• Etusivu
  • LVI

Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmityssaneerauksesta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Päivitetty 22.03.2021
20213_69418.jpg

Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?

Lämmityssaneerauksen merkitys kasvaa

Jo vuoden kestänyt pandemia on lisännyt etätyöskentelyn määrää, ja saanut muutenkin ihmiset oleskelemaan enemmän kodeissaan, minkä myötä asumismukavuus ja sisäilman laatu ovat tulleet entistä merkityksellisimmiksi.

Kevät on pian tuloillaan, mikä monille tarkoittaa erilaisten remontti- ja rakennusprojektien aloittamista kodin ja asumismukavuuden parantamiseksi. Siinä yhteydessä on hyvä pohtia niitä useita etuja, jotka sopivan lämmitysmuodon valinta tuo mukanaan.

Alhaisempi energiantarve = alhaisemmat lämmityskustannukset

Lämpöpumppua valittaessa ja niitä vertaillessa on hyvä huomioida itse laitteen energiatehokkuus; vaikka lämpöpumppu vähentää lämmityskuluja, on olennaista, että myös itse laitteen sähkönkulutus on alhainen.

Energiatehokkuuden rinnalla myös ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa, joten markkinoilta kannattaa etsiä lämpöpumppuratkaisua, jonka ympäristökuormitus on mahdollisimman vähäinen. Lämpöpumppuja löytyy yhä useammasta taloudesta, ja ne ovat usein jatkuvassa ympärivuotisessa käytössä – sekä lämmitykseen että viilennykseen –, ja näin ollen laitteen vaikutukset ympäristöön nostavat merkitystään yhä enenevissä määrin.

Ratkaisu talven ja nykyajan haasteisiin

Talven sää on ollut vaihteleva, ja sitä myötä aiheuttanut myös ennalta-arvaamattomia energiakustannuksia. Ankarat pakkaset ovat laittaneet lämmitysjärjestelmät koville, mutta Vaillantin uusin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus suoriutuu erinomaisesti kylmässäkin säässä. Se on kehitetty toimimaan myös pohjoisen kylmissä olosuhteissa, ja pystyy hyödyntämään tehokkaasti ulkoilmaa jopa -25 asteeseen saakka.

Erityisesti talvikuukausien aikana Vaillantin lisävarusteena hankittava etäohjausjärjestelmä tulee tarpeeseen. Etäohjaus mahdollistaa ihanteellisen sisäilman lämpötilan, silloinkin kun ei itse ole kotona. Etäohjausjärjestelmän avulla voi säätää ja ohjata lämmitystä tarpeen mukaan milloin tahansa suoraan mobiililaitteesta.

Etäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteella
Etäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteella

Sekä nousevien energiahintojen että ennalta-arvaamattoman sään vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan, että lämmitysratkaisu hyödyntää käyttämänsä energian mahdollisimman tuottavasti. Vaillantin aroTHERM plus on erittäin energiatehokas. Se kykenee kilpailukykyiseen huippusuoritukseen, ja samanaikaisesti alentaa lämmityskuluja ja varmistaa lämpimän veden käyttömukavuuden. Näin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu luo perustan lämmitysjärjestelmälle, joka on täydellinen myös saneerauskohteisiin.

aroTHERM plus on markkinoiden ensimmäinen lämpöpumppu, jossa käytetään luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä kylmäainetta. Uuden kylmäaineen käyttö takaa alhaiset hiilidioksidipäästöt tehokkuudesta tinkimättä.

  • Lue täältä, miten aroTHERM plus pärjäsi Folksamin suorittamassa lämpöpumppuvertailussa.
Info

Info

Vaillant aroTHERM plus

  • Edistyksellinen luonnonmukaista kylmäainetta hyödyntävän uusimman lämpöpumpputeknologian ansiosta - pienentää hiilijalanjälkeä.
  • Sopii myös lämmitysjärjestelmän saneeraukseen
  • Hiljainen käyntiääni – voidaan käyttää myös tiheään rakennetuilla asuinalueilla.
  • Erinomainen laatu ja kestävyys – kehitetty ja valmistettu Saksassa
  • Energiamerkintä A+++
Vaillant aroTHERM plus
Vaillant aroTHERM plus

Saksalaista laatua jo 1800-luvulta

Vaillant on laadustaan tunnettu saksalainen yritys, jolla on yli 140 vuoden kokemus alalta. Kaikki Vaillantin tuotteet on kehitetty ja valmistettu Saksassa, ja ne testataan ääriolosuhteissa Vaillantin omassa testausyksikössä. Tämä takaa lämpöpumppujen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän, ja antaa edellytykset järkevästi toteutetulle lämmityssaneeraukselle.

  • Lue lisää aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.
Yhteyshenkilö:
Mikko Isokorpi
Myynti-insinööri
mikko.isokorpi@vaillant.com
+358 44 982 6939

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20235_81925.jpg
Arvaatko 10 yleisintä kysymystä lämpöpum­puista? Lue kysy­mykset ja vastaukset
Lämpöpumppuihin liittyy paljon kysymyksiä, koska tuotteita on monta ja lämpöpumput yleistyvät valtavasti. Löytyy esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja. Mutta mikä on paras lämpöpumppu? Entä kuinka paljon lämpöpumpun asennus maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Christian Petersen, lämpöpumppujen tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden yksiköstä.
20214_70287.jpg
Lämpöpumppu haastaa öljylämmityksen - tutustu Martin kokemukseen
Tehokkaat ja innovatiiviset lämmitysratkaisut, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä, ovat välttämättömiä ilmaston hyvinvoinnin kannalta. Tämä koskee myös yksityisiä kotitalouksia. Uuden ilmavesilämpöpumpun asentaminen Tamperelaisen Martin puurakenteiseen 170 m2 omakotitaloon on esimerkkinä teknologisesta kehityksestä miten lämpöpumppu toimii myös ainoana kodin lämmitysjärjestelmänä.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20174_48951.jpg
Takan energiatehokas käyttö - Tiesitkö nämä 5 vinkkiä?
Takan energiatehokkuus laskee, jos sitä käytetään väärin. Tulikivi kokosi viisi vinkkiä, joilla takkatulesta saa enemmän hyötyä irti:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton