• Etusivu
  • Talo

Kuivaketju 10: hyvät kosteudenhallintatyökalut käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 12.12.2017
201712_51172.jpg

Kosteudenhallinnan roolin vahvistuminen on suurimpia viimeaikaisia muutoksia niin suunnittelussa, työmailla, kuin myös kiinteistöjen ylläpidossa.

Kuivaketju 10 -konsepti yhdistettynä vahvaan ymmärrykseen kosteuden käyttäytymisestä erilaisissa rakenteissa sekä turvallisista rakennustavoista luo pohjan kosteusturvallisella rakentamiselle. Laadunvarmistusmittaukset ja niiden tulosten oikea tulkinta ohjaavat laadukkaaseen lopputulokseen.

TTS Työtehoseura järjestää aiheesta koulutuksia alan ammattilaisille.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutukset soveltuvat erinomaisesti seuraaville:

  • kosteuskoordinaattorin tehtäviä tekeville tain niihin aikoville
  • valvojille
  • suunnittelijoille
  • työmaan johto- ja laadunvarmistushenkilöstölle
  • kiinteistökannan ylläpidosta ja kuntotutkimuksista vastaaville
  • rakennusvalvonnalle
  • tilaajille, jotka haluavat syvällistä ymmärrystä kosteusturvallisesta rakentamisesta

Kuivaketju 10 -koulutus

Koulutus antaa hyvän yleiskäsityksen Kuivaketju-konseptista ja sen vaiheista.

Koulutusaika 9.1.2018 klo 9-16
Koulutuspaikka Hämeenkylän kartano, Juustenintie 1, Vantaa
Asiantuntijat Sami Saari, Rakentamisen laatu Rala ry ja Sauli Paloniitty, TTS Työtehoseura

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä, kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.

Koulutuksen sisältö
Klo 8:45-9:00 ilmoittautuminen ja kahvi
Klo 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola TTS Työtehoseura

Klo 9:15-
Kosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeet
Kuivaketju 10:n taustaa
Kuivaketju 10-toimintamalli
- Kosteuskoordinaattori
Pilottihankkeiden kokemuksia
Kuivaketju 10-status
Kuivaketju 10:n jatkokehitys
Asiantuntijana Sami Saari, Rakentamisen laatu RALA ry

11:30 Lounas

12:15 - n. klo 16
Kosteusriskit ja niiden hallinta
Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta
Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmista
Asiantuntijana Sauli Paloniitty, TTS Työtehoseura

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fitai sähköpostitse alla oleville.

Koulutuksen hinta
380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)

Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Lisätietoja koulutuksesta
Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi
Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS pidättää oikeudet muutoksiin.

TTS-Kehitys Oy
Talo
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton