• Etusivu
  • Talo

Asuntomessukodeissa geometrisiä muotoja ja rohkeita värejä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.06.2015
20156_43748.jpg

Asuntomessuilla voit yhdellä silmäyksellä nähdä monenlaista julkisivua.

Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Alueelle onkin noussut lyhyessä ajassa yli 40 näkemisen arvoista kohdetta, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin 10.7. lähtien messuporttien auetessa yleisölle.

Alueelle rakentuneissa messukodeissa on käytetty rohkeasti voimakkaita maanläheisiä sävyjä kuin myös kirkkaita värejä. Lisäksi kohteissa on leikitelty niin kaarevilla geometrisillä muodoilla kuin myös graafisilla yksityiskohdilla. Nämä Asuntomessut ovat erilaisten julkisivumateriaalien juhlaa, joten alue on mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutustu, miten materiaaleja ja värejä on yhdistetty.

Materiaalien juhlaa

Huolimatta siitä, että alueelta löytyy niin puu-, tiili- kuin kivi- ja hirsirunkoistakin kotia, muodostavat tulevat kodit toimivan kokonaisuuden, jossa yksi materiaali ei jyrää toista alleen. Katse pääsee vapaasti kulkemaan kehän muotoon rakennetulla alueella.

Rapattujen julkisivujen joukosta löytyy mm. lomalaudoituksena toteutettu julkisivu, jossa eri levyiset laudat vuorottelevat luoden elävän näköisen julkisivun. Kohteen 18, Honka Savukvartsi sekä kohteen 19, Vivola julkisivusta voi hakea inspiraatiota omaan julkisivuvuoraukseen. Kohteen 18 julkisivu on rautavihtrillillä käsiteltyä höylättyä kuusilautaa.

Käyttämällä kahta eri materiaalia julkisivussa, on mahdollista korostaa rakennuksen julkisivun erilaisia yksityiskohtia. Yhdistä esimerkiksi rapattu pinta puuhun ja elävöitä julkisivua entisestään.

Käsintehdyn näköinen ja väriltään kirjava tiili on omalta osaltaan nostalgianystävän valinta. Pinnan hienoinen epätasaisuus tuo mielenkiintoista vaihtelua eri valaistusolosuhteissa. Tiilen käyttöä julkisivussa esittelee kohde 37, Terga Tiger, kohde 41, Tiilerikoti sekä kerrostalokohde Opaali, kohteet 5-7. Tiililaattaa vastaavasti kerrostalokohde Spinellissä, kohteet 8-10.

Honka Savukvartsi, kohde 18.
Honka Savukvartsi, kohde 18.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.

Väriä julkisivuissa

Klassisen mustan ja valkoisen yhdistelmän lisäksi Asuntomessukotien ulkoasussa on tänä vuonna nähtävillä rohkeasti väriä.

Hyvänä esimerkkinä tästä nousee Lammi-Kivitalo Casa del Limon, kohde 31. Oranssinkeltaisesta kivitalosta voit käydä hakemassa ideoita meksikolaisen arkkitehtuurin värien ja materiaalien runsaudesta.

Erilaiset väripilkut löytyvät aivan Tiikerinsilmän laidalta. Kohteet 34 ja 35 eli Urban Villa 2 ja Urban Villa 1 edustavat minimalistista sekä kubistista arkkitehtuuria, joissa julkisivusta on karsittu turha koristeellisuus ja keskitytty tuomaan esille se olennaisin.

Näissä kohteissa rakennuksen kuutiomainen muotokieli on pelkistetty, erikorkuisia osa-alueita on korostettu julkisivussa eri värisävyjä käyttämällä.

Suoria ja kaarevia linjoja sekä rapattua vaaleaa julkisivupintaa yhdistettynä puuhun. Hevi kivitalo Panthera Tigris, kohde 33, esittelee kivirakentamisen mahdollisuuksia.

Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.

Älä unohda kerrostalokohteita

Asuntomessuilla on esittelyssä myös kolme keskenään erilaista kerrostaloa.

Suomen merkittävin ja samalla Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu PuuMera, jossa esittelyssä messujen aikana ovat kohteet 2-4.

Kierrätysmateriaaleja hyödyntävä ja ympäristöä säästävä Opaali, jossa esittelyssä kohteet 5-7 sekä kahden kerrostalon kokonaisuus Spinelli, jossa huomio kiinnittyy jo julkisivun vaihteleviin muotoihin ja värimaailmaan. Spinellissä esittelyssä kohteet 8-10.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20087_12136.jpg
Asuntomessujen neuvontaklinikoilta
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.Sisustussuunnittelija Nina Larsen kertoo, että eniten kysymyksiä tulee liittyen olohuoneeseen tai yleisesti kalusteiden sijoitteluun. Neuvoja kaipaavan messuvieraan kannattaakin ottaa mukaan valokuvia tai muuta materiaalia muutosta kaipaavasta kohteesta. – Mieluiten suosittelisin ottamaan pohjapiirroksen mukaan, mutta myös valokuvat auttavat. Esimerkiksi, jos on kuvia kalusteista, tapetteja tai muuta materiaalia joita miettii miten ne sopivat keskenään, niistä kannattaa ottaa valokuvia mukaan, Larsen neuvoo.Suunnittelija Tiina von Hertzenin mukaan sisustusklinikalla käyvät messuvieraat ovat pääosin uudisrakentajia, mutta aina ei tarvitse olla remontoimassa tai sisustamassa koko kotia uusiksi. Klinikalta saa hyviä vinkkejä pieniinkin muutoksiin. – Hyvin suunnitellulla valaistuksella voi tehdä paljon ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asunnon suunnitteluvaiheessa. Neuvoja voi tulla kysymään, vaikka ei olisikaan mitään suurempaa muutosta tekemässä. Pienilläkin asioilla saa suuria muutoksia. Verhojen vaihtaminen makuuhuoneesta olohuoneeseen tai huonekalujen uudelleen sijoittelulla ilmettä saa uusittua halvalla ja helposti, von Hertzen vinkkaa.
20083_9162.jpg
Näyttävä ovikatos helposti
Ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sään rasituksilta. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei keräänny katoksen päälle.Icopalin Fastlock Uni –valokatteesta on saatavana asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
20086_11591.jpg
Kastelli vahvasti esillä
Porin loma-asuntomessuilla tarjontaa täydentää peräti neljä Kastelli-huvilaa, joista yksi on Eino Grönin rakennuttama Eikka-mökki. Kokonaisuutena esillä olevat messuhuvilat esittelevät mainiosti loma-asumisen uusia tuulia.
20174_48949.jpg
Karelia-takkamallisto - Vuolukiven kauneutta
Malliston takat muokattavissaTulikivi on tuomassa markkinoille uuden ja monipuolisen malliston, Karelian.Vuolukivi on materiaalina ilmeikäs ja muuntautumiskykyinen. Sen pinnan voi hioa sileäksi, urittaa, lohkoa tai saada rosoisen kimmeltäväksi vesileikkauksella. Eri tavoin käsitellyt vuolukivet ovat Tulikiven uuden Karelia-malliston suola. Nimensä tehokkaasti lämpöä varaavat takat ovat saaneet Pohjois-Karjalan paikannimistä.Malliston kaikki takat ovat muunneltavissa omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi. Takan verhoiluihin voi esimerkiksi valita erilaisia vuolukivipintoja. Osa takoista on muotoilultaan minimalistisen moderneja, osa perinteistä vuolukivitakkaa uudistavia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Tulipesässä voi grillata ja laittaa ruokaa mukana tulevan jalallisen grilliritilän avulla. Malliston on suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.
20094_16213.jpg
Ilmanvaihtojärjestelmän valinta
Jo varsin alkuvaiheessa kohteeseen päädyttiin valitsemaan Uponor Pientaloratkaisu, johon yhtenä osana kuuluvat ilmanvaihtokanavat. Rakentaja.fi-sivustolla tutustuttiin myös Vallox-ilmanvaihtokoneisiin ja Rakenna & Remontoi-messuilla, Valloxin osastolla perehdyttiin tarkemmin eri vaihtoehtoihin ja sopiva ilmanvaihtokone matalaenergiataloon löytyikin. Ilmanvaihtosuunnitelmiakin tutkittiin ja Valloxin ehdotuksesta annettiin lopullinen suunnittelu Kaartecno Oy:n tehtäväksi. Uuden suunnittelun yhteydessä päädyttiin valitsemaan autotalliin oma pienempi ilmanvaihtokone, joka pitää tallin kuivana. Suunnittelija onnistui optimoimaan tarvittavien kanavien määrää ja ilmanvaihtokoneen sijoituspaikaksi valittiin tekninen tila.
20085_11229.jpg
Uusia pientaloasuntoja aloitettiin viime vuonna 14.446
Asuntorakentaminen on muutaman vuoden ajan selkeästi hiipunut rakentamisen huippuvuosista. Vuoden 2005 huipusta rakentaminen väheni vuoteen 2006 yhteensä 0,8 prosenttia, ja vuodesta 2006 viime vuoteen 9,5 prosenttia.Pientaloasuntojen rakentaminen väheni viime vuonna 7,7 prosenttia, ja uusia pientaloasuntoja aloitettiin lopulta 14.446. Jyrkintä lasku oli rivitaloasunnoissa, joiden rakentaminen väheni reilun neljänneksen, -25,4 prosenttia. Kerrostaloasuntojen aloitus taittui myös, mutta selvästi vähemmän – 5,9 prosenttia. Rakennusluvat ennakoivat tälle vuodelle rivitaloille ja omakotitaloille samansuuntaista laskua. Kerrostaloasuntotuotannon odotetaan kuitenkin kääntyvän nousuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton