• Etusivu
  • LVI

Uusi avustus kannustaa vaihtamaan lämmitysmuotoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20209_66625.jpg

Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea avustusta vaihtaessaan öljylämmitykseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Tällä halutaan kannustaa pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.

Uutta avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. 4000 euron avustuksen saa ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön siirryttäessä. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2500 eurolla. Fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin avustusta ei myönnetä, eikä öljylämmitystä voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää.

Öljylämmityksen vaihtaminen onnistuu sujuvimmin asiantuntija-apua hyödyntäen ja toteutus tilataan avaimet käteen -ratkaisuna. Lämmitysmuutosta suunnitellessa kannattaa samalla tarkastella myös energiatehokkuuden parantamista. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle. Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö.


Lisää avustuksesta voit lukea ELY-keskuksen sivuilta >>

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Puolita lämmityslaskusi ilma-vesilämpöpumpulla

Lämpöpumpuksi kannattaa valita laadukas, Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote. Silloin se palvelee vuosia eteenpäin sekä antaa paremmat säästöt ja takaa siten investointikustannuksille erinomaisen takaisinmaksuajan. Optimaalisen toiminnan varmistamiseksi ei sovi myöskään unohtaa ammattitaitoisen asennuksen merkitystä. Ilma-vesilämpöpumpun asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä ja se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Riippumatta siitä, oletko rakentamassa uutta taloa vai uudistamassa vanhaa kiinteistöä, huipputason energiatehokkuus ja ensiluokkainen käytännöllisyys tekevät tästä innovatiivisesta ilma-vesilämpöpumpusta erinomaisen valinnan.

Boschin ilma-vesilämpöpumpussa on kierroslukuohjattu invertterikompressori. Tämä tekniikka säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

  • SCOP 4,9
  • Energialuokka A+++
  • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
  • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
  • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle.
202010_66880.jpg

Energiatehokas maalämpö

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Compress 7001i LWM:ssä käyttöveden tuotto on huippuunsa ja sitä riittää vettä isommallekin perheelle. Siinä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. Uudessa Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa. LW-malliin on saatavilla erillinen varaaja, jolloin sillä saadaan myös tuotettua lämmintä käyttövettä.

Compress 7001i LW/M on markkinoiden kaunein maalämpöpumppu, moderni lasipinta ja värillinen kosketusnäyttö tekevät pumpusta kauniin katsoa. Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin. Siinä on etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen EasyRemote -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapeli, niin voit etävalvoa pumppua esim. mökillä ollessasi.

  • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
  • Vuosihyötysuhde SCOP 5,85 (mallissa 3-12 kW)
  • Energialuokka A+++
  • Etäohjaus
  • Helppokäyttöinen ja moderni
  • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min
  • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi
20192_56212.jpg

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton