• Etusivu
  • Talo

Ormax Minster- laattakattotiili

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 14.01.2008
20081_7918.jpg

Ormax Minster on siitä tyypillinen betonikattotiili, että se on erittäin taloudellinen ja kestävä. Siihen Ormax Minsterin tyypillisyys päättyykin. Minster ei muistuta mitään perinteistä kattotiiltä, sillä se on täysin erilainen, sileä, kevytilmeinen ja tietoisen pelkistetty laattakattotiili. Ormax Minster avaa täysin uusia mahdollisuuksia käyttää tiilikattoa!

Tiilen värit ja muoto antavat talolle kevyen ja selkeän persoonallisen ilmeen. Se soveltuu erinomaisen hyvin modernien talojen katteeksi. Siitä onkin tullut nopeasti arkkitehtien suosikki. Vaikka laattamainen betonikattotiili Ormax Minster soveltuukin erityisen hyvin pelkistettyihin, moderneihin rakennuksiin, se on kuin kotonaan myös vaikkapa perinteisessä suomalaisessa hirsirakennuksessa.

Ormax Minster -laattakattotiiltä on saatavana sileä- ja sirotepintaisena. Tiilet ovat läpivärjättyjä. Sirotepinta on elävä, värinsä hyvin pitävä ja markkinoiden kestävin pintavaihtoehto.

Harmaa
Harmaa
Harmaa, sirotepintainen
Harmaa, sirotepintainen
Savitiilenpunainen
Savitiilenpunainen

Tekniset tiedot

  • Materiaali: Läpivärjätty betoni
  • Pinnoite: Värilakka
  • Min. kattokaltevuus: 1:4 (14º)
  • Nippukoko: 6 kpl
  • Lavakoko: 144 kpl
  • Hyötyleveys: 295 mm
  • Min. ruodejako: 310 mm
  • Max. ruodejako: 350 mm
  • Leveys: 334 mm
  • Pituus: 418 mm
  • Paino: 5,1 kg
  • Paino/m²: n. 51 kg m2
  • Menekki: 10-11 kpl m²

Lisätietoa tiilikatteesta...
20081_7922.jpg

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
201011_23699.jpg
Suomalainen koti 3 ilmestyy joulukuussa - katso esittelyvideo!
Täysin uudella sisällöllä varustettu Suomalainen koti 3 -kirja toimii loputtomana ideapankkina esitellen erityylisiä sisustuskokonaisuuksia satojen upeiden ja tunnelmallisten kuvien avulla.Edeltäjiensä tapaan Suomalainen koti 3 -kirjan pääpaino on kodin huonetiloissa, joita käydään läpi kokonaisuuksittain. Kymmeniä toinen toistaan kauniimpia sisustusratkaisuja keittiöistä, olohuoneista, makuuhuoneista, lastenhuoneista ja kosteista tiloista. Jokaisen kuvan kuvatekstistä löytyy sisustuksessa käytettyjen keskeisten tuotteiden tuotetiedot. Mieleiset ja parhaat ideat on siis helppo siirtää myös omaan kotiin toteutettaviksi.
20135_34992.jpg
Passiivitalo on taloudellisesti kannattava ratkaisu
Passiivitalo on kannattava ratkaisu taloudellisesti: rakennusvaiheessa tehty investointi maksaa itsensä takaisin energiansäästön kautta, ja myös itse talo elää pitkään.Halvinta energiaa on se, jota ei käytetä ollenkaan. Sitä ei tarvitse tuottaa, kuljettaa eikä maksaa. Sillä ei luonnollisestikaan ole myös haittavaikutuksia, ei ihmisiin eikä luontoon. Tämä onkin energiatehokkaan talon perusperiaate. Koska lämpö pysyy talossa, aktiivinen lämmönlisäyksen tarve perinteisen lämmityksen keinoin on hyvin vähäistä. Se taas säästää energiaa ja kustannuksia. Koska Multi-Comfort -talon tekniikka on yksinkertaista, se vaatii hyvin vähän ylläpitoa.ISOVER Multi-Comfort -passiivitalo on energiatehokkaan rakentamisen kokonaisuus, joka tarjoaa käytännön keinot sekä esimerkkejä passiivitalon rakentamiseen.Lisää tietoa passiivitaloista
20209_66625.jpg
Uusi avustus kannustaa vaihtamaan lämmitysmuotoa
Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea avustusta vaihtaessaan öljylämmitykseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Tällä halutaan kannustaa pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.Uutta avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. 4000 euron avustuksen saa ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön siirryttäessä. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2500 eurolla. Fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin avustusta ei myönnetä, eikä öljylämmitystä voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää.Öljylämmityksen vaihtaminen onnistuu sujuvimmin asiantuntija-apua hyödyntäen ja toteutus tilataan avaimet käteen -ratkaisuna. Lämmitysmuutosta suunnitellessa kannattaa samalla tarkastella myös energiatehokkuuden parantamista. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle. Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö.Lisää avustuksesta voit lukea ELY-keskuksen sivuilta >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton