• Etusivu
  • Talo

PTT:n kanssa yhteisesti sovittuja käytäntöjä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.05.2017
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Talopaketit ovat omakotitalojen suosiossa ja suurin osa uusista kohteista rakennetaankin hyödyntäen talopaketteja. Omakotitalon rakentajalla on useita vaihtoehtoja toimitussisällöistä. Kokosimme tähän Pientaloteollisuus PTT ry:n ja sen jäsenyritysten yhteisesti sovittuja käytäntöjä toimitussisällöistä.

Info

Info

Materiaali- tai elementtipaketti

Omatoimiselle rakentajalle

Materiaalipaketti sisältää valtaosan rakennustarvikkeista tontille toimitettuna. Asennus tilataan erikseen joko talotehtaalta tai esimerkiksi talotehtaan suosittelemalta yritykseltä. Asiakas tekee tai teettää perustukset itse talovalmistajan ohjeiden mukaan.

Elementtipaketti eroaa materiaalipaketista siinä, että ulkoseinät toimitetaan valmiina ulkoseinäelementteinä, joissa on ikkunat asennettuna.

Info

Info

Runkovalmis talopaketti

Perinteinen talopaketti omatoimiselle

Runkovalmiissa paketissa kantavat ulko- ja väliseinät sekä välipohja asennetaan valmiiksi. Asiakas teettää erikseen tai tekee itse anturan ja perustukset. Parvekerakenteet, katosten ja kuistien kantavat rakenteet sekä vesikaton kantavat rakenteet asennetaan valmiiksi.

Info

Info

Vesikattovalmis talopaketti

Vesikattovalmis

-paketissa talo on rakennettu niin pitkälle, että se on suojassa sateelta. Ulko-ovet ja ikkunat, vesikaton aluskate ja –laudoitus sekä vesikatteet asennetaan valmiiksi. Muilta osin toimitus vastaa

Runkovalmis

-pakettia.

Info

Info

Muuttovalmis talopaketti

Muuttovalmis

-talo on hyvin pitkälle rakennettu talo, jossa asiakkaan vastuulle jää pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan hankkiminen, tavaratoimitusten vastaanottaminen, rakennusaikainen siivoaminen sekä talon ulkomaalaus ellei toisin ole sovittu. Asiakas vastaa myös perustusten rakentamisesta talovalmistajan ohjeiden mukaan, ellei se sisälly toimitukseen.

Info

Info

Talovalmis talopaketti

Talovalmis

-paketti on vielä hieman laajempi kuin

Muuttovalmis

-paketti. Perustukset tehdään täysin valmiiksi ja pohjamaalatut puurakenteiset ulkoseinäpinnat maalataan. Toimitussisältöön kuuluu myös avustavat rakennustyöt (mm. tavaratoimitusten vastaanotto ja työmaa-aikainen siivous).

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201811_55388.jpg
Varaudu syksyn sateisiin ja kevään sulamisvesiin
Syksyn saapuessa on hyvä varautua sateisiin ja talven tuloon. Välillä runsaidenkin syyssateiden vesimäärän hallittuun poistoon kannattaa varautua muutamalla pienellä huolto- ja tarkistustoimenpiteellä. Syyshuolto auttaa samalla myös kevään sulamisvesien suhteen.
20173_48773.jpg
Hurrja Huhtikuu esittelee uutuusmallistot
Kastelli-talot on päivittänyt talovalikoimaansa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Hurrja Huhtikuu –kampanja esittelee kuusi uutta talomallia: yksikerroksiset Verso 112, Verso 112 PU, Economy 119 ja Ready 122, sekä kaksikerroksiset City 157 ja City 171.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20115_26323.jpg
Ekotehokkuus ja taide
Mäntyharjussa 27.6.–10.7.2011 järjestettävien yhdeksänsien valtakunnallisten loma-asuntomessujen teemoina ovat loma-asumisen ekotehokkuus ja taide.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011
20147_40189.jpg
Asuntomessut avaavat ovensa Jyväskylässä perjantaina
Messurakentaminen on nyt ohitse ja asuntomessualueen portit aukeavat. Asuntomessut toivottavat messuvieraat tervetulleiksi tutustumaan Jyväskylän Äijälänrantaan rakentuneisiin kohteisiin perjantai 11.7. lähtien.Messut ovat auki 11.7.-10.8. välisen ajan tarjoten monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Asuntomessut ovatkin tuoneet Jyväskylään monta uutta tapahtumaa, joita ei ole aiempina vuosina messuilla nähty. Tällaisia ovat esimerkiksi messualueelle syntyneet neljä erilaista teemareittiä sekä Asuntomessujen sisällä toimiva puutarhanäyttely.Asuntomessuilla sinua auttavat rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä useat eri alojen ammattilaiset. Neuvontapisteiltä löydät apua sisustus-, rakennus-, energia- ja sisäilma-asioihin.Asuntomessut ovat auki 11.7.-10.8. 2014 päivittäin klo 10.00-18.00.
20167_46942.jpg
Kaipaako talosi julkisivu kasvojenkohotusta?
VILPE®-tuotevalikoimassa on omat remonttiin sopivat ratkaisunsa, jotka parantavat sekä ilmanvaihtoa että rakennuksen ulkonäköä! Edullisesti, helposti ja nopeasti.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Kattotiilien nosto ja asentaminen
Kattotiilien nosto lavoittain tapahtuu helpoimmin autonosturilla. Täysiä tiililavoja ei kuitenkaan saa nostaa ruoteiden päälle, vaan lavoilta tiilet siirretään nippuina piirroskuvan mukaisiin paikkoihin katolle (kuva 7).Jos halutaan, että kuljetusauto nostaa tiilet katolle, siitä on sovittava erikseen tilauksen yhteydessä. Tiilet voi nostaa katolle myös rakennuskonevuokraamoista saatavilla tikas- tai muilla nostureilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton