• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut vuonna 2015 Vantaalle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.02.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on päättänyt järjestää vuoden 2015 Asuntomessut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Marja-Vantaalle nouseva tiivis pientaloalue on osa laajaa kaupunkirakentamisen hanketta Kivistön keskustan tuntumassa, tulevan Kehäradan varrella.

Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Se tulee tarjoamaan kodin 30 000 asukkaalle ja edellytykset 25 000 uudelle työpaikalle. Tulevan asuntomessualueen ympäristössä asuu lähes viidennes suomalaisista, sillä 20 kilometrin säteellä Marja-Vantaasta asuu yli miljoona asukasta.

– Marja-Vantaan alueella järjestettävät Asuntomessut on hieno mahdollisuus esitellä pientaloasumista urbaanissa ympäristössä, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

– Vantaalle Asuntomessujen järjestäminen on mahdollisuus saada matkailullista ja elinkeinopoliittista nostetta sekä kehittää asumista ja vauhdittaa Marja-Vantaan alueen toteuttamista, miettii Marja-Vantaan projektijohtaja Reijo Sandberg.

Ekologisuutta ja innovatiivisia ratkaisuja

Vuonna 2014 liikenteelle avautuva Kehärata luo hyvät edellytykset joukkoliikenteeseen tukeutuvaan ja kevyttä liikennettä suosivaan asumiseen Marja-Vantaalla. Alueesta suunnitellaan myös pyöräilykaupunkia, joka sisältäisi muun muassa pikapyörätiet vilkkaille työmatkareiteille Aviapolikseen ja sen läpi Tikkurilaan, Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen.

Asuntomessujen luonteeseen kuuluvaa uusien ekologisten ja innovatiivisten ratkaisuiden käyttöönottoa pyritään edistämään myös yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

– Aalto-yliopiston kanssa onkin jo aloitettu neuvottelut poikkitieteellisestä yhteistyöstä tulevan asuntomessualueen kehittämiseksi, kertoo Sandberg.

Osa vuosittaista Asuntomessujen ketjua

Vantaalla on järjestetty Asuntomessut kerran aikaisemmin. Vuoden 1977 messuilla Varistossa oli esillä yhtiömuotoisia korttelikohtaisia pientaloratkaisuja. Alueelle rakennettiin myös liikuntarajoitteisten asumiseen soveltuvia asuntoja.

Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.

Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.

­ – Vantaalla messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät hyvin. Erityisesti monipuolinen joukkoliikenne on Marja-Vantaan etu. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisu on voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten saamme sisällön suunnittelulle runsaasti aikaa, Heiskanen perustelee.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Testissä Metabon jiirisaha KGS 254M.
Metabon jiirisahatestin tuloksia: Remonttimiehen arvio Metabo KGS 254M -jiirisahasta
Kutsu testaamaan Metabo KGS 216 M ja KGS 254 M -jiirisahoja houkutteli joukon alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka kaikki olivat valmiita ottamaan mittaa näistä huippuluokan työkaluista. Testaajiksi valitut jakavat havaintonsa ja kertovat, miten Metabo KGS-jiirisahat ovat vastanneet heidän odotuksiinsa. Havainnoistaan kertoo nyt Joni Perämaa.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
punatukkainen nainen vaaleanvihreässä asussa osoittaa kummenen euron rahatukkua kädessään
Tiesitkö, että voit saada hyvitystä vanhojen kodinkoneiden kierrättämisestä?
Käytetyissä elektroniikkalaitteissa voi olla vielä paljon poweria jäljellä, vaikka sinä et niitä enää tarvitsisikaan. Powerin RePOWER-konsepti on käytetyn elektroniikan myyntiin erikoistunut second hand -palvelu, jonka tarkoituksena on pidentää kodintekniikan käyttöikää ja auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.MyPOWER-bonusjärjestelmä tarjoaa taloudellista korvausta elektroniikkatuotteistasi, jonka voit hyödyntää tulevissa POWER-myymälän ostoksissasi.Et ole velvoitettu käyttämään hyvitystä välittömästi, vaan voit säästää sen seuraavaa ostostasi varten. Hyvitys toimii ylimääräisenä budjettina, joka mahdollistaa investoinnin korkealaatuisempaan, kestävään ja korjattavissa olevaan premium-elektroniikkaan, jolla on jälleenmyyntiarvoa.Myös kierrätykseen menevistä tuotteista saat pienen hyvityksen. Tietoturva on Powerille tärkeää. Power huolehtii aina, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan laitteesta ennen sen jälleenmyyntiä. Ammattitaitoiset asiantuntijat varmistavat, että älylaitteesi tiedot tuhotaan GDPR-asetuksen mukaisesti turvallisesti. Jos laite lähetetään suoraan kierrätykseen, se kierrätetään tietoturvallisesti.
201911_61581.jpg
Varmista käyttöveden riittävyys helposti maalämpöpumpulla
Maalämpöpumpulla säästetään energiaa ympäristöystävällisesti ja saadaan tarvittava määrä lämpöä myös vuoden kylmimpinä päivinä. Maalämpöpumppuja kehitetään koko ajan ja niillä pystytään saamaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö lämmityskuluissa. Niillä pystytään myös vähentämään lämmityksestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä!
20106_22429.jpg
VTT:n Ihme-tila avattiin yleisölle Lempäälän Ideaparkissa
VTT avasi 21.6.2010 Lempäälän Ideaparkissa VTT Ihme -tilan, jossa se kehittää uusia elämyksellisiä vapaa-ajan palveluita yritysten ja kuluttajien kanssa. Tila on ennen kaikkea yhteissuunnittelutila uusille UBI-teknologiaan eli jokapaikan tietotekniikkaan perustu-ville palveluille. Tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin kehitystilana 15.8. asti. Tila on avoinna yleisölle viitenä päivänä viikossa.
20197_59088.jpg
Uutta ja vanhaa tiilipintaa Asuntomessuilla
Kesän 2019 asuntomessut järjestetään Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Vanha kasarmialue täydentyy uudella, monipuolisella asuntorakentamisella. Materiaalina tiili on vahvasti esillä alueella ja messutaloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton