• Etusivu
  • Talo

Comfort – uraa uurtava Lämpölattia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.05.2008
20085_10843.jpg

Comfort on maxitin kehittämä Lämpölattia, jossa yhdistyy nerokkaalla tavalla monta toimintaa, kuten loistava askeläänieristys, lämmön tasaisuus alumiinisten lämmönluovutuslevyjen ansiosta sekä luja, ohut ja kerralla suora pintalaatta maxitin kuituvahvisteisesta tasoitteesta. Ohuen ja kevyen pintalaatan ansiosta lattialämpö reagoi äärimmäisen nopeasti lämpötilan vaihteluihin, jolloin tuloksena on erittäin tasainen ja miellyttävä sisälämpötila sekä huomattavat säästöt energialaskussa.

Reagoi nopeasti lämmönvaihteluihin -mukavuutta ja energiansäästöä

  • Todella tasainen sisälämpötila ulkoilman nopeista vaihteluista huolimatta.
  • Lattia luovuttaa lämpöä huonekohtaisesti silloin kun tarvitaan – ei useiden tuntien viiveellä.
  • Vesikiertoinen lämmitys mahdollistaa vaihtoehtoistenlämmitysmuotojen käytön; kaukolämpö, öljy, puu, maalämpö, sähkö jne.
  • Lattialämmöllä voidaan yleensä pitää noin 2°Calhaisempi keskilämpötila kuin patterilämmityksellä.Tämä merkitsee noin 10 % säästöä lämmityskuluissa. Lisäksi lattialämmölle ominainen matala menoveden lämpötila nostaa lämmönjakohuoneen hyötysuhdetta ja alentaa näin energiakuluja.
  • Alumiini johtaa lämpöä noin 400 kertaa paremmin kuin tasoite, joten lämpö levittäytyy erittäin tehokkaasti ensin sivusuunnassa. Paljas jalka ei tunne lämpötilaeroja putken kohdalla tai niiden välissä edes kivipinnoitteella.

Yhdistetty lämpö- ja askeläänieriste

Levyjen eriste on huippuunsa hiottua nk. askeläänieristyslaatua, jolla samalla hoituu askeläänieristäminen sekä lämmitetyn pintalaatan irroittaminen kantavasta rungosta.

Alhaiset rakennuskustannukset

  • Ohut rakenne – pieni tasoitemenekki.
  • Putket voidaan asentaa pääosin c/c 300 mm välein, mikä säästää putkia perinteiseen dB-lämpölattiaan nähden.
  • Ei aikaa vievää levyjen suikaloimista tai urittamista.
  • Ei betonille ominaista halkeilua, käyristymistä,hidasta kuivumista.
  • Askeläänivaatimukset täyttyvät myös ohuemmilla
  • ontelo- tai betonilaatoilla. Säästöä rakennuksen runkoratkaisuissa.
  • Lämmön voi kytkeä päälle jo asennusvaiheessa jolloin rakennustyömaalla ei tarvita muita kalliita ja tiellä olevia tilapäislämmittimiä.
20085_10844.jpg

Sopii kaikenlaisiin rakennuksiin

  • Pien- ja kerrostaloihin, asuntoihin, toimistoihin hotelleihin, sairaaloihin, kauppoihin jne.
  • Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen.
  • Voidaan pinnoittaa mm. parketilla, klinkkerillä muovi- ja tekstiilimatolla jne.
  • Ei pattereita ikkunoiden alla.
  • Suuri lämmönluovutus mahdollistaa myös isot ikkunat.

Nopea ja vaivaton tilata ja asentaa

  • Kerralla suora lattia. Toimitukseen kuuluu sekä lämmitysjärjestelmä että pinnoitusvalmis maxitin pumpputasoitteesta tehty todella luja ja kerralla suora lattia.
  • Levyjen asentaminen käy nopeasti.
  • Helppo tilata. Saat kokonaistarjouksen koko
  • Lämpölattiasta aina suunnittelusta pinnoitusvalmiiseen
  • pintalaattaan asti.

Lisätietoa Lämpölattiasta...

maxit Oy Ab
Strömberginkuja 2

00380 Helsinki.

www.maxit.fi

20085_10846.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20223_77325.jpg
Kivitalon rakentaminen käyntiin muutamassa viikossa
Suomalaiset ovat edelleen omakotitalokansaa. Omakotitalosta haaveillaan, sopivaa tonttia etsitään ja kun se löytyy on usein kiire löytää sopiva talopaketti ja päästä uuteen kotiin mahdollisimman pian. Välillä tonttia joudutaan metsästämään kauankin ja tällä hetkellä talojen toimitusajat pidentyneet. Koronapandemia on osaltaan vaikuttanut omakotiasumisen suosion kasvuun. Etätyöstä tuli aluksi välttämättömyys ja vaikuttaisi siltä, että osittainen etätyö on jäämässä pysyvämmäksi muodoksi työskennellä. Tämä osaltaan vaikuttaa kodin tilojen tarpeisiin.
20176_49569.jpg
Saumoissa piilee PCB
Saumausalan uranuurtaja Boris Panschin on huolissaan siitä, että varsinkin 60-80-luvuilla rakennettujen rakennusten saumausmassat saattavat sisältää PCB:tä tai lyijyä yli sallitun määrän. Haitta-aineita voi olla myös toimistorakennusten sisäpuolisissa saumoissa, koska niissä käytettiin jopa enemmän samoja PCB- ja lyijypitoisia saumausmateriaaleja kuin julkisivusaumauksissakin. Panschinin mielestä saumareille tarvitaan koulutusta, jotta asukkaat ja työntekijät eivät altistu haitta-aineille.
201111_28866.jpg
Vetääkö kodissasi?
Ilmanvaihdon tarkoituksena on tuoda asuntoon puhdasta ja raitista korvausilmaa. Kodin sisäilman kuuluu vaihtua kerran kahdessa tunnissa. Ilman vaihtuvuus on määritelty Rakentamismääräyskokoelmassa osassa D2. Ilmanvaihtomääräykset koskevat niin vanhaa kuin uuttakin rakennusta.Yleisimmin ongelmana on, että korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan. Ongelmia esiintyy varsinkin 1970-80-luvulla rakennetuissa taloissa, jotka ajan tavan mukaan tehtiin tiiviiksi ilman korvausilmaventtiileitä. Energian säästämiseksi myös neuvottiin tiivistämään kaikki raot ja sulkemaan venttiilit. Tämän vuoksi monissa asunnoissa olemassa olevat venttiilit on tukittu tai poistettu käytöstä. Nykyään törmää usein myös siihen, että ilmanvaihtoon liittyvä laitteisto on kytketty pois päältä.Osta venttiilit JäsentukustaOsta suodatinkangas Jäsentukusta
20087_12119.jpg
Messujen makuuhuoneissa
Messujen makuuhuoneissa levätään korkeassa muhkeassa jenkkivuoteessa tai matalasti japanilaistyyliin luonnollisissa väreissä, vaaleutta ja sinisiä unia. Sängyn taustaseinää voi koristaa maalattu kuvio, kukka- tai valokuvatapetti. Tekstiileissä on eri struktuureja silkinkiillosta ryijymäiseen pörheyteen. Tyynyjen runsaudessa voi pilkistää reipas tehosteväri. Vaatehuoneiden ja –kaappien liukuovissa on maitolasia tai niissäkin toistuu huoneen väritys. Huoneessa on tilaa myös nojatuolille tai pienelle kirjoituspöydälle. Makuuhuoneen välittömässä läheisyydessä on kylpyhuone ja jopa ylellinen pukeutumishuone meikkauspöytineen.
20091_14763.jpg
Korjauskulujen nousu ollut täysin odotettua
Asuinkerrostalojen rakentaminen vilkastui vasta 1950 –luvulla.Vilkkaimmillaan rakentaminen oli 1970 –luvulla, jolloin Suomen yhteensä noin 56.000:stä asuinkerrostalosta rakennettiin lähes 23 % eli yhteensä 12.677 kpl. Seuraavaksi vilkkaimpia vuosikymmeniä ovat olleet 1980 –9.055 kerrostaloa ja 1960 –luku 8.685 kerrostaloa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton