• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennuttajan omat hankinnat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Koneiden ja laitteiden sekä irtokalusteiden hankinta suoritetaan tilaajan omina hankintoina, mikäli tilaajalla ja rakennuttajalla on resursseja suorittaa hankinnat. Jos todetaan ettei resursseja ole, sisällytetään hankinnat urakoihin.

Vastuuhenkilöt:
Rakennuttajan omissa hankinnoissa vastuuhenkilöinä toimivat tilaajan talouspäällikkö ja rakennuttajainsinööri.

Dokumentit:
Laiteluettelot, jotka kirjataan suunnittelun ja rakentamisen aikana tehtävään talohuoltokirjaan.

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta tai tilaaja.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Mistä lisärahoitus hankkeelle?
Talon rakennuksessa tai remontoinnissa saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin budjetti ei kaikesta huolimatta ole pitänyt. Ylimääräisiä menoja on tullut syystä tai toisesta.Rakennus- ja korjaushankehan lähtee liikkeelle alustavasta kustannusarviosta. Tässä vaiheessa mietitään, onko edes realistista miettiä hankkeen aloitusta. Jos hanketta jatketaan pidemmälle, tehdään tarkempi kustannusarvio, jossa on mietitty lähes 100 %:sti kaikki hankkeeseen kuuluvat kustannukset. Nyt, jos koskaan, on vielä mahdollista muuttaa valittuja ratkaisuja. Ja pitääkin vaihtaa, jos valinnat ovat olleet liian kalliita varattuun budjettiin. Vielä ei kuitenkaan olla aloitettu mitään - muuta kuin paperilla.
20222_77062.jpg
Enemmän irti keskuspölynimurista - uusi monitoimi­suulake­setti avuksi
Olitpa sitten hankkimassa uutta Allaway-keskuspölynimuria tai jo pitkään sillä siivonnut, uudella monitoimisuulakkeella saat enemmän tehokkuutta, mukavuutta ja nopeutta tekemiseen.
20117_27184.jpg
Kokkolan asuntomessujen mallikohteet valittu
Asiantuntijajärjestöt ovat valinneet Asuntomessut Kokkolassa -messutalojen malliesimerkit rakennustuotannossa, energiatehokkuudessa, talotekniikassa, pihoissa ja hoidettavuudessa. Asiantuntijaraadit tekivät arvioinnit ja mallitalojen valinnat Suomen Asuntomessujen toimeksiannosta.– Olemme pyytäneet asiantuntijatahoja arvioimaan kohteet kannustaaksemme rakentajia tekemään parhaansa ja valitsemaan hyviä ratkaisuja sekä auttaaksemme yleisöä löytämään malliratkaisut näistä näkökulmista, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.
20133_34126.jpg
Keskuspölynimuri Puzer Aino
Keskuspölynimuri on yhä useamman valinta. Rakennat itse tai muutat valmiiseen, keskuspölynimurin asennus hoituu helposti. Käyttö on vaivatonta ja imurointiääni hiljainen. Raikas sisäilma kuuluu jokaiseen kotiin.Hyödynnä Jäsentukun pakettitarjous Aino keskuspölynimurista!
20145_39407.jpg
Sadevesi- ja salaojajärjestelmät kuntoon sekä kotona että mökillä
Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen on ikuista kiinteistön ylläpitoa. Kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä asumuksesi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.
20205_64732.jpg
Vaivaako siitepöly sisätiloissakin? Ilmansuodatus auttaa
Kevät on pitkällä ja samoin siitepölykausi. Jopa 40% Suomalaisista kärsii erilaisista siitepölyn aiheuttamista oireista. Siitepöly ei ole elimistölle vaarallista, mutta erittäin epämiellyttävää yliherkille. Siitepölylle altistuminen aiheuttaa aivastuksia, nuhaa, yskää, kurkun ja kitalaen kutinaa, henkitorven karheutta, päänsärkyä ja väsymystä. Hyvä uutinen on se, että kotioloissa voit itse vaikuttaa altistuksen määrään ja siten parantaa tilannetta! Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä kodin siitepölyaltistuksen minimoimiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton