• Etusivu
  • Talo

Tunnelmaa pimeneviin iltoihin - Tuoksukynttilä tuikkii Oliivi-kulhossa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kermansaven uudet tuoksukynttilät on valettu suoraan Oliivi-kulhoihin. Kotimaiset kynttilät kestävät pitkään, ja laadukkaalle Oliivi-kulholle löytyy myöhemmin monenlaista käyttöä. Tuoksuina muun muassa lempeä vanilja, tunnelmallinen terva ja raikas laventeli.

Syksyisiä iltoja on miellyttävä piristää miedosti tuoksuvalla tuoksukynttilällä. Suoraan Oliivi-kulhoon valettujen kynttilöiden tuoksut on soinnutettu kulhon väriin. Valkoisessa kulhossa tuoksuu vaniljainen kynttilä. Kahvin tuoksuinen kynttilä on ruskeassa kulhossa, ja tervantuoksuinen mustassa. Raikkaan vihreä kulho sai tuoksukseen omenaisen kynttilän, roosa kulho mansikkaisen. Turkoosissa kulhossa tuoksuu puolestaan laventelikynttilä.

Laadukas kotimainen kynttilä palaa pitkään. Oliivi-kulholle löytyy monta käyttöä kynttilän polttamisen jälkeenkin: se käy jälkiruokakulhosta tai siihen voi laittaa vaikka oliiveja tarjolle. Kulhoja voi kerätä useamman ja käyttää niitä kattauksessa.

Tuoksukynttilät on valmistettu yhteistyössä kotimaisen, Fiskarsissa toimivan Desico Oy:n kanssa. Desico on valmistanut kynttilöitä käsin vuodesta 1963 asti.

Kermansavi nojaa vahvasti kotimaisuuteen. Kaikki Kermansavi-astiat on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus. Kermansaven astioita myyvät hyvin varustetut tavaratalot kautta maan sekä verkkokauppa Tulikivi Shop.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20076_5412.jpg
Pientaloasuntojen rakentaminen kääntynyt laskuun
Tilastokeskuksen lopulliset rakentamisen tilastot ilmestyivät kesäkuun alussa. Pientaloasuntojen (sisältää erilliset pientaloasunnot ja paritaloasunnot) lähes koko 2000-luvun jatkunut varsin voimakas nousubuumi kääntyi viime vuonna laskuun. Laskua tuli 731 asuntoa 16.209 aloituksesta 15.478 aloitukseen (-4,5 %).Syynä laskuun ovat rakennustarvikkeiden voimakas hinnannousu, korkojen nousu sekä kasvukeskusten tonttipula. Lasku tulee jatkumaan myös tänä vuonna. Rakentaja.fi-palvelun kustannusarviotilaston mukaan tänä vuonna aloitetaan n. 14.700 pientalo asuntoa, arvioitua laskua siis noin 5 %.Asuntotuotannon kokonaisvolyymi on ollut 2003-2006 varsin korkealla 34.000-36.000 tasolla juuri pientalorakentamisen ansiosta. Kerrostalo rakentaminen on laskenut tasaisesti ja rivitalotuotannon pysyessä varsin vakaana 5.500-6.000 asunnon vuotuisella tasolla.
20179_50203.jpg
Pielinen-mallisto: uudet kiertoilmatakat
Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta. Näitä kiertoilmatakkoja on saatavilla kahdella korkeudella ja kolmella eri vuolukiviverhoilulla. Näissä minimalistisen moderneissa takoissa on vaihtoehtoina kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku. Samalla ilmeikäs vuolukivi saa uuden kameleonttimaisen tulkinnan: Nobilen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Esitys urakkamuodosta
Toimenpiteet:Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä(rakennuttajainsinööri)vastaava laatii esityksen hankkeessa käytettävästä urakkamuodosta ja eri osaurakoista. Urakkamuodon valinnan perusteena on hankkeen kokonaisuutena taloudellisin toteutustapa. Joissakin hankkeissa urakkamuodosta päätetään jo ennen suunnittelun aloittamista.Vastuuhenkilöt:Toteutusmuodon valinnassa vastuuhenkilönä on kyseisen hankkeen projektipäällikkö.Dokumentit:Esitys urakkamuodoksi perusteluineen.Hyväksyntä:Rakennustoimikunta, jos hankkeelle on nimetty rakennustoimikunta. Muutoin urakkamuodosta päätetään suunnitteluryhmässä.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Kaunein välioviäänestys 2024
Kaunein väliovi -äänestys on päättynyt.Välioviäänestyksen tulokset ovat nähtävillä tässä artikkelissa >>Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti....................................................................................................................Tänä vuonna kaunein välioviäänestykseen on valittu ovia Liune-kohteista. Muun muassa Nata Salmelan saunan liukuovi, saaristohotelli the Barö:n vihreät liukuovet tai Harri Syrjäsen CLT-ovet ovat tämän vuoden äänestyksessä mukana.Valitse suosikkisi kuuden vaihtoehdon joukosta. Samalla voit osallistua arvontaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja äänestä suosikkiasi artikkelin lopussa olevalla lomakkeella.Palkintona äänestäneiden kesken arvotaan 300 € arvoinen lahjakortti Liune verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää kaikkiin Liunen normaaleihin verkkokauppatuotteisiin. Äänestys päättyy 29.2.2024 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti viestillä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rintamamiestalon alapohjassa hometta?
Kysymys:Rintamamiestalossamme on hajua, joka tarttuu myös vaatteisiin. Erityisesti alapohja on ollut ongelmana. Uutena siinä oli kellari, johon tuli keväisin vettä. Se täytettiin hiekalla, mutta tilaa hiekan päälle jäi n. 40 cm. Myöhemmin sivustoillekin tehtiin tuuletusreiät. Voisiko hajuhaitta parantua, jos alapohjaan laitettaisiin pari tuuletinta? Jos sieltä löytyy hometta, pitääkö lattia purkaa ja tehdä uudestaan? Voiko tuulettimien lisäksi lattian alle laittaa jonkun kosteuseristeen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton