• Etusivu
  • Rakentaminen

Etätyöpistekilpailu on ratkennut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.05.2020
20205_64521.jpg

Laura Lappalaisen virallinen työpistevalvoja.

Kiitos kaikille osallistujille. Kuvia tuli mitä erilaisimmista ja innovatiivisista kokoonpanoista. Kaikkea kotoa löytyvää oli käytetty onnistuneesti hyväksi. Myös työpisteiden valvojat olivat päässeet mukavasti esille ja ovat suoriutuneet vaativasta tehtävästään varmasti kunnialla.

Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.
Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.

Etätyöpistekilpailuun osallistuneet kiittelivät kauniita maisemia, erittäin läheltä toimistoa löytyvää kahvilaa ja palvelultaan puutteellista ravintolaa (oma keittiö). Happihyppelylle tarjoutui tilaisuuksia niin parvekkeella kuin pururadallakin. Kodin käyttämättömät tasanteet ja huoneet on mukavasti valjastettu toimistokäyttöön monissa kodeissa.

Tässä muutamia ideoita

Klassisimpaa tyyliä edustaa Kaija Huuhtasen työpiste Salossa. "Työpäivän aikana on hyvä seistä välillä. Etätöissä ei ole sähköpöytää, mutta flyygelin kansi on juuri sopivalla korkeudella. Herra Bluthner (kirjoitetaan saksalaisella y:llä) patentoi omia keksintöjään jo 1800-luvulla, mutta arvasikohan hän, että hänen rakentamansa soittimen kannella tehdään patentti-insinöörin työtä 130 vuotta myöhemmin. Mahtavatko sähköpöydät kestää aikaa yhtä hyvin?"

Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.
Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.

Hiilineutraaleimman version työpisteestään esitti Harri Pehkonen Hämeenlinnasta. " Voin ajaa päästöttömällä simulaattorilla etätyöpisteeseen ja kotiin poljen kuntopyörällä. Vielä kun saan ladattua läppärini tuolla kuntopyörällä, alkaa etätyöpisteeni olla rajusti hiilinegatiivinen." Harri on työpisteellään täysin ajan hermolla.

Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!
Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!

Rakentaja.fi hengessä upeat työpisteet itselleen tuunasivat Kari Alakulppi Rovaniemeltä ja Nikolas Uskanen Helsingistä. Tuomaristo kiittelee erityisesti upeaa uusiokäyttöä ja kunnioitusta vanhaa tavaraa kohtaan sekä innovatiivisuutta. Molemmat kilpailuun osallistuneet ovat toteuttaneet kestävän kehityksen ajatusta mielenkiintoisella tavalla. Historia havisee mukavasti molemmissa kuvissa.

Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.
Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.
Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!
Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!

Rauhallista ei kaikilla työpisteillä suinkaan ole ollut. Monet lapsiperheet ovat varmasti kokeneet saman kohtalon kuin Jatta Aho Helsingistä: " Rauhallinen sijainti kodin hälyisimmässä paikassa, jossa saa hyvin keskityttyä töihin kolmen lapsen ollessa kotona". Koko Rakentaja.fi toimitus tuntee suurta myötätuntoa teitä kohtaan. Voi kunpa pääsisimme pian taas takaisin toimistolle.

Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.
Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.

Ja arvonnan voittaja on...

Voittajaksi arvonnassa tuli Ari Järvinen, Jyväskylä. Ari eritteli oman työpisteensä sisältävän sähköpöydän säätöineen, nopea VPN yhteyden, pianon taukoja varten, keittiön ruokatunnille, portaat liikkumiseen ja venyttelyyn sekä pururadan lähistöllä. Kaikki siis käden ulottuvilla, kuten varmasti suurimmalla osalla meistä kotona ahertavista etätyöläisistä.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kuvia lähettäneille osallistumisesta.

Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.
Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.
Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.
Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8409.jpg
Uusi Saimaa-mallisto
Kastellin uusin huvilamallisto Saimaa on suunniteltu suomalaisten vesistöjen ääreen, järvien ja merien rannoille. Innoittajana savonlinnalaisella arkkitehti Anne Mäkisellä on toiminut ympäröivä luonto, jonka hallitsevana elementtinä on Saimaan vesistö.
20101_19847.jpg
Painotuore Rakentaja.Fi-vuosikirja
Rakentaja.fi-vuosikirjaksi nimensä muuttaneen printtituotteemme ensimmäinen osa tulee näinä päivinä painosta. Toinen osa ilmestyy keväällä. Molempien painos on 50 000 kpl, joten maailmalle jaetaan vuoden aikana runsaat 20 miljoonaa sivullista rakentamisen infoa – parhailta materiaali- ja palveluntarjoajilta!Kirjat postitetaan kaikille uusille jäsenille, jotka liittyvät palveluumme ja joiden hankkeena on omakotitalon, asuinhuoneiston tai vapaa-ajan asunnon rakentaminen tai remontointi. Kirjaa jaetaan myös messuilla.Koska eräs kumppanuuden kulmakiviä on, että kaikki markkinoivat kaikkia, voi kirjoja käyttää myös erilaisten asiakastilaisuuksien houkuttimena. Ota yhteyttä, kerromme esimerkkejä.
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
20114_25341.jpg
Helkama JOPO
Polkupyörä eli Jopo on olennainen osa suomalaista pyöräilyhistoriaa. Reilujen säätövarojensa ansiosta klassikkopyörä sopii lähes kaikille, joten eipä ihme että Jopoja löytyi aikoinaan lähes jokaisen perheestä tai ainakin naapurista. Tällä vuosituhannella legenda teki komean comebackin ja valloitti mutkattomalla designillaan erityisesti nuorten sydämet. Hyväntuulisessa suosikkipyörässä on rungon värisiksi maalatut lokasuojat, tukeva tavarateline ja vakuutusyhtiön hyväksymä lukko.AlumiinivanteetJalkajarruLukkoTavaratelineKuormasideRengaskoko 24"Vastaa tutkimukseen ja voita Helkama Jopo
20122_29413.jpg
Rakentamisen ja asumisen koulutus sekä tutkimus- ja kehittämispalvelut
TTS - Työtehoseura on laaja-alainen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. Koulutamme jatkuvasti uusia osaajia eri toimialoille ja päivitämme yritysten työntekijöiden osaamista. Monipuolinen palvelutarjontamme palvelee yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista, yritysten kanssa toteutettavaa henkilöstökoulutusta sekä yrityksen tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämistä. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8 000 henkilöä.
kuvassa oven alareuna ja sokkeli josta näkee että talossa on valesokkeliratkaisu
Mistä tunnistan valesokkelin?
Monessa erityisesti 1960–1980-luvuilla rakennetuissa tiiliverhoilluissa taloissa käytettiin perustustapana valesokkelia. Myös moni tuon ajanjakson puutaloista on toteutettu tällä menetelmällä. Suomessa siis on yli miljoona omakotitaloa, mikä on jo merkittävä kansallisomaisuus. Tutkimusten mukaan noin joka neljännessä omakotitalossa on jonkinasteinen homevaurio, ja suurimmat vauriot sijaitsevat alapohjassa ja märkätiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton