• Etusivu
  • Talo

Karanteenissa kotona – mitä ajankuluksi?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.03.2020
20203_63398.jpg

Mitä ajankuluksi, kun korona virus eristää sinut kotiin.

Nyt on todella moni meistä jäänyt omaan kotiinsa karanteeniin tai etätöihin. Ei asiaa lähteä mihinkään kodin ulkopuolelle. Tylsyys hiipii sisään ikkunoista ja ovista. Mitä tekemistä keksisin vähintään kahdeksi viikoksi?

Kun talo kumisee tyhjyyttään ja kukaan ei saa käydä kylässä, on täydellinen aika kehittää itseään tai tehdä loppuun kesken jääneitä asioita, joille ei tuntunut löytyvän koskaan sopivaa aikaa.

Suunnittele pientä pintaremonttia

Saunakin pitäisi laittaa ja kierrellä vähän maailmaa. Niinhän se mainoksessa meni. Mutta sauna suunnittelu ei tunnu kovinkaan yksinkertaiselta projektilta. Tiesitkö että netistä löytyy paljon apua, muun muassa suunnitteluohjelmia ja vinkkejä nopeaan saunaremonttiin. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Vaikka olemme menossa valoisampaa aikaa kohti, on silti hyvä kiinnittää huomiota myös valaistukseen. LED-nauhoilla saat luotua uskomattoman hienoja valaistuksia ja tunnelmia talon sisällä ja ulkona. Nyt ehdit tarkastella kotinurkkia kriittisellä silmälä.

Joskus ei aivan pieni pintaremontti auta, vaan joudut miettimään vaikka lämmitysmuodon uusimista. Lue Palojoen perheen kokemuksia lämmitysremontista.

Muista olla tarkkana, kun asioit kiertävien kauppiaiden kanssa. Vaikka nyt kukaan ei uskaltaisikaan tulla ovesi taakse, teimme sinulle muistilistan kotimyyntitilanteisiin, jotta osaat varautua, kun myyjä osuu kohdalle.

Saunaremontti, valaistusremontti, säilytysremontti, keittiöremontti, lämmitysremontti,...
Saunaremontti, valaistusremontti, säilytysremontti, keittiöremontti, lämmitysremontti,...

Kevätsiivousta

Käsien peseminen ja pintojen puhtaana pitäminen on nyt pinnalla enemmän kuin koskaan. Kalkkitahrat ovat ikäviä kromatussa pinnassa ja tekevät pinnasta nuhruisen näköisen. Näin pääset eroon kalkkitahroista hanoissa. Samalla kun siivoat hanat, haluat varmaankin päästä eroon myös wc:n jarrutusjäljistä. Tässä vinkit jokaisen inhokki puuhaan.

Kemikaalien käyttö puhdistuksessa ei aina ole paras vaihtoehto. Ekologinen siivous on tärkeää luonnonsuojelunkin kannalta. Tiedätkö siis mihin kaikkeen voit käyttää ruokasoodaa?

Siivouksen yhteydessä ja sisällä sairastaessa tulee mieleen myös raikas sisäilma, ja eritoten sen puute. Korvausilmaventtiili saattaisi olla helppo ja hyvä ratkaisu ongelmaan. Saat tilattua sen helposti suoraan kotiovelle myös verkkokaupastamme.

Kasvata siemenestä

Kotiin linnoittautuneena tulee varmasti syötyä hedelmiä, joista löytyy siemeniä sisältä. Kokeile saatko mitään niistä itämään ja teet huonekasvin hedelmästä. Voit myös kokeilla, saatko salaatin tai yrtit kasvatettua uuteen loistoonsa pelkästä jäljelle jääneestä juuripaakusta.

Jos hedelmät ja vihannekset eivät kiinnosta, lisää kukkaloistoa kotona pistokkaista. Vihreys ja vehreys on sisustuksessa nyt suurinta muotia!

Haluatko tutustua kukkiin tarkemmin tai löytää uusia kasveja ensikesäksi puutarhaasi? Käy kasvikortistolla tutustumassa vihanneksiin, viherkasveihin, puihin ja pensaisiin.

Puutarha.net ylläpitää kasvikortistoa, josta löydät paljon tietoa sekä sisä- että ulkokasveista.
Puutarha.net ylläpitää kasvikortistoa, josta löydät paljon tietoa sekä sisä- että ulkokasveista.

Taloyhtiön asialla

Yleensä aika loppuu aina kesken, eikä ehdi tutustua esimerkiksi taloyhtiön tuleviin remonttitarpeisiin. Nyt saattaisi löytyö sopivaa aikaa myös taloyhtiön asioille. Tässä sinulle muutama vinkki, joista aloittaa:

Suunnittele talo, kesämökki tai piharakennus

Nykyisin on helppoa tutustua mihin tahansa uuteen talo- tai piharakennusmallistoon, kun kaikki löytyy suoraan netistä. Ja nyt on aikaa rakennella unelmia ihan rauhassa.

Tarpeeseen tulevat varmasti hyvät vinkit talopaketin valinnassa.

Vanha mökki on romahdusta vailla entinen? Etsi omaan tyyliisi sopiva huvila.

Oman talosi tai mökkisi pihalla olisi ulkorakennuksen mentävä aukko. Mitä kaikkea tähän tilaan voisikaan rakentaa? Sopisiko esimerkiksi laavu mökkisi tai kotisi pihaan makkaranpaisto paikaksi?

Lapset ovat lentäneet pesästä jo aikoja sitten. Haluaisitko kenties jo siirtyä hieman pienempään mutta upouuteen taloon? Aloita haaveilusi ja toteuta se!

Ehkä kuitenkin haluaisit vain osallistua kauneimman talon äänestykseen ja mahdollisuuden voittaa upea palkinto?

Honkarakenteen Majakka on säväyttävä sauna.
Honkarakenteen Majakka on säväyttävä sauna.

Päivitä tietosi

Koskaan ei ole myöhäistä kouluttautua hieman lisää ja uusia kenties vanhoja tietoja esimerkiksi rakentamisesta tai puutarhanhoidosta. Lyhytkoulutuksilla päivität tietosi ja tietämyksesi ajan tasalle.

RIL suunnitteluoppaat sisältävät ammattilaistason tietoa muun muassa linjasaneerauksesta ja korjausrakentamisesta. Voit tilata myös kevyempää lukemista monesta talonomistajalle tärkeästä aiheesta, kuten rakentamisesta, puutarhasta ja sisustuksesta.

Ostoksille nettiin, kun kauppaankaan ei pääse

Tiesitkö että samalla kun ostat ruokaa netistä, voisit myös pienentää hiilijalanjälkeäsi ja ostaa ekologisia tuotteita? Samalla otat myös ruokahävikin haltuun.

Kaikkea kotiin aina valoista kattotiiliin saat myös Rakentaja.fi verkkokaupasta.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200811_14062.jpg
Uusi yritys innolla mukaan Palveluhakemistoon
Palveluhakemisto on Rakentaja.fi-, Puutarha.net- ja Sisustaja.com-sivustoilla toimiva yrityshakemisto, josta palvelukokonaisuuden käyttäjien on helppo löytää tekijät ja tuotteet erilaisiin rakennus-, puutarha- ja sisustushankkeisiinsa. Palveluhakemistoon liittyneille yrityksille hakemisto puolestaan tarjoaa edullisen ja helpon tavan saada palvelut ja tuotteet näkyville juuri oikeassa kohderyhmässä. Palveluhakemisto on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan ja saanut runsaasti kiitosta niin hakemistossa mukana olevilta yrityksiltä kuin käyttäjiltäänkin.Tutustu PalveluhakemistoonLiity Palveluhakemistoon
20148_40722.jpg
Korjaustyön kotitalousvähennys
Asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja korjaustöistä on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tarkoittaa, että osan esimerkiksi juuri korjaustöistä aiheutuvista kuluista voi vähentää verotuksessa. Kotitalousvähennys myönnetään vain korjaustyön työn osuudesta; matkakuluista ja tarvikkeista ei saa kotitalousvähennystä.Vuonna 2014 kotitalousvähennyksen suuruus on 2 400 euroa henkilöä kohden, ja työn osuudesta on mahdollista vähentää 45 % verotuksessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4 800 euron vähennykset.
20165_46381.jpg
Pihakivet huimaan tarjoushintaan, alk. 0,18 € / kpl
Piha on olemassa leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Ruduksen laadukkaat pihakivet lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäyttöisyyttä. Pihakiveys helpottaa kunnossapitoa, eikä kivetyiltä alueilta kantaudu hiekkaa ja likaa sisätiloihin. Piha on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille valitsit sitten materiaaliksi betonin tai luonnonkiven. Valikoimassamme on pihakiviä ja –laattoja, reunakiviä, muurikiviä ja porraskiviä.Selaa ideakuvia
20099_18824.jpg
Tiilestä muuratut tulisijat
Muuratuista tulisijoista on kertynyt hyviä kokemuksia jo vuosisatojen ajalta. Kun niihin yhdistetään tiilien ja laastien kehitystyö, ei tiilestä muurattujen tulisijojen suuri suosio tule yllätyksenä. Tiilestä muuratun tulisijan valintaan on monta hyvää syytä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vantaalla 2015
Osuuskunta Suomen Asuntomessut on päättänyt järjestää vuoden 2015 Asuntomessut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Marja-Vantaalle nouseva tiivis pientaloalue on osa laajaa kaupunkirakentamisen hanketta Kivistön keskustan tuntumassa, tulevan Kehäradan varrella.Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Se tulee tarjoamaan kodin 30 000 asukkaalle ja edellytykset 25 000 uudelle työpaikalle. Tulevan asuntomessualueen ympäristössä asuu lähes viidennes suomalaisista, sillä 20 kilometrin säteellä Marja-Vantaasta asuu yli miljoona asukasta.– Marja-Vantaan alueella järjestettävät Asuntomessut on hieno mahdollisuus esitellä pientaloasumista urbaanissa ympäristössä, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.– Vantaalle Asuntomessujen järjestäminen on mahdollisuus saada matkailullista ja elinkeinopoliittista nostetta sekä kehittää asumista ja vauhdittaa Marja-Vantaan alueen toteuttamista, miettii Marja-Vantaan projektijohtaja Reijo Sandberg.Ekologisuutta ja innovatiivisia ratkaisujaVuonna 2014 liikenteelle avautuva Kehärata luo hyvät edellytykset joukkoliikenteeseen tukeutuvaan ja kevyttä liikennettä suosivaan asumiseen Marja-Vantaalla. Alueesta suunnitellaan myös pyöräilykaupunkia, joka sisältäisi muun muassa pikapyörätiet vilkkaille työmatkareiteille Aviapolikseen ja sen läpi Tikkurilaan, Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen.Asuntomessujen luonteeseen kuuluvaa uusien ekologisten ja innovatiivisten ratkaisuiden käyttöönottoa pyritään edistämään myös yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.– Aalto-yliopiston kanssa onkin jo aloitettu neuvottelut poikkitieteellisestä yhteistyöstä tulevan asuntomessualueen kehittämiseksi, kertoo Sandberg.Osa vuosittaista Asuntomessujen ketjuaVantaalla on järjestetty Asuntomessut kerran aikaisemmin. Vuoden 1977 messuilla Varistossa oli esillä yhtiömuotoisia korttelikohtaisia pientaloratkaisuja. Alueelle rakennettiin myös liikuntarajoitteisten asumiseen soveltuvia asuntoja.Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.­ – Vantaalla messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät hyvin. Erityisesti monipuolinen joukkoliikenne on Marja-Vantaan etu. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisu on voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten saamme sisällön suunnittelulle runsaasti aikaa, Heiskanen perustelee.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
TTS kouluttaa työturvallisuudessa
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuuskorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton