• Etusivu
  • LVI

Sisäilmastoseminaari

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.02.2008
20082_8865.jpg

Sisäilmastoseminaari on Sisäilmayhdistys ry:n, SIY Sisäilmatieto Oy:n ja Teknillisen korkeakoulun järjestämä suomalaisen sisäilmastotutkimuksen esittelytilaisuus, joka on tarkoitettu rakennus- ja kiinteistöalojen ammattilaisille. Seiminaari maksuton osallistujille.

Seminaarissa tuodaan esille viimeiset sisäilma-alan tutkimukset. Luennoitsijat ovat arvostettuja Suomalaisia tutkijoita. Seminaari on erityisen merkittävä koulutustapahtuma kuntien-, ja kaupunkien terveydenhuollossa työskenteleville henkilöille.

Seminaariohjelma pdf-muodossa...

Ilmoittautuminen

Seminaari on yleisölle avoin ja maksuton. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan mahdollisimman pian, sähköpostitse: helka.backman@sisailmayhdistys.fi.

Ilmoitathan myös, mihin sessioihin aiot osallistua. Tämä ilmoittatuminen ei ole sitova, tarvitsemme sitä ainoastaan salijaon tarkistamiseen.

Asiakasrekisterimme päivitystä varten pyydämme Sinua ilmoittamaan myöskin yhteystietosi (yritys, postiosoite). Seminaaria koskeviin tiedusteluihin vastaa projektisihteeri Helka Backman, puh. (09) 4355 5612. Tervetuloa!

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkaohjelmat ja tarjouspyynnöt
Toimenpiteet:Urakkamuodon valinnan jälkeen rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen urakkaohjelman. Urakkaohjelman mallina käytetään esim. RT 16-10287 sovellettuna käytettävään urakkamuotoon. Sopimusehtoina käytetään "Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998", RT 16-10660. Tarjouspyynnöt laaditaan urakkakohtaisesti ottaen huomioon kunkin urakan erityisvaatimukset. Tarjousten tekemiselle varataan aikaa 2 - 4 viikkoa urakan koosta riippuen. Tarjoukset jätetään suljetussa kirjekuoressa tilaajalle tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkaohjelma, tarjouspyyntökirjeetHyväksyntä:Urakkaohjelma: Projektipäällikkö Tarjouspyyntökirjeet: Projektipäällikkö
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
200912_19582.jpg
Vesihuolto-osuuskunnille oma etujärjestö
Haja-asutusalueilla olevat vesiosuuskunnat ja vesihuolto-osuuskunnat ovat saaneet oman etu- ja palvelujärjestönsä. SVOSK, eli Suomen Vesihuolto-osuuskunnat yhdistyksen toimintaa on pohjustettu järjestelmällisesti 2008 syksystä lähtien. Keskusteluissa ovat olleet mukana kommentoimassa myös mm. Maa- ja metsätalousministeriö, Pellervo-seura, Suomen ympäristökeskus sekä myös Vesi- ja viemärilaitosyhdistys. Tavoitteeksi asetettiin yhdistyksen perustaminen syksyllä 2009 ja perustamiskokous toteutuikin suunnitellussa aikataulussa 17.10.2009.
20154_43012.jpg
Puukiuas ja takka samassa paketissa
Aurinko alkaa vähitellen lämmittää ja valon määrä lisääntyy - kesä on täällä taas. Nyt on oikea aika sijoittaa lämpöön sekä tunnelmaan ja hankkia uusi kiuas kotiin tai mökille. Makeat löylyt uudesta kiukaasta, tai kodikas takkatulen loimu –mikä sen parempaa.
202110_72994.jpg
Työkalutesti: kädet hyytyivät ennemmin kuin viimeistelynaulaimen akut
HiKOKI-akkutyökalutesti / Viimeistelynaulain / Satu Jäkälä
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tiilirakenteiden yleisimmät puhdistusmenetelmät
Mekaaninen puhdistusMekaanisia puhdistusmenetelmiä ovat harjaus ja kaavinta. Näitä kannattaa yrittää aina ensimmäiseksi. Harjaus ja kaavinta ei kuitenkaan sovi sellaisiin likatahroihin, jotka voivat levitä (esim. öljy, rasva, tuore maali, rasvainen noki, jne.) Harjaus ja kaavinta tehdään aina kuivaan rakenteeseen. Sopivin työväline on jäykkä kuituharja, ns. juuriharja. Kaavinta suoritetaan parhaiten puulastalla tai rakenteen värin mukaisella tiilen kappaleella. Metalliharjaa tai -kaavinta ei saa käyttää, sillä niistä jää helposti tummia jälkiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton