• Etusivu
  • Talo

Valitse ympäristöystävällinen Spirit-laminaatti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.09.2008
20089_12917.jpg

Rautiassa myytävän Spirit-laminaatin kuosi on Pähkinä Silver. Käyttöluokka on 31 ja paksuus 7 mm.

Spirit-uutuuslaminaatti valmistetaan modernilla valmistusmenetelmällä, jossa kuosi painetaan suoraan erikoisvalmisteisen puukuitulevyn pintaan, joten kuviopaperia ei käytetä lainkaan kuten perinteisissä laminaattilattioissa. Tämä säästää paperia ja optimoi resurssien käyttöä koko valmistusprosessissa sekä vähentää valmistusmateriaalien kulutusta ja säästää arvokkaita luonnonvaroja.

Ympäristöystävällisen laminaatin raaka-aineista yli 77 % on kierrätettäviä. Vesiliukoiset lakat ja painovärit ovat myös ympäristöystävällisellä tavalla tuotettuja. Valmistuksessa käytetään ainoastaan sertifioitua raaka-ainetta uusiutuvista puuvaroista.

Uusi innovatiivinen teknologia suojelee ympäristöä ja antaa käyttäjälleen optisesti ja akustisesti uudenlaisen lattiaelämyksen. Suorapainomenetelmän käyttäminen parantaa akustiikkaa, lattia on jopa 20 % hiljaisempi tavalliseen laminaattiin verrattuna. Spirit-laminaattilattia on hyväksi sekä kodille että ympäristölle.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_70985.jpg
Bitumikatto paras valinta loivalle ja monimuotoiselle katolle
Tällä hetkellä yksi rakentamisen trendeistä on loivat pulpettikatot. Loivan katon katemateriaali kannattaakin miettiä tarkkaan parhaan ratkaisun löytämiseksi. Bitumi on ylivoimaisesti paras ratkaisu loivalle ja monimuotoisille katolle. Taipuisalla bitumikatteella saadaan toimivasti tiivistettyä myös jiirit, kulmat ja muut yksityiskohdat.Nyt onkin hyvä aika harkita kattoremonttia ja tarttua BMI Icopalin kesätarjoukseen. Valitse Icopalin avaimet käteen –kattoremontti ammattilaisen asentamana. Jätä yhteystietosi niin saat ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiö
Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka tarkoituksena on omistaa ja hallita yhtä tai useampaa rakennusta, joiden yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkaiden hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Lisäksi vaaditaan, että yhtiön jokainen osa-ke yksin tai yhdessä toisten osakkeiden kanssa oikeuttaa hallitsemaan määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön omistamasta rakennuksesta tai hallitsemasta kiinteistöstä. Jos edellä olevat edellytykset eivät täyty, osakeyhtiö ei ole asunto-osakeyhtiö.Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan asunto-osakeyhtiölakia (17.5.1991 / 809) sekä pääsääntöisesti vanhan osakeyhtiölain (734/1978) säännöksiä. Kuitenkin esim. asunto-osakeyhtiön sulautumisessa sovelletaan uuden osakeyhtiölain (624/2006) sisältöä.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 8.000 euroa, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Osakkeiden vähimmäismäärä on kolme, ja niiden tulee olla saman mää-räisiä. Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.
20077_5715.jpg
Väliseinät ja väliovet mitä huomioitava?
3.4 SisätyötSisätyöt ovat jo pitkällä. Talon säilyvyyden osalta yksi tärkeimmistä töistä on edessä. Suomalaisen rakentamisen ongelmat alkoivat siinä vaiheessa kun sauna siirrettiin erillisestä rakennuksesta sisätiloihin.
20222_76926.jpg
Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa suodattimet keväällä ja syksyllä
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun sisäilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton