• Etusivu
  • Sisustus

Makuuhuoneissa valoisa tunnelma

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.07.2011
20117_27095.jpg

Loma-asunnon makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma.

Viihtyisä tila

Mäntyharjun Loma-asuntojen makuuhuoneet ovat varsin viihtyisiä. Huonetilojen pinnat ovat sävyltään vaaleita ja tiloihin on pyritty saamaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden avulla. Näin makuuhuoneista on saatu avaran oloisia vaikka tilaa neliöihin nähden olisikin suhteessa vähän. Valoisa makuuhuone palvelee tällöin myös oleskelutilana jossa voi viettää aikaa päivisin.

Puupinnat luovat tunnelmaa

Makuuhuoneiden seinäpinnat ovat useassa kohteessa vaakapaneloituja ja vaaleiksi sävytettyjä. Lähes joka makuuhuoneessa on jätetty puunpinta näkyviin. Tämä onkin yksi selkeistä eroista verrattaessa loma-asuntojen makuuhuoneiden tyyliä omakotitalon makuuhuoneisiin.

Osassa kohteita on jätetty hirsiseinän pinta näkyviin. Tämä korostaa mökkimäistä tunnelmaa ja tuo säväyksen vanhanajan asumistyyliä nykypäivän loma-asumiseen. Käsittelemätön hirsiseinä ei tosin ole valoisin ratkaisu ja se onkin huomioitava huonetilan valaistuksessa.

Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.
Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.

Kalusteet tilan mukaan

Makuuhuoneiden kalustus käsittää pääasiassa parivuoteen lisäksi yöpöydät sekä tilan huonealan salliessa vaatteiden säilytykseen tarkoitettuja kaappeja. Tilan rajallisuus vaikuttaa selkeästi kalusteiden määrään ja sijoitteluun.

Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.
Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.

Paljon luonnonvaloa

Suomen kesä on tunnetusti valoisa joka on osaltaan vaikuttanut myös huonetilojen valaistussuunnitteluun. Makuuhuoneissa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Useassa kohteessa valo on tuotu huonetilaan isojen ikkunoiden kautta. Tämän lisäksi on vielä asennettu vuoteiden yläpuolelle matalia suorakaiteen muotoisia ikkunoita tehostamaan luonnonvalon vaikutusta huoneessa.

Valaisimien osalta niiden sijoittelu painottuu lähinnä vuoteiden viereen. Yöpöydän ja sängyn läheisyyteen sijoitetut jalalliset tai seinäkiinnitteiset valaisimet palvelevat lähinnä kohdevalona vuorokauden pimeimpinä aikoina. Yleisvalaistukseen tarkoitettujen kattovalaisimien tarve on suhteellisen vähäinen joka näkyykin niiden harvassa sijoittelussa.

Sängystä näkee suoraan järvelle.
Sängystä näkee suoraan järvelle.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.

Väriä vain tehosteena

Makuuhuoneiden värimaailma koostuu pääasiassa vaalean harmaan ja ruskean eri sävyistä. Tehosteväreinä on käytetty esimerkiksi sinistä, turkoosia, violettia ja fuksianpunaista joita on käytetty eri tekstiileissä kuten tyynyissä ja peitteissä. Yleisin ja hallitseva väri makuuhuoneissa muodostuu isoista pinnoista, seinistä, katosta ja lattiasta ja käsittää näin ollen puun eri sävyt aina valkoiseen asti.

Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68802.jpg
Omakotitalon rakentajan ehdoton apuväline
Erilaiset laserit ovat ehdottomia työvälineitä rakennustyömailla sekä omakotitalon rakentajille. Niillä saat tehtyä tarkkaa työtä niin vaaituksissa kuin korkeuksien mittaamisessa. Varsinkin pyörivällä laserilla helpotat ja nopeutat työtäsi.
20106_22429.jpg
VTT:n Ihme-tila avattiin yleisölle Lempäälän Ideaparkissa
VTT avasi 21.6.2010 Lempäälän Ideaparkissa VTT Ihme -tilan, jossa se kehittää uusia elämyksellisiä vapaa-ajan palveluita yritysten ja kuluttajien kanssa. Tila on ennen kaikkea yhteissuunnittelutila uusille UBI-teknologiaan eli jokapaikan tietotekniikkaan perustu-ville palveluille. Tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin kehitystilana 15.8. asti. Tila on avoinna yleisölle viitenä päivänä viikossa.
200811_13926.jpg
Valkeakosken asuntomessualueella on esitteillä asumisen mansikoita
Lintulaan nousemassa suomalainen puutarhakaupunkiIsot tontit luonnonläheisellä alueella kaupungin keskustan palveluiden tuntumassa, kylämäiset korttelit kaikenkokoisine taloineen ja energiatehokkaan rakentamisen uutuudet ovat ensi kesän asuntomessujen valttikortteja. Rakentaminen messualueella edistyy aikataulun mukaisesti. Talouselämän tämän syksyn haasteet eivät ole juurikaan vaikuttaneet hankkeiden toteutukseen.- Asuntomessuja on usein kritisoitu siitä, että esitellään ökytaloja, joihin tavallisilla kuluttajilla ei ole varaa. Ensi kesänä esittelemme asuntomessuilla pientaloja, joiden pinta-ala vaihtelee 80–400 neliön välillä. Tarjolla on varmasti myös tavallisen ihmisen budjetilla toteutettavia vaihtoehtoja. Mukana on useita eri talotehtaita, jotka tuovat messuille esitteille mm. uusimmat energiatehokkaan rakentamisen menetelmät. Messukohteista kaksi on Suomessa vielä melko tuntematonta passiivienergiataloa, joiden lämmittämiseen kuluu vain noin 25–30 % tavallisen talon käyttämästä energiasta, kertoo messusisällöstä Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.
201411_41837.jpg
Puhdas hengitysilma kotona - terve perhe
Yleisimmät ilmanvaihdon ongelmatKorvausilma venttiilit puuttuvat kokonaan tai venttiili on tukittu tai muuten poistettu käytöstäKorvausilma tulee huoneistoon postiluukun kautta tai rakennevuotona esim. alapohjan kautta. Tästä voi aiheutua hajuhaittoja ja vedon tunnetta lattiatasossa. Korvausilmaa voi virrata jopa lattiakaivon kautta.Ilmanvaihtoon liittyvät laitteet on kytketty pois päältäHuippuimuri tulee olla päällä 24 h/vrk.RadonpitoisuudetKorkeita radonpitoisuuksia löytyy erityisesti asunnoista, joissa ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Toimiva ilmanvaihto voi pienentää radonarvoja jopa 90 % lähtöarvosta.
20077_5699.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.3 Varsinainen rakentaminenRakennustontilla alkaa tapahtua isoja muutoksia. Koneet jylläävät, maata siirtyy, kaikkialla on kuraa. Herää ajatus: Tuleekohan tästä mitään! Pitää vain luottaa ammattilaisiin. Heistä jokainen osaa työnsä. Tärkeintä on, että kaikki tapahtuu oikea-aikaisesti. Ensimmäiset merkinnät työmaapäiväkirjaan on tehty. Tämä on erittäin tärkeää. Työmaalla tapahtuu asioita niin nopeasti, että et huomenna muista puoliakaan siitä, mitä tänään on tehty.
200711_7490.jpg
Mukaan kuntien tonttitarjontaan
Kuntien tonttitarjonta -palvelu on hakupalvelu, jonka kautta Rakentaja.fi-palvelun käyttäjät voivat tutustua kuntien vapaana olevien tonttien tarjontaan.Jos haluat linkittää kuntasi tiedot tai luoda sille esittelyn palveluun, ota yhteyttä puhelimitse (02) 634 6400.Laajempi esittely kunnasta on maksullinen.Rakentaja.fi on rakentamisen johtava tiedonvälittäjä. Kuntien tonttitarjonta-palvelussa "tonttimessut" ovat avoinna läpi vuoden ja ympäri vuorokauden. Kävijöitä virtuaalimessuilla riittää, sillä Rakentaja.fi-palveluita käyttävät lähes kaikki pientalon rakentajat ja rakentajaksi aikovat. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi on liittynyt jo yli 280 000 rakentajaperhettä ja lisää jäseniä palveluun liittyy noin 250 kappaletta joka päivä. Käyttäjät hakevat sivustolta aktiivisesti tietoa; Rakentaja.fi-palveluita käytetään yhteensä noin 800 000 kertaa kuukaudessa.Katso malli kunnan linkityksestäKatso malli laajemmasta esittelystä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton