• Etusivu
  • Rakentaminen

Valkeakosken asuntomessualueella on esitteillä asumisen mansikoita

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.11.2008
200811_13926.jpg

Valkeakosken asuntomessualueen suurilla tonteilla nähdään messujen aikana moni-ilmeisiä pihoja. (Kuva: Antero Tenhunen)

Lintulaan nousemassa suomalainen puutarhakaupunki

Isot tontit luonnonläheisellä alueella kaupungin keskustan palveluiden tuntumassa, kylämäiset korttelit kaikenkokoisine taloineen ja energiatehokkaan rakentamisen uutuudet ovat ensi kesän asuntomessujen valttikortteja. Rakentaminen messualueella edistyy aikataulun mukaisesti. Talouselämän tämän syksyn haasteet eivät ole juurikaan vaikuttaneet hankkeiden toteutukseen.

- Asuntomessuja on usein kritisoitu siitä, että esitellään ökytaloja, joihin tavallisilla kuluttajilla ei ole varaa. Ensi kesänä esittelemme asuntomessuilla pientaloja, joiden pinta-ala vaihtelee 80–400 neliön välillä. Tarjolla on varmasti myös tavallisen ihmisen budjetilla toteutettavia vaihtoehtoja. Mukana on useita eri talotehtaita, jotka tuovat messuille esitteille mm. uusimmat energiatehokkaan rakentamisen menetelmät. Messukohteista kaksi on Suomessa vielä melko tuntematonta passiivienergiataloa, joiden lämmittämiseen kuluu vain noin 25–30 % tavallisen talon käyttämästä energiasta, kertoo messusisällöstä Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lintulan asuntoalueen rakentuminen messualueeksi on hyvässä vauhdissa. Taannoiset UPM:n uutiset Valkeakosken sellutehtaan mahdollisesta sulkemisesta tai syksyn muut talousuutiset eivät ole vaikuttaneet asuntomessuprojektin toteuttamiseen. Asuntomessualueelle rakentuvista taloista puolet on rakentajaperheiden itselleen toteuttamia eli "myytyjä" asuntoja. Loput ovat talotehtaiden toteuttamia ja myydään joko ennen tai jälkeen messuja.

- Tulevat asuntomessut nostavat mielialaa ikävien uutisten keskellä. Valkeakosken asukasluku on selvässä kasvussa: pientalorakentaminen on ollut kiivasta tänä vuonna ja tulee varmasti jatkumaan vilkkaana messujen jälkeenkin - suhdanteista huolimatta. Valkeakosken keskeinen sijainti Etelä-Pirkanmaalla on loistava niin asumista kuin yritystoimintaakin ajatellen, Valkeakosken kaupunginjohtaja Markku Auvinen sanoo.

Lintulan aluetta on puhuteltu jopa puutarhakaupunkina – nykyaikaisena ja toimivana sovelluksena alkuperäisen eurooppalaisen puutarhakaupungin ideasta.

- Lintulan asuntomessualue - ja koko Valkeakosken kaupunki - on erinomainen esimerkki suomalaisesta puutarhakaupungista: täällä asutaan väljästi luonnon läheisyydessä, mutta silti palveluiden ja työpaikkojen vieressä, Valkeakosken kaupunginjohtaja Markku Auvinen korostaa.

Suomen Asuntomessut ja Valkeakosken kaupunki järjestävät asuntomessut Valkeakoskella 10.7.–9.8.2009.

Muita asuntomessuaiheisia uutisia...

Asuntomessualueella on metsäinen Taikatilukset-puistoalue, jota ovat suunnitelleet yhteistyössä Valkeakosken kuvataidekoulu, käsityökoulu sekä Hämeen ammattikorkeakoulun maisemansuunnittelun opiskelijat. Kuvataidekoulun jatkotyöpajaoppilaat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Taikatiluksille jo nousseen tiiliportin. (Kuva: Antero Tenhunen)
Asuntomessualueella on metsäinen Taikatilukset-puistoalue, jota ovat suunnitelleet yhteistyössä Valkeakosken kuvataidekoulu, käsityökoulu sekä Hämeen ammattikorkeakoulun maisemansuunnittelun opiskelijat. Kuvataidekoulun jatkotyöpajaoppilaat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Taikatiluksille jo nousseen tiiliportin. (Kuva: Antero Tenhunen)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20131_33466.jpg
Turvallisin tapa lisäeristää!
Tuulensuojaus on tärkeä osa energiatehokasta eristämistä, tee se siis kunnolla ja parhailla tuotteilla. ISOVER RKL-31 Facade tuulensuojalevyissä yhdistyvät samassa paketissa toimivin tuulensuoja ja huippuluokan lämmöneristävyys. Toimiva ja tehokas runkoeristys mahdollistaa sisätöiden jatkamisen säältä suojassa ja pienentää rakennusaikaisia lämmityskustannuksia.Ulkopuolinen lisäeristäminen on riskittömämpi vaihtoehto. ISOVERin messuosastolla 5A esitetään työnäytös aiheesta. Aikataulut artikkelin lopussa.ISOVERin uusi julkisivueriste ISOVER RKL-31 FACADE on pinnoitettu tuulensuojaeriste. RKL-31 FACADE on suunniteltu käytettäväksi käiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa (myös P1 ja P2 paloluokan rakennuksissa). RKL-31 FACADE on markkinoiden ensimmäinen tuulensuojapinnoitteellinen julkisivueriste jolla on VTT:n testaama ja hyväksymä palamattomuusluokitus A2-s1,d0.Tuulensuojapinnoite on hyvin tuulta pitävä, mutta vesihöyryä läpäisevä. ISOVER RKL-31 FACADE -tuotteilla on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot, lambda Declared vain 0,031 W/mK. Tuulensuojaeristettä käyttämällä vältetään kylmäsillat ja voidaan tehdä energiatehokkaampia rakenteita.Katso rakennekirjastosta korjausvaihtoehtoja
202310_83184.jpg
Syksyn pihavalaisinäänestys on ratkennut - katso äänestäjien suosikki
Syyskuussa (5.–26.9.2023) järjestetyssä pihavalaisinäänestyksessä lukijat saivat valita suosikkivalaisimisensa neljän ehdokkaan joukosta. Ääniä annettiin 1 338 kappaletta, ja suurimman äänipotin keräsi Airamin Luxor-aurinkokennovalaisinsetti, jolla saa valaistua pihapolkuja ja puutarhan reuna-alueita ilman ylimääräisiä sähkövetoja. Kaikkien äänestäjien kesken arvotun palkinnon voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Voittaja valitsi itselleen Kartano Pole -valaisimet.
Testissä Metabon jiirisaha KGS 254M.
Metabon jiirisahatestin tuloksia: Remonttimiehen arvio Metabo KGS 254M -jiirisahasta
Kutsu testaamaan Metabo KGS 216 M ja KGS 254 M -jiirisahoja houkutteli joukon alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka kaikki olivat valmiita ottamaan mittaa näistä huippuluokan työkaluista. Testaajiksi valitut jakavat havaintonsa ja kertovat, miten Metabo KGS-jiirisahat ovat vastanneet heidän odotuksiinsa. Havainnoistaan kertoo nyt Joni Perämaa.
200611_2099.jpg
Laske katon materiaalimenekki ja pyydä tarjous
Icopalin kattolaskurilla lasket katon materiaalimenekin kätevästi internetissä. Laskurilla voit laskea samalla kerralla kaikki toimivan kattokokonaisuuden materiaalit, sillä Icopalin valikoimasta löydät kaiken katolle tarvittavan aluskatteita myöten. Laskelmaa varten laskuriin syötetään katon perusmitat, valitaan halutut materiaalit ja lisäosat ja laskelma on valmis! Rekisteröityneenä käyttäjänä voit lähettää laskurista napin painalluksella tarjouspyynnön, joka toimitetaan lähimmälle Icopal-jälleenmyyjällesi. Laskelman voi tehdä myös anonyyminä ilman rekisteröitymistä.Siirry laskuriin tästä
200812_14436.jpg
Ravintola C:n vinkit uuden vuoden juhlien tarjoiluun
Tampereen sydämessä Rautatienkadulla on pieni ja tunnelmallinen kahden rautaisen ammattilaisen omistama ravintola nimeltään C. C:n omistavat pitkään alalla ollut Christina Suominen, joka toimii ravintolan sommelièrina sekä keittiömestari Ilkka Isotalo.Oma ravintola on ollut Helsingistä lähtöisin olevan Christinan ajatuksissa pitkään - yhtä kauan kuin hän on toiminut juoma-asiantuntijana suomalaisissa ravintoloissa. Raumalainen Ilkka päätyi mutkan kautta kokkailemaan Ravintola Näsinneulaan ja kuuden vuoden Näsinneulan työhistorian jälkeen oman ravintolan perustaminen yhdessä Christina kanssa syntyi helposti.
20123_30277.jpg
Näin tehdään pihan pohjatyöt
Pihakiveyksen pohjatöissä ei kannata säästää, sillä huolellinen pohjaus varmistaa kestävän kiveyksen.Sääolosuhteet Suomessa edellyttävät poikkeuksetta routivien maalajien, esimerkiksi saven ja hiesun korvaamista hiekka- ja/tai sorapitoisella maa-aineksella. Myös turve- ja liejumaat vaihdetaan kantavaan maa-ainekseen.Pohjaustöiden laajuus on aina tarkistettava tapauskohtaisesti. Ennen kaivutyön aloittamista on tarkistettava myös, onko työalueella maanalaisia kaapeleita tai putkistoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton