• Etusivu
  • Rakentaminen

Vaasan asuntomessualueen siltaurakkasopimus on nyt allekirjoitettu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.11.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Vaasan asuntomessualueen saarireitin siltojen rakentamisesta on nyt tehty urakkasopimus. Urakkakilpailun voitti WasaCon Oy, jonka puolesta urakkasopimuksen allekirjoitti toimitusjohtaja Jarmo Uutela. Kaupungin puolesta allekirjoittajana toimi Asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko. Urakan bruttosumma on 768 000 €.

Sillat ovat osa asuntomessualueen kevyen liikenteen väyliä, joita kaupunkilaiset voivat käyttää myöhemmin kävelyreittinä. Siltareitti kulkee Terapiasaaren ja Lammassaaren välillä ja yhdistyy molemmista päistään asuntomessualueen katuihin. Liito-oravankadun puoleisesta päästä reitti jatkuu rantaa pitkin kaupunkiin. Majavanpolun päätyyn tuleva silta johtaa Öjeniin saakka menevälle luontopolulle.

– Sillat ovat tärkeä ja näyttävä osa Vaasan asuntomessualuetta. Messuaikana messuvieraat johdetaan ensin Liito-oravankadun omakotitaloalueelle ja sieltä upeaa siltareittiä pitkin Majavanpolun yhtiömuotoisten pientalojen alueelle, kertoo projektipäällikkö Keijo Ullakko.

Siltojen valaistuksessa hyödynnetään uutta energiaa säästävää led-tekniikkaa. Sillat valaistaan siis kaiteisiin upotetuilla led-valaisimilla, mikä mahdollistaa lenkkeilyn myös pimeään aikaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Puut palavat tulipesässä
Virheet puun poltossa kasvattavat päästöjä
Kylmällä ilmalla tulisijan käyttö on tyypillinen tapa lisätä lämpöä. Takassa palava tuli tuo myös tunnelmaa. Olisi tärkeää osata käyttää tulisijaa oikein, jotta puiden poltosta saatu energia saadaan tarkasti talteen eikä turhaan lisätä kasvavaa päästömäärää.
20093_15365.jpg
Oma talo pitkän kaavan mukaan
Uuden seurantakohteemme ensimmäisissä osissa kerromme rakentajaperheen äidin tunnelmia ja kokemuksia aivan rakentamisen alkumetreiltä asti. Tekstit perustuvat äidin kirjoittamiin päiväkirjoihin, joihin hän on koonnut tuntojaan ja kokemuksiaan siitä lähtien kun ajatus oman talon rakentamisesta on syntynyt. Päiväkirjojen kirjoittaminen on aloitettu syksyllä 2006. Myös itse rakennusprojektia tulemme seuraamaan, rakentaminen käynnistyy keväällä 2009.
202110_73276.jpg
Kiinteistön omistaja on vastuussa hulevedestä ja sen hallinnasta
Hulevesi on taatusti tuttu sanana, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Erityisesti syksy ja sen mukanaan tuomat sateet aiheuttavat vesien kertymistä pihoille ja piha-alueille, varsinkin jos pihat ovat asfaltoituja tai muuten pinnoitettu materiaalilla, joka ei läpäise vettä. Ilmiö korostuu myös keväisin sulamisvesien aikaan. Myös rakennusten perustusten kuivatusvedet luetaan hulevesiin, vaikka ne eivät suoraan hulevettä olekaan.Miten ylimääräisestä vedestä sitten päästään eroon?
20186_53656.jpg
Talon eristäminen välipohjaa unohtamatta
Välipohjan eristys on lisääntynyt lattialämmitysten myötä. Jotta lämpö saadaan kohdistettua lattiaan eikä alakerran kattoon, on välissä oltava lämmöneriste. Välipohjan eristys on tarpeen myös silloin, kun esimerkiksi kellarissa on viileätila.Finnfoamilta löytyy kolme erilaista eristettä, jotka kaikki soveltuvat välipohjan eristämiseen.
20085_10843.jpg
Comfort – uraa uurtava Lämpölattia
Comfort on maxitin kehittämä Lämpölattia, jossa yhdistyy nerokkaalla tavalla monta toimintaa, kuten loistava askeläänieristys, lämmön tasaisuus alumiinisten lämmönluovutuslevyjen ansiosta sekä luja, ohut ja kerralla suora pintalaatta maxitin kuituvahvisteisesta tasoitteesta. Ohuen ja kevyen pintalaatan ansiosta lattialämpö reagoi äärimmäisen nopeasti lämpötilan vaihteluihin, jolloin tuloksena on erittäin tasainen ja miellyttävä sisälämpötila sekä huomattavat säästöt energialaskussa.
20086_11271.jpg
Vanha fiilis uuteen puuesineeseen
Haluatko wanhentaa uuden puisen lipaston tai muokata tavanomaista vanhaa kalustetta toiseen lookiin? Tällä ohjeella saat vanhaa fiilistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton