tiili ja laastiyhdistelmän vertaaminen on helppoa. Wienerbergerin kotisivuilla on mahdollista kokeilla eri tiili- ja muurauslaastivaihtoehtojen yhdistelmiä. Näin löydät omaan kotiisi sopivimman yhdistelmän.

20072_3688.jpg

Tiili on myös paras rappausalusta


Mikäli haluat rapattupintaisen pientalon, olipa runkoratkaisusi tiili, harkko tai vaikkapa puuelementti, on tiili rappausalustana ominaisuuksiltaan ylivoimaisesti paras. Se ei vaadi muurauksen jälkeen pitkiä kuivumisaikoja ennen rappaustyön aloittamista. Karhean pinnan ja rappaukselle sopivan vedenimuominaisuuden sekä pienen kutistumansa ansiosta tiili on myös kaikkein riskittömin rappausalusta, josta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset.

20072_3670.jpg
20071_3189.jpg

TERCA on johtava julkisivutiilien tuotemerkki


Wienerbergerin poltetuista tiilistä on jo vuodesta 1819 alkaen rakennettu kauniita ja kestäviä taloja. Pienestä tiilitehtaasta Itävallassa aloittanut Wienerberger on nykyään maailman johtava tiilenvalmistaja, jonka TERCA –tiilet tunnetaan laajalti maailmalla. Suomessa TERCA –tiiliä valmistetaan Lappilan ja Korian tiilitehtaissa.

Lisätietoa Terca -julkisivutiilistä...

Wienerberger Oy Ab
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20078_6236.jpg
Julkisivutiilien myyntinäyttely
Helsingin Pitäjänmäen pääkonttorissa on poltettujen TERCA-tiilien myyntinäyttely. Tervetuloa tutustumaan malleihin ja keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa tiilirakentamisesta.
20235_81706.jpg
Tunkkainen haju ei kuulu kesämökille - näin saat raikkaan sisäilman helposti
Tunkkainen tai kostea sisäilma ei ole normaalia eikä se ole mökin ominaisuus. Onneksi on olemassa helppoja keinoja, joilla mökille saa raikkaan sisäilman. Avainasemassa on toimiva ilmanvaihto.
Talo nurmikolla
Terveellä talolla on kuivat jalat
Hyvällä suunnittelulla, laadukkailla ja käyttötarkoitukseensa hyväksytyillä eristemateriaaleilla sekä oikein tehdyllä asennuksella saavutetaan paras suoja routaa vastaan. Maaperän mahdollinen radon-säteily on aiheellista ottaa huomioon eristystä suunniteltaessa. Myös v. 2003 tiukentuvat lämmöneristysvaatimukset on aiheellista huomioida.
20181_51410.jpg
Uusinta kattotiiliteknologiaa
Oletko tullut ajatelleeksi, että kattotiili on mitä parhain katemateriaali vanhan katon korjauksessa. Se sopii erinomaisesti kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaalisi mikä tahansa. Tiilikatto on tyylikäs, kestävä ja eläväpintainen. Se antaa talolle uutta ilmettä ja nostaa talon arvoa. Pitkäikäisen materiaalin valinta edustaa elinkaaritietoista ajattelua. Tiilikaton alla on lisäksi ylellisen hiljaista asua. Sitä ei myrsky riepota eikä se pauku pakkasella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton