• Etusivu
  • Talo

Rauhoittavat ja rentouttavat makuuhuonetekstiilit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.01.2008
20081_8477.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Alkuvuosi on hiljaisuudesta nauttimisen, rauhoittumisen ja neutraalien värien aikaa. Keväällä luonto herää kylväen aurinkoa ja energiaa sekä vitamiinivärejä myös sisustukseen. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja alkuvuoteen

Alkuvuosi on erilaisten luonnon pintamuotojen ja jadenvihreällä tehostettujen neutraalien värien aikaa. Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm).

Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo talveen musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Glacier-kuosi
Glacier-kuosi
Köynnös-kuosi
Köynnös-kuosi

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää alkuvuoden tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Keväällä nautitaan hersyvistä väreistä

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja

Kevätaurinko antaa energiaa sisustamiseen ja luo hyvää oloa. Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt.

Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Keväiset kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Kesän tuotteet ovat saatavissa alkaen 1.4.2008.

Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.

Finlayson ja Pelastusarmeija auttavat kierrättämään vuodevaatteita

Alkutalvi on vuodevaatteiden raikastamisen kulta-aikaa. Silloin on hyvä palauttaa mieliin myös vuodetekstiilien, peitteiden ja tyynyjen hoito-ohjeet, sillä vanhoina ja nuhruisina ne ovat merkittäviä allergioiden ja hengityselinsairauksien aiheuttajia. Tammi–helmikuussa Finlayson ja Pelastusarmeija tarjoavat suomalaisille hyvänmielenvaihtoehdon laittaa vanhat ja kuluneet vuodevaatteet kiertoon tuomalla Pelastusarmeijan keräyslaatikot Finlayson-myymälöihin sekä Finlayson- ja Familon-jälleenmyyntipisteisiin.

20081_8476.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20074_4659.jpg
Nuoret hakivat innokkaasti
– Uuteen rakennusalan työnjohdon koulutukseen neljässä ammattikorkeakoulussa pyrki yhteishaussa 1200 henkilöä, joista 500 piti ensisijaisena valintana haettavana olleita 120 aloituspaikkaa. Lähivuosina rakennusmestarikoulutuksen aloituspaikat on nostettava ainakin 500:aan vuodessa, sillä ensivaiheen aloituspaikat eivät riitä korvaamaan kunnolla edes eläkkeelle siirtyvien rakennusmestareiden ja teknikoiden määrää, Rakennusteollisuus RT:n johtaja Risto Pesonen painottaa.Hakijoista lähes puolella oli toisen asteen ammatillinen perustutkinto, eli rakennusmestareiksi hakeutuu käytännön rakentamisesta kiinnostuneita ammattilaisia. Muutenkin kiinnostus rakennus- ja LVI-tekniikkaan oli suurta, sillä uutta nuorisoasteen työnjohdonkoulutusta järjestävässä neljässä ammattikorkeakoulussa hakijamäärät kasvoivat noin neljäkymmentä prosenttia. - Olemme hyvin tyytyväisiä koko kiinteistö- ja rakennusklusterin ja ammattikorkeakoulujen yhteistyöhön uuden rakennusmestarikoulutuksen käynnistämisessä.
3134_871907988_20189111073.jpg
Omakotitalon jyrkkä harjakatto uusittiin tyylikkäällä EVO-laattakattotiilellä
Omakotitalon jyrkkä harjakatto uusittiin tyylikkäällä Ormax Evo -laattakattotiilelläKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Walttia OyErään talon tarinaSuomi. 1990-luku. Naapurimaassa kuohuu Neuvostoliiton romahtaessa. Lama on todellisuutta. Suomi liittyy Euroopan unionin jäsenmaaksi. Nokia nousee ja menestyy komeasti. Hyvinkäällä suunnitellaan kunnollisen talon rakentamista. Huolellisen suunnittelun tuloksena rakennetaan komea tiiliverhoiltu omakotitalo suositun asuinalueen laidalle, puistoon rajoittuvalle tontille. Vesikaton profiiliksi valitaan alueen taloista poiketen hieman jyrkempi harjakatto. Katemateriaaliksi valikoituu alueella yleinen tiili. Aluskatteena käytetään siihen aikaan laadukkaana pidettyä pahvista aluskatetta. Muutama kattoikkunakin halutaan tuomaan yläkertaan lisää valoa ja eurooppalaista tunnelmaa. Kaikki on hyvin, tiilikaton alla on hyvä elää ja asustella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suunnitelma-aikataulut
Toimenpiteet:Kunkin urakan aloituspalaverissa ( = 1. työmaakokous ) sovitaan urakoitsijoille ja työmaalle toimitettavien piirustusten toimitusaikataulu. Suunnittelijat hyväksyvät suunnitelma-aikataulun pöytäkirjamerkinnällä ja sitoutuvat noudattamaan sitä.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö, valvojatDokumentit:Suunnitelma-aikatauluHyväksyntä:Projektipäällikkö ja urakoitsijat
20189_54799.jpg
Näin huomioit keskuspölynimurin kodin suunnittelussa
Kodin toiminnot tulisi suunnitella palvelemaan asukkaita mahdollisimman helpon ja sujuvan arjen varmistamiseksi. Asumisviihtyvyyteen vaikuttaa merkittävästi huonetilojen pölyttömyys, jonka ylläpidossa keskuspölynimuri erottuu selvästi edukseen. Tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri on nopea ottaa käyttöön ja se poistaa tarkasti pienimmätkin pölypartikkelit, eikä sisäilmaan jää tunkkaista hajua.
20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20114_25349.jpg
Kermansaven Hotpot Duo: padan ja kannen uusi lämmin suhde
Hannu Kähönen on muotoillut uudet Kermansaven uunipadat käytännöllisen kauniiksi. Padan kantta voi käyttää itsenäisesti myös uunilautasena, kattauslautasena tai padan alusena. Värivaihtoehtoja on neljä, ja ne ovat hauskasti keskenään yhdisteltävissä.Kermansaven uutuuspadat, ajattoman selkeät Hotpot Duot, ovat monesti palkitun teollisen muotoili-jan Hannu Kähösen suunnittelemia. Hotpot Duo -tuotteisiin kuuluu kolmen litran pata ja kansi sekä yhden litran pata ja kansi. Värivaihtoehtoina on musta, harmaa, lime ja sininen. Värit ovat hauskasti keskenään yhdisteltävissä; pata voi olla vaikka musta ja kansi limen värinen. Hotpot Duon kantta voi käyttää itsenäisesti uunilautasena, kattauslautasena tai alustana itse padalle.Hotpot Duo -astiat valmistetaan korkealaatuisesta keramiikasta, joka kestää erittäin hyvin kulutusta ja lämmön vaihteluita. Siksi niitä voidaan perinteisestä kivitavaravuoasta poiketen käyttää myös liedellä, grillillä tai suorankin liekin päällä. Luonnollisesti Hotpot Duo kestää myös uunin, mikroaaltouunin, pakastuksen ja konepesun.Kuten kaikki Kermansavi-astiat, Hotpot Duot on valmistettu Suomessa, Tulikiven Heinäveden tehtaalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton