• Etusivu
  • Rakentaminen

Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut näyttävästi esillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 27.12.2023
20078_5978.jpg

Terca -tiilikoti, messukohde numero 27

Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.

Terca -tiilikoti, kohde 27
Talo Wienerberger, kohde 44

Tiivis ja energiatehokas runkorakenne

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että täystiilinen Terca -tiilitalo on tiiveydeltään yksi parhaista, ja mikä parasta, ilman erillistä höyrynsulkua. Samalla se on myös terveellinen ulkoseinärakenne ilman muovisia tai lahoavia rakenneosia.

Täystiilirakenteen energiaystävällisyys tulee esille monella eri tavalla. Viimeisimmät energiatutkimukset ovat selkeästi osoittaneet lämmöneristeen sisäpuolella olevien massiivisten rakenteiden energiaa varastoivat edut. Lämmöneristeen sisäpuolisten rakenteiden, kuten rungon väliseinien sekä ala- ja välipohjan energiaa säästävä hyöty voi olla jopa 5-15 %, mikäli ne on tehty massiivisista materiaaleista. Paras massan hyötysuhde saadaan kohteessa, jossa ikkunapinta-ala on suuri ja U-arvo matalaenergiatasoa eli alle 0,19 W/m²K, kuten juuri Terca -tiilikodeissa.

Myös tuuletusraolla varustetulla julkisivumuurauksella on energiaa säästävä vaikutus. Pitkäaikaistutkimuksilla on selvitetty, että tuuletusraolla varustetun julkisivumuurauksen energiaa säästävä hyöty voi olla jopa 6-8 % lämmityskaudella.

Näin täystiilitalon todellinen energiatehokkuus voi olla jopa yli 20% parempi kuin sen laskennallinen U-arvo antaa ymmärtää.

Talo Wienerberger, messukohde numero 44
Talo Wienerberger, messukohde numero 44

Terca -tiilikodin edut

Näyttävyyden lisäksi tiilitalolla on paljon ylivoimaisia ominaisuuksia.

Huoltovapaus
Viimeisten VTT:n tutkimusten mukaan, tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä (100 v) kaikkein vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu ja samalla myös ekologinen.

Alhaiset asumiskustannukset
Tiili on aito luonnonmateriaali, joka kaipaa vain vähän huoltoa. Se on myös materiaali, joka varaa hyvin lämpöä talvella ja toisaalta pitää rakennuksen miellyttävän viileänä lämpimän kesäkauden aikana.

Yksilöllinen ja näyttävä
Tiili on pieni rakennuskappale ja juuri sen vuoksi siitä voidaan aina tehdä jokaiselle yksilöllinen ratkaisu.

Ääneneristävyys
Rakenteiden massiivisuudesta johtuen täystiilitalon ääneneristävyys on sekä ulkoa sisälle että talon sisällä huoneiden välillä erinomainen.

Terveellisyys
Tiili tasaa kosteuden vaihteluita erinomaisesti pitäen näin huoneilman kosteustasapainon mahdollisimman optimaalisena. Tiili myös kuivuu kaikista kivimateriaaleista nopeimmin.

Jälleenmyyntiarvo
Tiilitalo säilyttää asiantuntijoiden mukaan hyvin arvonsa. Koska tiili on lähes elämätön ja hyvin kulutusta kestävä se pitää kotisi näyttävän näköisenä pitkään.

Wienerberger Oy Ab
Rakentaminen
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_6236.jpg
Julkisivutiilien myyntinäyttely
Helsingin Pitäjänmäen pääkonttorissa on poltettujen TERCA-tiilien myyntinäyttely. Tervetuloa tutustumaan malleihin ja keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa tiilirakentamisesta.
Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton