Pienet talot sopivat niin kodiksi kuin vapaa-ajan asunnoksikin

Onko suunnitelmissasi siirtyä pienempään asuntoon lasten lähdettyä pesästä, vai haaveiletko kenties vierasmajasta tai pienestä mökistä? Haaveita sekä tarpeita on monenlaisia, mutta pienille perheille, yksin- tai kaksin asuville sekä kakkosasunnoksi löytyy ratkaisuna PikkuJukka, joka soveltuu erinomaisesti pienellekin tontille.

Seinäjoen asuntomessuillakin esitelty Mesi-talo sisältää todelliset tehoneliöt.Seinäjoen asuntomessuillakin esitelty Mesi-talo sisältää todelliset tehoneliöt.

Vähäinen neliömäärä ei tarkoita ahtautta

Helposti pienestä talosta mielletään, että se on ahdas eikä välttämättä toimi kuten kodin kuuluu. Hukkaneliöitä kannattaa rakentamisessa ylipäätäänkin välttää, mutta erityisesti pienissä kodeissa kannattaa tilasuunnittelussa ottaa huomioon kodin toiminnot ja miettiä kalusteiden monikäyttöisyyttä.

Jukkatalon PikkuJukka-malliston malleissa ei ole hukkaneliöitä, mutta niissä on silti kaikki omakotitalon mukavuudet sekä nykyaikaiset talotekniset ratkaisut. Jokainen kodissa oleva neliö on otettu hyötykäyttöön. Mallisto itsessään käsittää erilaisia koteja 33 neliöstä aina 90 neliön suuruisiin asti.
Lisäksi etuna on, että asumiskustannukset näissä kompakteissa kodeissa pysyvät alhaisempina verrattuna suurempiin neliömääriin.

"Neliöt eivät ratkaise, vaan se, miten niitä käytetään.

422 601 T53-10_ak

Miten pienen kodin saa tuntumaan suuremmalta

Salaisuus piilee juurikin tilasuunnittelussa. Esimerkiksi tilan ollessa pieni, tuo siihen avaruutta suuret ikkunat sekä sitä kautta tuleva luonnonvalo. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat jatkavat kodin oleskelutiloja saumattomasti ulos luontoon. Myös valittu värimaailma vaikuttaa syntyvään mielikuvaan.

Monikäyttöiset ratkaisut niin huonekaluissa, tilajärjestelyissä kuin myös säilytysratkaisuissa antavat vapauden muokata tilaa tarpeen mukaan suuremmaksi illanistujaisia varten. Olohuoneen, keittiön sekä ruokailutilan ollessa yhtä tilaa, tuntuu koti ilmavalta ja raikkaalta valon kulkiessa esteettömästi tilasta toiseen.

Tilasuunnittelussa otetaan huomioon myös se, miten saadaan kulku kodissa esteettömämmäksi. Esimerkiksi karsimalla turhia väliseiniä sekä käytäviä, saadaan enemmän hyötyneliöitä käyttöön. Napakat neliöt toimivat erinomaisesti, kun uskalletaan valita kotiin vain kaikki olennainen. 

Tilan ollessa pieni, tuo siihen avaruutta suuret ikkunat sekä sitä kautta tuleva luonnonvalo.Tilan ollessa pieni, tuo siihen avaruutta suuret ikkunat sekä sitä kautta tuleva luonnonvalo.

Myös vapaa-ajan kodiksi

PikkuJukka sulautuu erinomaisesti suomalaiseen luontoon. On sitten mökkitonttisi havupuiden kätköissä tai koivujen kehystämän järven rannalla, löytyy mallistosta sinne parhaiten soveltuva mökki.
Erinomaisesti varustelluista mökeistä löytyy kaikki tarpeellinen, jopa kodinhoitohuone jos niin halutaan.

Tutustu lisää PikkuJukkaan ja tilaa esite!

 

Voit tutustua Jukkatalon talomalleihin myös Talovertailun puolella.
Talovertailuun
T53-10T53-10
M67-10M67-10

Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö Jukkatalolle:


 
Julkaistu
2.3.2020