• Etusivu
  • Rakentaminen

Urakkaohjelmat ja tarjouspyynnöt

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakkamuodon valinnan jälkeen rakennuttajatehtävistä vastaava laatii hankkeen urakkaohjelman. Urakkaohjelman mallina käytetään esim. RT 16-10287 sovellettuna käytettävään urakkamuotoon. Sopimusehtoina käytetään "Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998", RT 16-10660. Tarjouspyynnöt laaditaan urakkakohtaisesti ottaen huomioon kunkin urakan erityisvaatimukset. Tarjousten tekemiselle varataan aikaa 2 - 4 viikkoa urakan koosta riippuen. Tarjoukset jätetään suljetussa kirjekuoressa tilaajalle tarjouspyyntökirjeessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Urakkaohjelma, tarjouspyyntökirjeet

Hyväksyntä:
Urakkaohjelma: Projektipäällikkö
Tarjouspyyntökirjeet: Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20157_43931.jpg
Pölynimurien vertailututkimus käynnissä
Pölynimureihin on tullut pakolliseksi energiamerkintä, jonka ohjaa tuotekehitystä ja jonka avulla kuluttaja voi vertailla imureiden välisiä eroja imurointituloksessa, poistoilman puhtaudessa ja energiankulutuksessa. Energiamerkinnän tiedot perustuvat standardimittauksiin, joissa selvitetään imurin suorituskykyä mutta ei käyttöominaisuuksia. Työtehoseurassa meneillään olevassa testissä pölynimureita tarkastellaan erityisesti käyttöominaisuuksien ja käyttömukavuuden näkökulmasta.Työtehoseurassa meneillään olevassa pölynimureiden vertailutestissä on mukana 11 letkupölynimuria.Tulosten tarkastelussa hyödynnetään energiamerkin tietoja. Käytännön imurointitapahtumaa simuloivissa suorituskykykokeissa testataan niitä ominaisuuksia, joissa on aiempien testien aikana havaittu eroja. TTS:n testissä selvitetään muun muassa suuttimen imurointileveyttä, nurkkien ja seinänvierustojen imurointitulosta ja jäännöspölyn määrää.
20203_63640.jpg
Mikrobikasvustoja estävät ovipinnat
Kun ovivalinnalla voi vaikuttaa myös sisätilojen puhtauteen, se kannattaa ehdottomasti tehdä. Liunen uutuus, seinän sisään liukuva ovikokonaisuus Safe on oikea valinta, kun haluat hygieeniset ja kestävät pinnat. Esteettömyys ja Liunen pettämätön toimintavarmuus tekevät Safe-ovikokonaisuudesta luotettavan ja turvallisen valinnan niin koteihin kuin terveydenhuollon tiloihin, vanhainkoteihin, opetus- sekä elintarviketiloihin.
201510_44549.jpg
Tontista talosuunnitelmiin
Alussa oli vain rakentajaperhe, tontti ja toiveet, joiden konkretisoimiseksi sovittiin suunnitteluaika Kastellin kanssa. Toivelista tarkentui ja sai uusia toiveita ympärilleen Kastellin myyntipäällikkö Marja Jantusen haastatellessa rakentajaperhettä.Kun taustatiedot oli koottu, istuttiin starttipalaveriin hahmottelemaan mm. budjettia, aikataulua ja talomallia. Tilaa Kastelli-taloesite 2016Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20215_70576.jpg
Viikon sisustusidea: Miten sisustamme olohuoneen viihtyisämmäksi?
KYSYMYS:Hei, olemme asuneet vuoden rakentamassamme talossa, mutta olohuone ei oikein toimi. Meillä on alakerrassa takkahuone, jossa on iso sohva ja tv ja siellä vietämme paljon aikaa. Yläkerran olohuone on oikeastaan käytössä vain, kun on vieraita. Päivittäin lapsi leikkii lattialla kirjahyllyssä olevilla leluilla. Olohuone ei ole oikein kutsuva, eikä vieraat hakeudu sohvalle istumaan. Ehkä kun se on ns. väärinpäin muuhun tilaan nähden. Emme ole osanneet kuitenkaan sisustaa tätä toisellakaan tavalla. Takaseinälle tulee jossain vaiheessa tv, mutta ei tällä hetkellä (pistorasiat sillä seinällä).Olohuone kaipaa mielestäni kutsuvuutta, elävyyttä ja tunnelmaa. Olisi kiva, jos saisimme keinutuolimme olohuoneeseen, mutta se ei ole välttämätöntä. Nyt tila on aika valkoinen ja "kova". Toivoisin siihen jotain puista, pehmeyttä, viherkasvia tai mattoa, mutten tiedä millaista? Miten kalustaisit olohuoneen? Vaihtaisitko joitain kalusteita? Miten tehdä olohuoneesta kutsuva?Olohuoneen leveys on 480cm ja pituus 380cm (tv-seinästä sohvan taakse).
20135_35223.jpg
Julkisivurappausten huollosta ja kunnossapidosta
Rappaus julkisivupintanaRappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen ja kestää vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
201010_23427.jpg
Kastellin UUTUUSPÄIVÄT
Kastellin UUTUUSPÄIVÄT käynnistävät syksyn talotapahtumien sarjan jälleen tulevana viikonloppuna 15.-17.10.2010.Uutuuspäivillä markkinajohtaja Kastelli esittelee muuttovalmiita ja eri rakennusvaiheissa olevia Kastelli-koteja ympäri Suomen. Tule ja vertaa kuinka Muuttovalmiissa Kastelli-kodissa kaikki laadukkaan asumisen ratkaisut ovat jo vakiona.Katso oman paikkakuntasi tapahtumat netistä tai paikallisista lehdistä ja tule mukaan!Katso kaikki tapahtumat tästä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton