• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontti valmis

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11468.jpg

Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontti on valmis. Asunto oli remontin alkaessa erittäin huonossa kunnossa, sillä asunnossa ei oltu tehty mitään kunnostustöitä vuosikymmeniin. Lähtökohta remontille olikin, että asunto rakennetaan sisältä kokonaan uusiksi.

20086_11469.jpg

Remontin jälkeen asunto on kuin uusi. Trendikäs ja tyylikäs lopputulos muotoutui laadukkaiden materiaalien ja kalusteiden avulla. Asunnon lattiapinnoitteeksi valittiin Upofloorin kaunis, valkotamminen laminaatti. Yhtenäinen lattiapinta tuo asuntoon yhtenäisyyden ja tilan tuntua. Asunnon eteiseen luovat avaruutta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Sekä keittiö että kylpyhuone/wc ovat kalustettu kokonaan uudestaan. Keittiön upeat kalusteet ovat Puustellista ja laadukkaat kodinkoneet Whirlpoolilta. Kylpyhuone/wc on laatoitettu Pukkilan trendikkäillä laatoilla ja tyylikkäät kalusteet ovat IDO:n mallistosta. Asunnon seinäpinnoista löytyy myös näyttävyyttä; keittiön välitilat ja olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maalilla. Hauska yksityiskohta on myös keittiön seinään Tikkurilan magneetti- /liitutaulumaalilla maalattu "muistitaulu".

Arvioidut ja toteutuneet remonttikustannukset

Ennen remontin alkua remonttikustannukset arvioitiin RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. RemonttiOptmissa kustannukset saadaan arvioitua huonetiloittain ja yksiön remontointiakin seurattiin huone kerrallaan.

Keittiön kustannukset
Arvio 4013,9 € --> Toteutuneet 4687,9 €

Kylpyhuoneen kustannukset
Arvio 5105,3 € --> Toteutuneet 5074,9 €

Olohuoneen kustannukset
Arvio 2787,6 € --> Toteutuneet 2411,5 €

Eteisen kustannukset
Arvio 2077,4 € --> Toteutuneet 1952,8 €

Yhteensä
Arvio 13984,2 € --> Toteutuneet 14127,1 €

Arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välinen ero on koko remontin osalta 1 %.

Huonetilat saatiin pääosin remontoitua arvioitua edullisemmin, vaikka remontin toteutuneet kokonaiskustannukset nousivatkin hivenen suuremmiksi kuin arvioidut. Suurin poikkeama arvioitujen ja toteutuneiden kustannusten välille tuli keittiön remontista. Remontin edestessä asunnon keittiöön päätettiin panostaa suunniteltua enemmän ja kalusteiksi valittiin hintaluokaltaan korkeammat kalusteet, mikä aiheutti tietysti myös kustannusten nousua. Asunnon muut huoneet saatiin puolestaan remontoitua arvioitua edullisemmin, mikä johtui pääosin laminaattimallin vaihdosta. Remontoijaa miellyttikin enemmän suunnitellusta poikkeava laminaattimalli, mikä sattui olemaan myös edullisempaa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44488.jpg
Katto kannattaa tarkastaa ennen talven tuloa
Katon moitteettoman toiminnan varmistamiseksi katto, läpiviennit ja varusteet on syytä tarkistaa vuosittain kahdesti: keväällä, jolloin talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot havaitaan välittömästi, sekä syksyllä juuri ennen lumen tuloa. Katon huolellinen hoito varmistaa katon asianmukaisen toimivuuden sekä pidentää katteen ja rakenteiden kestoikää.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20233_80993.jpg
Jos kattosi on rakennettu ennen 2000-lukua, huomioi nämä seikat
Kevään saapuminen näkyy ja kuuluu aina Vesivekin vuotopäivystyksessä, missä puhelin pirisee tällöin vilkkaasti. Kun kevätaurinko alkaa sulattaa katolle sataneen lumikerroksen, testataan katteen ja alapohjarakenteiden vedenpitävyys.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Puuliitoksiin käytettävistä ruuveista löytyi puutteita
Puurakenteiden liitoksiin käytettävistä yleisruuveista löytyi puutteita Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) teettämissä testeissä. Tuotteiden suoritustasoilmoituksista löytyi myös puutteellisuuksia. Tukes selvittää asiaa maahantuojien ja jakelijoiden kanssa.
20235_81591.jpg
It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
20092_14859.jpg
Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja
Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton