• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli – järkevin tapa tehdä koti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 24.01.2007
20071_3134.jpg

Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.

Paikallarakentaen saadaan saumattomat rakenteet


Nykyään talojen energiatalouteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Talon tiiviydellä ja vedottomuudella on merkitystä asumismukavuuteen, mutta myös talon jälleenmyyntiarvoon. Kastelli-talon rakentamistapa tarjoaa erinomaisen lämpötalouden Paikallarakennettu Kastelli on saumaton ja sen rakenteet ovat tarkkaan mietityt ja toteutetut. Kastelli-seinän ristiinvilloitus yhdessä saumattoman ja ehyenä säilyvän ilmansulun kanssa takaa seinärakenteen lämpimyyden. Rakenteissa on huomioitu myös talon kestävyys ja pitkäikäisyys. Paikallarakentamisen etu on myös se, että rakenteiden laatu on nähtävissä alusta loppuun. Rakentaja voi itse todeta että esim. eristettä on varmasti joka paikassa ja työ on laadukasta myös seinien sisältä.

Yksilölliset ratkaisut helppoja toteuttaa


Kastelli-järjestelmä tarjoaa elementtitekniikkaa huomattavasti joustavamman tavan toteuttaa nykyaikainen pientalo. Rakentaja voi omien toiveittensa pohjalta valita Kastellin mallin tai arkkitehdin suunnitteleman yksilöllisen ratkaisun. Kastellin joustavalla rakentamistavalla on helppo toteuttaa kaarevia seiniä, korkeita huonetiloja, suuria korkeita ikkunoita, erkkereitä, yläkertoja jne. Näitä ideoita on runsaasti valmiina Kastellin arkkitehtien suunnittelemissa talomalleissa. Myös muutosten tekeminen pohjaratkaisuihin onnistuu helposti ja edullisesti.


Kastelli-rakentamisen laadukkuus, helppous ja nopeus varmistetaan hyödyntämällä tehokkaasti teollista esivalmistusta ja uusinta suunnitteluosaamista. Kastelli käyttää luotettavia materiaalitoimittajia, joiden tuotteet ovat käytännössä testattuja ja virallisesti hyväksyttyjä. Kastelli-talon yhteistyökumppanit ja materiaalitoimittajat valitaan tiukkojen kriteerien pohjalta, jolloin he sitoutuvat mm. omatoimiseen laadunvarmistukseen, toimitusaikojen pitävyyteen sekä tuotteittensa jatkuvaan kehittämiseen.

Katso Kastellin mallistot...

20071_3135.jpg

Nopea ja helppo rakentaa

Sateelta suojaan -pystytysvaihtoehto.
Sateelta suojaan -pystytysvaihtoehto.

Suurin osa Kastellin myymistä taloista toimitetaan johonkin vaiheeseen asennettuna. Rakentaja voi itse valita asennuksen sisällön eri vaihtoehdoista. Suosituin on ollut "Sateelta suojaan" –asennus, jossa Kastelli-ammattilaiset tekevät rakentamisen vaativimman vaiheen eli pystyttävät mittatarkasti talon rungon kattotuoleineen, pilareineen ja palkkeineen. Räystään otsalaudat ovat paikoillaan, aluskate tuuletusrimoineen ja ruoteineen kiinnitettynä sekä ikkunat asennettuina. Tästä eteenpäin rakennus on nopeasti säältä suojassa tai lämmitysvalmiina, jotka työvaiheet rakentaja voi tehdä joko itse tai tilata Kastelli-talolta. Ennakkosuunnittelun ja tarkkojen ohjeiden ansiosta Kastelli-rakentajan ei tarvitse kantaa huolta perinteisen "pitkäntavaran" rakentamisen riskitekijöistä. Valitessaan Kastellin talotoimituksen, rakentaja saa kaikki keskeiset rakennustarvikkeet ja asennusvaihtoehdot yhdellä kaupalla vaivattomasti ja edullisesti.
Katso Kastellin asennusvaihtoehdot...

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20073_4170.jpg
Sisä- ja ulkotyöt jatkuvat
Projekti etenee vauhdillaSisätyöt, kosteiden tilojen väliseinän muuraukset, väliseinien levytys, sähkötyöt jatkuvat..
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Älä anna kääntyvän oven viedä kotisi neliöitä
Älä anna kääntyvän oven viedä kotisi neliöitä, vaan käytä tila hyödyksi. Nostat samalla kotisi arvoa tyylikkäillä ja hyvin valituilla materiaaleilla, kuten kotimaisilla Liunen väliovilla. Liunen seinän sisään liukuvat väliovet sopivat kodin kaikkiin huoneisiin, myös kosteisiin tiloihin. Tutustu upeaan Liunen liukuovi- ja vedinmallistoon osoitteessa www.liune.fi ja löydä kotiisi sopiva vaihtoehto.
202110_73005.jpg
Näillä vinkeillä terassi- ja parvekelasien syyshuolto ja pesu onnistuvat varmasti
On taas aika ripustaa mitä upeimpia koristevalaisimia lasiterassille ja sijoitella erilaisia tunnelmavaloja kukkaistutuksien lomaan, pöydille sekä ikkunoihin. Mutta, jokin pieni asia tulisi hoitaa vielä ennen tunnelmointia ettei sitten pilata tuota rentouttavaa lepohetkeä - nimittäin siivous! Ennen kun aloitat sisustamaan lasitettua tilaasi tunnelmalliseksi syksyn oleskelukeitaaksi, kannattaa se ensin pestä kesän jäljiltä. Onhan syksyisen luonnon väriloistoa ja pimeneviä iltoja mukavampi ihastella kirkkaiden lasien läpi. Eivätkä tunnelmavalotkaan pääse paljastamaan likatahroja lasipinnoilta.
20071_2870.jpg
ParmaParel-perustuksilla...
Radon on radioaktiivinen jalokaasu, joka on todettu ihmisen terveydelle haitalliseksi. Radon lisää keuhkosyövän syntymahdollisuutta. Suomalaisten pientalojen merkittävin radonlähde on maaperä ja täytesora, joista radon pääsee virtaamaan perustusten kautta asuntoon. Läpäiseville soramaille tehdyissä asunnoissa on keskimäärin selvästi korkeammat radonpitoisuudet kuin esimerkiksi savelle tai kalliolle tehdyissä taloissa. Rakennettaessa alueelle, jossa epäillään tai tiedetään esiintyvän radonia, on asia huomioitava jo suunnitteluvaiheessa. Yksinkertainen ratkaisu on oikeaoppisesti toteutettu tuulettuva alapohja. Lisätietoa radonista löytyy säteilyturvakeskuksen sivuilta, http://www.stuk.fi

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton