Asuntomessukodeissa geometrisiä muotoja ja rohkeita värejä

Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Alueelle onkin noussut lyhyessä ajassa yli 40 näkemisen arvoista kohdetta, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin 10.7. lähtien messuporttien auetessa yleisölle.

Alueelle rakentuneissa messukodeissa on käytetty rohkeasti voimakkaita maanläheisiä sävyjä kuin myös kirkkaita värejä. Lisäksi kohteissa on leikitelty niin kaarevilla geometrisillä muodoilla kuin myös graafisilla yksityiskohdilla. Nämä Asuntomessut ovat erilaisten julkisivumateriaalien juhlaa, joten alue on mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutustu, miten materiaaleja ja värejä on yhdistetty.

Asuntomessuilla voit yhdellä silmäyksellä nähdä monenlaista julkisivua.Asuntomessuilla voit yhdellä silmäyksellä nähdä monenlaista julkisivua.

Materiaalien juhlaa

Huolimatta siitä, että alueelta löytyy niin puu-, tiili- kuin kivi- ja hirsirunkoistakin kotia, muodostavat tulevat kodit toimivan kokonaisuuden, jossa yksi materiaali ei jyrää toista alleen. Katse pääsee vapaasti kulkemaan kehän muotoon rakennetulla alueella.

Rapattujen julkisivujen joukosta löytyy mm. lomalaudoituksena toteutettu julkisivu, jossa eri levyiset laudat vuorottelevat luoden elävän näköisen julkisivun. Kohteen 18, Honka Savukvartsi sekä kohteen 19, Vivola julkisivusta voi hakea inspiraatiota omaan julkisivuvuoraukseen. Kohteen 18 julkisivu on rautavihtrillillä käsiteltyä höylättyä kuusilautaa.

Käyttämällä kahta eri materiaalia julkisivussa, on mahdollista korostaa rakennuksen julkisivun erilaisia yksityiskohtia. Yhdistä esimerkiksi rapattu pinta puuhun ja elävöitä julkisivua entisestään.

Käsintehdyn näköinen ja väriltään kirjava tiili on omalta osaltaan nostalgianystävän valinta. Pinnan hienoinen epätasaisuus tuo mielenkiintoista vaihtelua eri valaistusolosuhteissa. Tiilen käyttöä julkisivussa esittelee kohde 37, Terga Tiger, kohde 41, Tiilerikoti sekä kerrostalokohde Opaali, kohteet 5-7. Tiililaattaa vastaavasti kerrostalokohde Spinellissä, kohteet 8-10.
Honka Savukvartsi, kohde 18.Honka Savukvartsi, kohde 18.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.

Väriä julkisivuissa

Klassisen mustan ja valkoisen yhdistelmän lisäksi Asuntomessukotien ulkoasussa on tänä vuonna nähtävillä rohkeasti väriä.

Hyvänä esimerkkinä tästä nousee Lammi-Kivitalo Casa del Limon, kohde 31. Oranssinkeltaisesta kivitalosta voit käydä hakemassa ideoita meksikolaisen arkkitehtuurin värien ja materiaalien runsaudesta.


Erilaiset väripilkut löytyvät aivan Tiikerinsilmän laidalta. Kohteet 34 ja 35 eli Urban Villa 2 ja Urban Villa 1 edustavat minimalistista sekä kubistista arkkitehtuuria, joissa julkisivusta on karsittu turha koristeellisuus ja keskitytty tuomaan esille se olennaisin.

Näissä kohteissa rakennuksen kuutiomainen muotokieli on pelkistetty, erikorkuisia osa-alueita on korostettu julkisivussa eri värisävyjä käyttämällä.


Suoria ja kaarevia linjoja sekä rapattua vaaleaa julkisivupintaa yhdistettynä puuhun. Hevi kivitalo Panthera Tigris, kohde 33, esittelee kivirakentamisen mahdollisuuksia.
Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.

Älä unohda kerrostalokohteita

Asuntomessuilla on esittelyssä myös kolme keskenään erilaista kerrostaloa.

Suomen merkittävin ja samalla Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu PuuMera, jossa esittelyssä messujen aikana ovat kohteet 2-4.

Kierrätysmateriaaleja hyödyntävä ja ympäristöä säästävä Opaali, jossa esittelyssä kohteet 5-7 sekä kahden kerrostalon kokonaisuus Spinelli, jossa huomio kiinnittyy jo julkisivun vaihteleviin muotoihin ja värimaailmaan. Spinellissä esittelyssä kohteet 8-10.


Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.
Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
 
Julkaistu
6.7.2015