• Etusivu
  • Talo

Kermansaven Hotpot Duo: padan ja kannen uusi lämmin suhde

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 12.04.2011
20114_25349.jpg

Hannu Kähönen on muotoillut uudet Kermansaven uunipadat käytännöllisen kauniiksi. Padan kantta voi käyttää itsenäisesti myös uunilautasena, kattauslautasena tai padan alusena. Värivaihtoehtoja on neljä, ja ne ovat hauskasti keskenään yhdisteltävissä.

Kermansaven uutuuspadat, ajattoman selkeät Hotpot Duot, ovat monesti palkitun teollisen muotoili-jan Hannu Kähösen suunnittelemia. Hotpot Duo -tuotteisiin kuuluu kolmen litran pata ja kansi sekä yhden litran pata ja kansi. Värivaihtoehtoina on musta, harmaa, lime ja sininen. Värit ovat hauskasti keskenään yhdisteltävissä; pata voi olla vaikka musta ja kansi limen värinen. Hotpot Duon kantta voi käyttää itsenäisesti uunilautasena, kattauslautasena tai alustana itse padalle.

Hotpot Duo -astiat valmistetaan korkealaatuisesta keramiikasta, joka kestää erittäin hyvin kulutusta ja lämmön vaihteluita. Siksi niitä voidaan perinteisestä kivitavaravuoasta poiketen käyttää myös liedellä, grillillä tai suorankin liekin päällä. Luonnollisesti Hotpot Duo kestää myös uunin, mikroaaltouunin, pakastuksen ja konepesun.

Kuten kaikki Kermansavi-astiat, Hotpot Duot on valmistettu Suomessa, Tulikiven Heinäveden tehtaalla.

Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
23_P_56766.jpg
Luukku-talo
Juhannuksen jälkeen Mäntyharjussa järjestettävien Loma-asuntomessujen "tulevaisuuden mökki" kuljetettiin messualueelle maanantaina 30.5. Aalto-yliopiston suunnittelema ja valmistama Luukku-talo on yksi messujen moderneimmista loma-asunnoista, sillä nollaenergiatalo tuottaa vuositasolla yhtä paljon energiaa kuin kuluttaa.Luukku-mökki kuljetettiin kokonaisena Espoon Otaniemestä Mäntyharjun Pyhäkoskelle. Paketti lähti liikkeelle maanantaina illalla ja saapui Mäntyharjuun tiistaiaamuna. Kuljetuksen reitti kulki vitostietä Mäntsälän ja Lahden kautta. Talon pituus kuljetuksessa oli 14,4 metriä, leveys 5 metriä ja korkeus 5,5 metriä. Talo painaa 35 tonnia. Talon pystytys paikoilleen alkoi tiistaiaamuna.Luukku-talo jää pysyvästi loma-asuntomessualueelle ja sen voi ostaa messujen päätyttyä itselleen, sillä se myydään tarjousten perusteella.Luukku menestyi kansainvälisessä energiatehokkuuskilpailussaPääosin opiskelijatyönä tehty Luukku-talo edusti Suomea kesällä 2010 Madridissa järjestetyssä kansainvälisessä Solar Decathlon Europe -kilpailussa. Kisassa eri korkeakoulut ympäri maailman kilpailivat energiatehokkaassa rakentamisessa. Luukku-talo voitti arkkitehtuurin osakilpailun ja sijoittui koko kilpailussa viidenneksi.– Suomessa mökki on esillä suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa juuri Loma-asuntomessuilla. Luukku on varmasti kiinnostava sekä teknisiltä rakenteiltaan että ulkonäöltään, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.2020-luvun puutaloLuukun suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Aalto-yliopiston ryhmä, jonka johtajana toimi professori Pek­ka Heikkinen. Tekijät kutsuvat Luukkua 2020-luvun puutaloksi, sillä se ottaa tarvitsemansa energian auringosta ja ilmasta.Hieman yli 40-neliöisen mökin katolla on 60 neliötä aurinkopaneeleja ja viisi neliötä aurinkokeräimiä. Talossa on lisäksi ilmalämpöpumppu. Talon hiilijalanjälki on pieni, sillä rakennusmateriaaleista 75 prosenttia on uusiutuvia. Valmistuessaan sen rakenteet varastoivat 11 tonnia enemmän hiilidioksidia kuin rakentaminen on aiheuttanut hiilidioksidipäästöjä.Talon erikoisuuksiin kuuluu lisäksi sisäverhouspaneelin takana olevassa tuuletustilassa olevat erikoiskipsilevyt, joissa on olomuotoaan muuttava lisäaine tasaamassa lämpötilan vaihteluja. Loma-asunnon ikkunalasien lämmöneristys vastaa paksua hirsiseinää.Loma-asunto on varustettu kaikin mukavuuksin ja kokonsa puolesta se sopii nimenomaan loma-asuntokäyttöön. Suunnittelussa on otettu huomioon ennen kaikkea viihtyisyys, ja modernit talotekniset ratkaisut on piilotettu näkyvistä.– Tulevaisuuden loma-asunnot tulevat olemaan yhä enemmän "Luukkuja" energia- ja ympäristökysymysten noustessa tärkeiksi myös loma-asumisessa. Tästä onkin monta esimerkkiä Loma-asuntomessuilla, jonka kohteissa ekologiset kysymykset on otettu laajasti huomioon, sanoo messujen projektipäällikkö Asko Patjas.
20097_17680.jpg
Asuntomessut avautuivat yleisölle
Tänään perjantaina 10.7.2009 avautuneet valtakunnalliset asuntomessut tarjoavat malliesimerkkejä energiatehokkaasta sekä eri asumistarpeisiin soveltuvasta pientaloasumisesta. Asuntomessualueeseen ennakkoon tutustunut asiantuntijaraati kiitteli aluetta ja messutaloja ihmisläheisyydestä, monipuolisuudesta sekä rakentamisen hyvästä laadusta.
20205_64521.jpg
Etätyöpistekilpailu on ratkennut - ja voittaja on...
Kiitos kaikille osallistujille. Kuvia tuli mitä erilaisimmista ja innovatiivisista kokoonpanoista. Kaikkea kotoa löytyvää oli käytetty onnistuneesti hyväksi. Myös työpisteiden valvojat olivat päässeet mukavasti esille ja ovat suoriutuneet vaativasta tehtävästään varmasti kunnialla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton