• Etusivu
  • Talo

Varaudu rankkasateisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.08.2007
20078_6131.jpg

Ukkoskuurot voivat yllättää rajuudellaan, kuten Porissa sunnuntaina 12.8. kahden tunnin ajan kestänyt sade tukki teiden alikulkutunnelit ja moni huomasi kellariinsa tulvineen vettä.


Vesi kellareihin tulvi lähinnä viemäreistä. Vastaavien tapausten varalle pikaisena ensiapuna voi käyttää viemärien tukkimista. Tukkimiseen voi käyttää kangasta ja levyn palasta. Kannattaa myös pönkittää levy tukevasti vaikka kattoon tuetulla soirolla. Todellisuudessa oikeat keinot tulvivaa vettä vastaan ovat takaiskullinen lattiakaivo, viemärin padotusventtiili ja kellariin kiinteästi asennettu uppopumppu, joka ei estä veden pääsyä, mutta poistaa sitä tehokkaasti.


Ongelmallisinta on vanhemmilla asuinalueilla, joissa on sekaviemäröinti, jossa jäte- ja sadevedet ohjataan samaan viemäriverkkoon.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53526.jpg
Kaukolämpö vaihtui maalämpöön
Espoossa sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Tonttupirtti päätti viime vuonna vaihtaa lämmitysmuotonsa kaukolämmöstä maalämpöön. Vanhan kaukolämpölaitteiston tekninen käyttöikä oli jo tiensä päässä, mutta taloyhtiö ei kuitenkaan nähnyt järkeväksi sijoittaa rahaa uuden vastaavan laitteiston hankintaan. Vertailussa maalämpö todettiin ainoaksi järkeväksi investoinniksi, jolla lämmityskuluja saataisiin laskemaan jatkossa. Taloyhtiön hallituksen edustaja Pekka Halonen on ollut todella tyytyväinen projektiin: "Yleensähän kaikissa urakoissa on yllätyksiä ja pettymyksiä, mutta tämä hanke meni kuin unelma".
20224_77986.jpg
Äitienpäivä sununtaina 10.5.
Äitienpäivää on Suomessa vietetty vuodesta 1927 lähtien aina toukokuun toisena sunnuntaina. Ensimmäisen kerran äitejä muistettiin Suomessa Kotikasvatusyhdistyksen aloitteesta vuonna 1918, tosin tuolloin ajankohta oli viikkoa myöhemmin.
20081_8439.jpg
Marimekko-tuotteet keittiöön
Marimekon monipuoliseen keittiö- ja kattaustuotteiden valikoimaan kuuluu sekä suosittuja klassikkokuoseja että sesongin uutuuksia. Eritunnelmaisten sarjojen monet tuotteet essuista tarjottimiin ovat myös erinomaisia lahja- ja tuliaistavaroita.Hauskasti kuvioidut astiat ja keittiöliinat lukemattomine yksityiskohtineen piristävät kattauksia ja kotitöitä. Kauniiden kattausten perustaksi Marimekko tarjoaa valmiita pöytäliinoja sekä arkeen että juhlaan. Valikoimaan sisältyy useita erityylisiä kuoseja, niin uutuuksia kuin klassikoitakin. Lisäksi Marimekko-kuoseissa on saatavana myös magneetteja, jotka ovat jääkaapin ovessa kuin miniatyyritaideteoksia.
200711_7319.jpg
Kastelli Aika 177
Näyttävä, kaksikerroksinen AIKA-koti, jonka käytännöllisyys alkaa heti eteisestä. Sisääntulon yhteydessä on tilava apueteinen, jossa tilaa ulkoiluvaatteille, lastenrattaille ja harrastusvälineille. Yhteisissä oleskelutiloissa on avaruutta koko perheen ja ystävien yhdessäoloon. Yläkerran aulaparvelta on tyylikkäät näkymät alakertaan ja oleskelupihalle.
20163_45529.jpg
OmaKastellilla reaaliaikainen seuranta
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, siirtää omakotirakentamisen ja -asumisen kertaheitolla digiaikaan ja helpottaa rakentamista uudella digiotteella. Kastelli on kehittänyt toimintansa läpinäkyvyyttä ja muuttanut sitä digitaalisempaan muotoon. Asiakkaille tämä näkyy konkreettisesti nyt lanseeratun OmaKastelli - digipalvelun käyttöönottona.
kattokeskus
Vältä lämpöhävikki - Kattoremontti voi pienentää tuntuvasti energialaskua
Kun vesikatto uusitaan, tehdään samalla tärkeät tarkistukset eristeisiin ja vesikattorakenteen tuuletuksiin. Kattoremontin jälkeen lämpö pysyy sisällä ja kosteus sekä kylmyys ulkona. Energialasku voi pienentyä jopa neljänneksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton