• Etusivu
  • LVI

Rakennuksen lämmityksestä ja käyttövedestä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.09.2015
36_P_87525.jpg

Näillä pohjoisilla leveysasteilla rakennuksen lämmittäminen on pakollista ja asumisviihtyisyyden takia sopiva lämpötila pitää meidät hyväntuulisina ja terveinä. Meillä Suomessa on pitkät perinteet tuottaa lämpöä erilaisin menetelmin ja vanhin niistä on uusiutuvan energian puun polttaminen, joka vieläkin on käytössä. Lämmitysmuotoja ja laitteita on kehitetty enenevässä määrin uusiutuvien energialähteiden käyttämiseksi. Aurinko-, tuuli- ja geoterminen energia siirtää syrjään perinteisiä fossiilisia polttoaineita ja määrittää tulevaisuuden kehityssuunnan. Viisaat ovat laskeneet, että maapallolle tulee auringosta energiaa yli satatuhatta kertaa enemmän kuin koko maapallon väestö sitä käyttää ja siksi meidän on otettava tuo päästötön puhdas energia käyttöön. Perinteiset lämmitysmuodot hoitavat ylimenokauden toistaiseksi.

Rakennusten lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja käyttöveden lämmitykseen on saatavissa laaja valikoima erilaisia laitekokonaisuuksia, jotka toimivat keskenään toisiaan tukien, kuten ilmanvaihto / lämmön talteenotto / lämmitys, betonilattiaan varastoiva lämmitys, käyttöveden lämmitys yms. ja uusimpana tulokkaana aurinkovarasto, joka tuottaa aurinkoenergiasta myös sähköä.
Aurinko säteilee myös talvella ja jos saamme tuon oman " pollamme " aivonystyröineen säteilemään erilaisten lämmitysratkaisujen kehittämiseksi, niin muutamaan miljardiin vuoteen meillä ei ole energiahuolia.

Käyttövesi on ihmiselle perustarvike, sillä käytännössä me olemme liikkuvia vesisäiliöitä ja tarvitsemme vettä nestetasapainomme säilyttämiseksi joka päivä. Veden kemiallinen koostumus vaihtelee maassamme alueittain paljonkin ja se voi olla hapanta, sisältää rautaa, alunaa, radonkaasua yms., mutta erilaisin käsittelymenetelmin siitä saadaan käyttökelpoista ja varsinkin soraharjujen yhteydessä olevat pohjavesialueet tuottavat erinomaista ja oikeissa suhteissa kivennäisaineita sisältävää vettä.
Juomaveden pitää olla terveellistä ja hyvää.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20135_34992.jpg
Passiivitalo on taloudellisesti kannattava ratkaisu
Passiivitalo on kannattava ratkaisu taloudellisesti: rakennusvaiheessa tehty investointi maksaa itsensä takaisin energiansäästön kautta, ja myös itse talo elää pitkään.Halvinta energiaa on se, jota ei käytetä ollenkaan. Sitä ei tarvitse tuottaa, kuljettaa eikä maksaa. Sillä ei luonnollisestikaan ole myös haittavaikutuksia, ei ihmisiin eikä luontoon. Tämä onkin energiatehokkaan talon perusperiaate. Koska lämpö pysyy talossa, aktiivinen lämmönlisäyksen tarve perinteisen lämmityksen keinoin on hyvin vähäistä. Se taas säästää energiaa ja kustannuksia. Koska Multi-Comfort -talon tekniikka on yksinkertaista, se vaatii hyvin vähän ylläpitoa.ISOVER Multi-Comfort -passiivitalo on energiatehokkaan rakentamisen kokonaisuus, joka tarjoaa käytännön keinot sekä esimerkkejä passiivitalon rakentamiseen.Lisää tietoa passiivitaloista
20211_68211.jpg
Rakentaja uudistuu - vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!
Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.
20117_27094.jpg
Vapaa-ajan kiinteistöjen jätevesien käsittely
Haja-asutusalueella sijaitsevien vapaa-ajan kiinteistöjen jätevesien käsittelyä koskevat mm. seuraavat määräykset:Hajajätevesiasetus (209/2011), joka edellyttää, että kiinteistöjen jätevesien käsittely on asetuksen vaatimusten mukaisella tasolla 15.3.2016 mennessä.Alueellisesti löytyy paikallisia ympäristönsuojelumääräyksiä.
Vaillant Ruotsi referenssi
Vaihto öljylämmityksestä ilmavesilämpöpumppuun toi yllättävät edut lämmityskustannusten puolittumisen lisäksi
Veljeksien perinnöksi saamassa vanhassa talossa oli edessä lämmitysjärjestelmän päivitys vanhasta öljylämmityksestä moderniksi ilmavesilämmitysjärjestelmäksi. Saneerauksessa oli energiakustannuksien säästön lisäksi monta muutakin yllättävää etua vanhaan lämmitysjärjestelmään verrattuna.
20161_45117.jpg
Talvitulet 2016 avaavat rakentamisvuoden
Tervetuloa Kastellin Talvitulille!AVAUSVIIKONLOPPUa vietetään la-su 9.-10.1.2016.Kastelli sytyttää Talvitulet ja avaa rakentamisvuoden 2016! Tule talonäytöksiin jo avausviikonloppuna ja suuntaa ajatuksesi rakentamiskesään.Talvitulilla pääset tutustumaan valmiisiin Kastelli-taloihin talonäytöksissä. Hae näytöksistä tai netistä käyttöösi uusi Talokirja 2016 sekä tutustu uuteen pienten omakotitalojen Cubic-mallistoon ja Skaala-malliston 2-kerroksiseen uutuusmalliin.Talvitulilla 2016 mahtava etu: 22 000 €:n alennus saattaa osua juuri sinun talo- tai huvilakauppaasi!Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
201712_51172.jpg
Kosteudenhallintatyökalut käyttöön Kuivaketju 10 -koulutuksessa
Kosteudenhallinnan roolin vahvistuminen on suurimpia viimeaikaisia muutoksia niin suunnittelussa, työmailla, kuin myös kiinteistöjen ylläpidossa.Kuivaketju 10 -konsepti yhdistettynä vahvaan ymmärrykseen kosteuden käyttäytymisestä erilaisissa rakenteissa sekä turvallisista rakennustavoista luo pohjan kosteusturvallisella rakentamiselle. Laadunvarmistusmittaukset ja niiden tulosten oikea tulkinta ohjaavat laadukkaaseen lopputulokseen.TTS Työtehoseura järjestää aiheesta koulutuksia alan ammattilaisille.Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton