• Etusivu
  • Talo

Schindler-hissit saneerauskohteisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.04.2009
20094_16010.jpg

Peruskorjauksen on oltava käytännöllistä myös hissien osalta. Schindler Oy:n modernisointiratkaisujen avulla hissisaneeraus saa parhaat mahdolliset lähtökohdat.

Hissi ei ole pelkkä itsetarkoitus

Hissi, jota on käytetty saneeraamatta yli 20 vuoden ajan, tulee aiheuttamaan kuluja, sillä korjaukset ja huollon tarve lisääntyvät. Lisäksi hissien – ei pelkästään uushissien vaan myös jo olemassa olevien hissien - on tulevaisuudessa täytettävä tiukemmat turvallisuusmääräykset. Eurooppalaisen normin, EN81-80 (SNEL, Safety Norm for Existing Lifts) mukaan vanhempien hissien turvatoimintoja on parannettava, vaikka tekniikka olisikin hyvässä kunnossa.

Tarpeisiinne sopivaa teknologiaa – eikä päinvastoin

Käyttämällä Schindler 6200 –laitteistoa vanha hissikuilu pysyy ennallaan. Schindler Oy tarjoaa riittävästi peruskorjatun hissin ilman olemassa olevan laitteiston tarpeetonta muuntelua, mikä säästää peruskorjauskuluja ja varmistaa sen, että modernisointi tehdään melkein asukkaiden huomaamatta. Modernisointi sopii asuintaloihin ja liiketaloihin, joissa on enintään 15 kerrosta.

Paljon etuja

Matkustajien parantunut turvallisuus on vain yksi Schindler 6200:n tarjoamista eduista. Modernisoitu hissi kuluttaa myös vähemmän energiaa, toimii taloudellisemmin, kulkee käytännöllisesti katsoen äänettömästi ja on mukavampi. Lisäksi hissikori on todella hyvännäköinen.

Käyttöturvallisuus

- Modernisoitu laitteisto täyttää kaikkein tiukimmat lakisääteiset vaatimukset ja enemmänkin. Käyttäjät saavat nauttia parhaasta mahdollisesta turvallisuudesta ja matkustusmukavuudesta.

Älykkyys

- Älykäs hissin ohjausjärjestelmä havaitsee ohjaushäiriöt, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa ongelmia, ja se mahdollistaa tarkan ja ennaltaehkäisevän kunnossapidon.

Muotoilu ja värit valintojen mukaan

- Modernisoidun hissin tulee olla tyylikäs ja samalla sulautua jo olemassa olevaan rakennukseen. Tarjoamme laajan materiaalien ja värien valikoiman. Rakennuksen tyyli ratkaisee, onko ruostumaton teräs, puu, laminaatti vai maalipinta eri värisinä ja pintavaihtoehdoin sopivin valinta takaamaan, että modernisoitu hissikori vastaa odotuksiasi – ja luo parhaan mahdollisen vaikutelman.

Mukautuva asennus ja rakenne

Hissi modernisoidaan suurimmaksi mahdolliseksi vanhan korin kuilumittojen perusteella. Asennuspaikan olosuhteet eivät ole tärkeitä käyttökoneiston sijoitusta suunniteltaessa. Koneisto on malliltaan matala ja säätyvä, joten sen sijoittaminen on helppoa. Käyttökoneisto voidaan asentaa konehuoneeseen tai suoraan kuilun yläosaan jo olemassa olevia köysiaukkoja ja kiinnityksiä hyväksikäyttäen. Vanha vastapaino voidaan myös sijoittaa erikseen.

Hissi tehdään tilaustyönä

Uusin tekniikka sopii täydellisesti jo olemassa olevaan rakennukseen. Asennus on nopeaa ja erittäin tarkkaa. Vaikeasti asennettavia komponentteja, kuten johteita tai vastapainoja, ei vaihdeta, eikä ovikarmeja tarvitse vaihtaa. Ovet sovitetaan jo olemassa oleviin karmeihin. Leveys voidaan määrittää 50 millimetrin välein (600 – 1100 mm), ja asennus on helppoa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20239_82975.jpg
Jätevesijärjestelmä mittatilaustyönä: näin se onnistuu
DanHatch on kansainvälinen yrtitys, jonka yksi toimipisteistä on 1980-luvulla rakennettu teollisuuslaitos Suomessa Kokemäellä. Yritys on uusimpia Vestellin yhteistyöprojekteja. Laitos toimii broilerihautomona, ja sijaitsee luonnonsuojelualueen sekä pohjavesialueen läheisyydessä. Laitoksen käyttötarkoitus ja sijainti asettivat projektille erityisvaatimuksia vesienkäsittelyn suhteen.
20141_37563.jpg
Honka uutuuskodit -äänestä suosikkityyliäsi!
Millainen omakotitalo on sinun makuusi?Pidätkö tunnelmallisesta hirsikartanosta, klassisen tyylin hirsikodista, vai onko moderni tyyli enemmän sinun juttusi? Honka valmistaa jokaiseen makuun kestäviä ja jykeviä koteja, joissa on arjen kiireiden keskellä helppo rentoutua ja elää.Honka-kodin äänestyskohteiden tyylit vaihtelevat New England -tyyppisestä moderniin funkistaloon, unohtamatta kuitenkaan perinteisiä tyylejä. Näistä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen vaihtoehto.
20078_6048.jpg
Tiilikatto kruunaa jokaisen kodin
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Monier Oy:ltä saat Suomen suosituimmat kattotiilet sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet kätevästi samasta paikasta.
20186_53678.jpg
Runsaasti palkittu kerrostalokohde
Espoon Asunnot Oy:n Magneettikatu 14 on saanut vuoden mittaan lukuisia asuntorakentamisen palkintoja, mutta mitkä tekijät tekevät kohteesta palkitsemisen arvoisen?
20153_42609.jpg
Miten Lupapiste-palvelu toimii käytännössä?
Isännöitsijätoimistojen monipuoliseen tehtäväkenttään kuuluu mm. rakennuslupien hakeminen asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiläinen isännöitsijätoimisto MAH Oy on hakenut lupia sähköisen Lupapiste-palvelun kautta.MAH Oy käyttää Lupapistettä muun muassa osakasmuutokseen sekä katto-, julkisivu- ja putkiremonttien lupaprosesseissa. Parhaillaan Urheilukatu 54:ssa on meneillään julkisivuremontti, johon tarvittavat luvat on haettu Lupapiste-palvelun kautta. "Lupapisteen käyttöliittymä on looginen ja hyvä, kyllä sen kautta lupa-asiat saa hoidettua", kertoo isännöitsijä Kirsi-Maija Aranko.
20212_68502.jpg
Toteuta huvilahaaveesi - tutustu erilaiseen suunnittelu­konseptiin
Hirsinen Honka Lux -mallisto tarjoaa nimensä mukaisesti valon ja laadukkuuden luomaa ainutlaatuista harmoniaa. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat päästävät luonnonvalon sisään aamusta iltaan, ja kaikki on suunniteltu laatu edellä alusta loppuun. Voit valita Lux-hirsihuvilaasi sinua miellyttävän kattomallin ja pohjan muodon sekä inspiroitua kolmesta eri sisustustyylistä, jotka helpottavat sävyjen, materiaalien ja kalusteiden valintaa. Uudessa toimintamallissa huvilan ostaja pääsee myös itse hyödyntämään Hongan sisustuskumppanien edut.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton