• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen aikaiset oheistapahtumat ja matkailuvinkit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.06.2011
26_P_57509.jpg

Loma-asuntomessujen aikana Mäntyharjussa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa! Alla olevasta listauksesta saatat löytää mukavaa tekemistä messureissusi lisukkeeksi – tutki siis monipuolisia matkakohteita ja vietä virkistävää kesää Mäntyharjussa!

Oheistapahtumat messualueella

27.6.2011 Messujen avajaiset kello 10.30 alkaen messuaukiolla

27.6.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

29.6.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

29.6.2011 Ympäristöä säästävä vapaa-ajan asuminen -seminaari kello 10.30 - 17

30.6.2011 Tukkilaiset esittelevät taitojaan kohteen 18 ympäristössä: mm. tukkilaismusiikkia, närelenkkien tekoa ja puomilla juoksua

1.7.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

1.7.2011 Tukkilaiset esittelevät taitojaan kohteen 18 ympäristössä: mm. tukkilaismusiikkia, närelenkkien tekoa ja puomilla juoksua

4.7.2011 Tulikivipäivä kohteessa 18: ulkotulisijan pystytystä ja neuvontaa

7.7.2011 Sisustuspäivä kohteessa 18: sisustussuunnittelija tavattavissa

Tapahtumat Iso-Pappilan oheiskohteessa

29.6.–1.7. sekä 6.7. ja 8.7. Vanhojen rakennusten korjaamiseen liittyviä pulmia voi ratkoa yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa etukäteen sovittuina aikoina. Voit varata ajan yksin tai pienelle ryhmälle 6.6.2011 lähtien numerosta 044 262 3307.

2.7. kello 12 - 16 Nappipaja lapsille ja lapsenmielisille. Tule tekemään nappihyrriä ja muita nappiaskarteluja!

3.7. kello 12 - 15 Lasten ja nuorten arkkitehtuuripaja

6.–7.7. Pihakoristeita sammalista ja risuista

9.7. Perhelauantai, jolloin ohjelmassa on mm. Teatteri Mukamaksen Sirkkaseikkailu, lastentori ja hevosajelua.

Matkailuvinkit

Taidekeskus Salmela

Mäntyharjun vanhassa kirkonkylässä sijaitseva Taidekeskus Salmela on jokaisen taiteenystävän ykköskäyntikohde. Vuonna 2010 kotimaan matkailun kärkikohteena palkittu Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmistä kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Monitaiteelliseen kesään kuuluvat muun muassa upeat näyttelyt ja koskettavat konsertit. Kesällä 2011 Salmela on mukana loma-asuntomessuhengessä paitsi messualueella myös omassa tarjonnassaan.

Linkkumyllyn taidekesä

Keskellä kauneinta koskimaisemaa oleva Linkkumylly tarjoaa taidetta kaikille aisteille. Kesällä 2011 Linkkumyllyn taidekesään kuuluvat jälleen muun muassa monipuoliset konsertit, kirjakahvila ja kesän uutuutena uniikkihuussien näyttely Tarpeellista. Huussisuunnittelijoina ovat olleet mm. Ristomatti Ratia ja Aamu Song. Kukkeasta puutarhasta voi etsiä vinkkejä vaikka oman mökkipihan somistukseen. Linkkumyllystä lisää osoitteessa www.linkkumylly.fi

Torilla tavataan!

Mäntyharjun torilla tapahtuu joka päivä! Hörppää torikahvit ja tee mukavat ostokset samalla, kun paikalliset osaajat esittelevät taitojaan jokaisena messupäivänä pidettävässä iltapäivähetkessä. Lupsakassa menossa on mukana ainakin musiikkia, tanssia ja teatteria – ja tietysti paljon muuta! Tarkempi ohjelma löytyy Mäntyharjun tapahtumakalenterista. Muistathan myös Mäntyharjun maankuulut markkinat 27.6.2011!

Kesäteatterissa Kake Randelin

Mäntyharjun kesäteatterin suursatsaus messukesälle on Kake Randelinista kertova elämänkerrallinen Kirje kotiin -musiikkinäytelmä. Randelin näyttelee näytelmän nimiroolissa ja esiintyy bändeineen. Näytelmän aikana kuullaan tuttuja hittejä vuosien varrelta. Näytelmän ensi-ilta on 3.7.2011.

Tyryn viinistä maistuvat matkamuistot

Keskeltä kauneinta eteläsavolaista maisemaa löytyy mäntyharjulainen viinitila, jossa voi vierailla yksin tai vaikka isommalla porukalla. Myymälän hyllyiltä löytyy maistuvia matkamuistoja: viinejä, hyytelöitä tai vaikkapa pontikkasinappia. Ryhmille tarjoillaan ennakkovarauksesta maistuvat ruoat tunnelmallisessa viinituvassa.

Vanhassa kenkätehtaassa taiteillaan Loma-asuntomessuaikaan Mäntyharjun entiseen kenkätehtaaseen avataan Askeleen taidetehdas, jossa on eri taiteenalojen näyttelyitä, työnäytöksiä ja toimintaa myös lapsille. 27.6.-10.7.2011. Avoinna joka päivä klo 12.00-18.00. Pyhävedentie 20, Mäntyharju. Puh. 045 236 9143. Vapaa pääsy!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20218_71923.jpg
Mitä lupia tarvitset remonttiin?
Suunnitteletko oman kotisi remontointia? Onko remontoinnin tarkoitus vain uusia pintoja vai tehdä rakenteellisia muutoksia? Oletko tietoinen, milloin tarvitset remontillesi rakennusluvan, milloin riittää toimenpidelupa ja milloin voit tehdä aiotun remonttisi ilman ilmoituksia?Rakennuksen säilymisen kannalta on tärkeää, että sitä huolletaan. Korjausten avulla saadaan jatkettua rakennuksen käyttöikää ja korjauksilla vaikutetaan myös rakennuksen arvoon.Omassa kiinteistössään saa kiinteistön omistaja tehdä kaikkia rakennuksen ylläpitoon liittyviä töitä. Osa töistä on kuitenkin luvanvaraista.
201211_32842.jpg
Kastelli-talo Lempäälään, 6. osa:Pystyttäminen alkaa - suojaan sateelta ja tuulelta
Kesällä 2012 alkaneessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.
20151_42126.jpg
Mitä kivirakenteinen talo pitää sisällään?
Weber Kivitalot ja Wepro verkosto, Vetonit-laastit ja pinnoitteet, Leca®- ja Kahi-rakenteet, CASA Designlattia ovat mukana Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäessä 30.1.-1.2.2015 osastolla 5A.
20168_47116.jpg
Toimiva sadeveden poisto välttämätön talon arvon säilyttämiseksi
Hallittu sadeveden poisto on tärkeää niin omakotitaloissa kuin kesämökeilläkin. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi missä tahansa rakennuksessa. Myös terassit kärsivät sadevesien tippumisesta katon lappeelta suoraan maahan tai terassille. Sadevesijärjestelmän tehtävä on johtaa katolle satava vesi pois talon läheisyydestä. Toimiva sadeveden poisto onkin välttämätön talon arvon säilyttämiseksi.
20095_16912.jpg
Superlasi suojaa liiallisen auringonvalon haittavaikutuksilta
Laadukas energiaikkuna säästää lämmityskuluissa, mutta tiedostava kuluttaja niputtaa säästöpakettiin myös auringonvalon läpäisyä säätelevän ikkunalasin. Fenestran Superlasi heijastaa haitallisen osan auringon lämmöstä takaisin ulos ja ehkäisee huoneiden liiallista lämpenemistä. Kodin tai toimiston lämpötila pysyy tasaisena ympäri vuoden.Tasainen sisälämpö vähentää koneelliseen jäähdytykseen käytettävän energian tarvetta kesäisin. Kesällä auringosta tulevan energian teho vastaa jopa normaalin lämmityspatterin tehoa, ja oikealla lasinvalinnalla voidaan vähentää yli puolet lasin läpi tulevasta lämmöstä.Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton