• Etusivu
  • Rakentaminen

"Vaativa kohteemme ei olisi onnistunut ilman Doventus Oy:n asiantuntemusta"

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Doventus Oy
Päivitetty 22.11.2023
202210_66979.jpg

© Doventus Oy

Asiakastarina: Lue, kuinka Antin ja Päivin perheen visiot yksilöllisestä omakotitalosta toteutuivat inspiraatiokuvista valmiiksi unelmien kodiksi Espoossa. Laadukkaalla pääsuunnittelijan johtamalla kokonaissuunnittelutyöllä ja asiantuntevalla projektinjohdolla oli suuri merkitys arkkitehtonisesti ja rakennusteknisesti korkeatasoisen sekä budjetin mukaisen lopputuloksen saavuttamisessa.

"Etsimme muutama vuosi sitten palveluntarjoajaa yksilöllisen omakotitalon suunnittelemiseksi Espooseen. Meillä oli tontti valmiina ja selkeä visio kohteesta, mutta ei aikaisempaa kokemusta rakennuttamisesta.

Kumppanin valinnassa pidimme tärkeänä aikaisempaa kokemusta ja referenssejä vaativista yksilöllisistä kohteista sekä aitoa kiinnostusta asiakkaan tavoitteista. Halusimme myös saada kaiken tarpeellisen suunnittelun sekä rakennuttamis- ja valvontapalvelut samasta paikasta, jotta eri osapuolten yhteistyö sujuisi saumattomasti."

Tapasimme SAFA arkkitehti Tero Seppäsen ja olimme heti ensi tapaamisella vaikuttuneita ammattimaisesta ja asiakkaan tarpeet huomioivasta lähestymistavasta. Saimme nopeasti käsityksen Doventuksen palveluvalikoiman laajuudesta ja aikaisemmasta kokemuksesta. Yhteistyökumppanin valinta oli pian selvä, ja pääsimme aloittamaan yksilöllisen arkkitehtisuunnittelun nopealla aikataululla, vaikka meillä ei itse projektin osalta kiire ollutkaan.

Olimme keränneet inspiraatiokuvia talon tyylimaailmasta, ja Tero pääsi hyvin nopeasti samalle aaltopituudelle toiveistamme. Ensimmäisten arkkitehtiluonnosten valmistuttua meille tuli heti tunne, että tarpeitamme oli kuunneltu ja ehdotetut ratkaisut olivat hyvin linjassa tavoitteidemme kanssa. Yksilöllisten arkkitehtisuunnitelmien valmistuttua pääsimme sujuvasti siirtymään muihin suunnitelmiin.

Meille oli tärkeää, että koko suunnittelutiimi tunsi toisensa ja oli tottunut työskentelemään yhdessä. Halusimme saumattoman suunnittelukokonaisuuden, jonka perusteella olisi helppo päästä kilpailuttamaan urakoitsijoita ja toteuttamaan varsinaista rakennusvaihetta.

Lue myös:Pääsuunnittelija on rakennuttajan luottohenkilö

202210_66981.jpg
http://www.doventus.fi/

Käytimme Doventuksen suunnittelupalveluita laajasti arkkitehti- ja rakennesuunnitelmista aina yksityiskohtaiseen valaistus-, sisustus- ja pihasuunnitteluun asti. Halusimme, että suunnitelmat muodostaisivat selkeän kokonaisuuden ilman aukkoja tai ristiriitaisuuksia.

Eri suunnittelijoiden kanssa asiointi oli hyvin sujuvaa, ja koimme, että suunnitelmat todella tehtiin meitä varten toiveidemme mukaisesti. Huolellisen suunnittelun jälkeen rakennusluvan saaminen oli helppoa ja kesti vain muutaman viikon.

Suunnitteluvaiheen jälkeen saimme apua myös rakennusurakan kilpailuttamisessa ja valvonnassa. Doventuksen asiantuntemuksen avulla urakoitsijaehdokkaita oli helppo haastatella, joten heidän kyvyistään ja heikkouksistaan saatiin nopeasti hyvä käsitys. Halusimme ehdottomasti suunnitelmat laatineen arkkitehtitoimiston olevan mukana myös rakennuttamis- ja valvontavaiheessa, jotta eri osapuolet toimivat yhteisymmärryksessä ja suunnitelmat siirtyvät aukottomasti toteutukseen.

Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy tarjoaa monipuolisesti rakentamisen suunnittelu-, projektinjohto- ja valvontapalveluja. Ota yhteyttä!

Doventuksen rakennuttajakonsultin palvelu oli meille erittäin arvokas apu urakkaneuvottelu- ja valvontavaiheissa. Pystyimme luottamaan rakennuttajakonsultin ammattitaitoon koko rakennusvaiheen ajan tuntien, että korkeasta vaatimustasostamme selkeästi haluttiin pitää kiinni. Sidoimme myös kaikki urakoitsijoiden maksut valvojamme hyväksymiin työvaiheisiin, mikä selkeytti urakkaa ja varmisti, että pysyimme suunnitteluvaiheen jälkeen laaditussa budjetissa erittäin hyvin.

Rakennusvaiheessa koko suunnittelutiimin asiantuntemus oli helposti saatavilla ja pienet suunnitelmamuutokset oli helppo viedä läpi toteutukseen saakka. Koko urakan aikana ja erityisesti viimeistelyvaiheessa oli varmasti myös urakoitsijalle selkeää, että paikalle oli helppo kutsua eri suunnittelijat varmistamaan yksityiskohtien halutunlainen toteuttaminen.

© Doventus Oy
http://www.doventus.fi/
© Doventus Oy

Hyödynsimme Doventuksen palveluita varsin laajasti ja mielestämme saimme erinomaista vastinetta palkkioille. Vaativa kohteemme ei olisi onnistunut ilman Doventuksen asiantuntemusta ja kiinnostusta tavoitteistamme.

Olemme erittäin tyytyväisiä Doventuksen kokonaisvaltaiseen ja laadukkaaseen palveluvalikoimaan ja voimme lämpimästi suositella heidän palveluitaan muille vastaavaa projektia suunnitteleville."

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

"Hyvä arkkitehtuuri syntyy kauneuden, toiminnallisuuden ja lujuuden leikkauspisteessä"

Doventus Oy on monialainen arkkitehti- ja insinööritoimisto, joka on luotettavasti jo vuodesta 2003 asti tarjonnut suunnittelu-, projektinjohto- ja valvontapalveluja vaativille asiakkaille. Doventus vie alaa rohkeasti eteenpäin asiakkaita kuunnellen, uutta kehittäen ja laatua tuottaen. Kaiken toiminnan ydin on tyytyväinen asiakas.
− Onnistumme, kun asiakkaamme onnistuu, Tero Seppänen kiteyttää.

202210_67022.jpg
http://www.doventus.fi/
Doventus Oy
Rakentaminen
suunnittelu
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_60332.jpg
Kaunis ja käytännöllinen kivitalo tarkalla budjetilla
Unelma omasta, juuri oman perheen tarpeisiin piirretystä yksilöllisestä pientalosta elää monen mielessä vahvana. Lue, millainen merkitys ammattitaitoisella suunnittelulla oli Mikko ja Lotta Merisaaren täydellisen talounelman toteutumisessa.
mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
sisustussuunnittelijalla on kaksi suunnitelmaa käseddään ja pöydällä on värimalleja
Koti viihtyisäksi sisustussuunnittelulla
Kiinnostus sisustukseen ja sen suunnittelemiseen ammattilaista apuna käyttäen on lisääntynyt. Koti ja siellä viihtyminen koetaan tärkeäksi. Kiireisen työn vastapainoksi me työssäkäyvät haluamme rentoutua miellyttävässä kotiympäristössä. Myös lasten tarpeet tila- ja sisustussuunnittelun keinoin halutaan huomioida tarkemmin. Sisustuslehtiä luetaan yhä enemmän ja ideoita haetaan kotiunelmien toteuttamiseksi.
20202_62485.jpg
Avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin
Ympäristöministeriöltä avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin – myös puupohjaisista purkujätteistä kerätty uutta tietoa
202210_50087.jpg
Rakennuttajakonsultti pitää rakennushankkeen hanskassa
Rakentaminen sekä remontointi nykyisellä vaatimustasolla ja hinnoilla on kallista. Aikataulupaineet uhkaavat hyvän rakennustavan toteutumista. Hosuen ei hyvää tule. Taloyhtiön hallituksella on varmasti vaikeuksia pärjätä projektin vetämisessä kunnialla maaliin. Rakennuttajakonsultti on tilaajalle kullan arvoinen ja kokenut asiantuntija, joka luo edellytykset onnistuneelle hankkeelle.
201910_60281.jpg
Ilmastoystävällinen rakentaminen vaatii nopeita toimia
Rakennukset ja rakentaminen kuluttavat puolet maapallon luonnonvaroista ja noin 40 prosenttia energiasta. Ne aiheuttavat noin kolmanneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä väestönkasvun, kaupungistumisen ja merenpinnan nousun kasvattaessa rakentamisen tarpeita entisestään. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vetosi New Yorkissa YK:n kestävän kehityksen kokouksen yhteydessä rakennusalaan vähähiilisen rakentamisen vauhdittamiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton