• Etusivu
  • Talo

Lisäeristämällä säästöä sähkölaskuun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 15.01.2014
20141_37562.jpg

Lisälämmöneristyksen on todettu saavan aikaan useampien satojen eurojen säästön vuodessa. Lisälämmöneristyksen voi hoitaa heti kuntoon tai osissa - korjaamalla tärkeimmät vuotokohdat ensin.

Lue täältä lisää ulkoseinien lisäeristämisestä

Lämmöneriste seinään, lattiaan ja kattoon

ISOVER KL-33:n pääasiallisia käyttökohteita ovat rakenteet (alapohjat, seinät ja yläpohjat) joissa halutaan mahdollisimman hyvää eristystä tai ohuita rakenteita. Se sopii kaikkiin eristyskohteisiin puu-, teräs- ja betonirakenteissa.

ISOVER KL-33 -levyt asennetaan useimmiten puu- ja teräsrunkojen väliin eikä asennuksessa tarvita kiinnikkeitä. Optimaalisen lämmöneristävyyden varmistamiseksi lämmöneristeen tulee täyttää koko sille varattu tila, joten eristelevyjen mittojen tulee olla pituus- ja leveyssuunnassa noin 5 mm suurempia kuin eristettävä väli. ISOVER KL-33 voidaan asentaa erityisillä kiinnikkeillä myös rakenteeseen, jossa ei ole varsinaisia runkotolppia (esim. tiili- ja betoniseinät).

Kolme hyvää syytä valita uusi ISOVER KL-33
TM-testivoittaja
ISOVER KL-33 on tulosta viime vuosien tehokkaasta tuotekehitystyöstä. Se on villaeristeiden TM-testivoittaja (TM Rakennusmaailma 6/2012) ja nyt se on vielä entistäkin parempi. ISOVER KL-33 -eristeellä on parhaat lämmöneristysarvot kevyissä mineraalivillaeristeissä. Samaan eristävyyteen ei muilla pehmeillä villaeristeillä päästä kuin rakenteen paksuutta lisäämällä. Eristeen lämmönjohtavuus on vain 0,033 W/mK. Sen muita hyviä ominaisuuksia on ilmanläpäisyarvo ja mineraalivilloista paras vetolujuus.
Kehitetty asentajaa ajatellen
ISOVER KL-33 G3 touch on mukava ja jämäkkä käsitellä ja työstää. Tuote pölyää erittäin vähän ja se on miellyttävän tuntuinen työstää vaikka paljain käsin - tämä näkyy myös tuotteen nimessä "touch".
Valmistetaan ja pakataan ympäristön ehdoilla
Eristeen raaka-aineesta on yli 80 % kierrätyslasia ja siinä käytetään uutta luonnonmukaista sideainetta. Pakkauksena käytetään tilaa ja kustannuksia säästäviä puristepakkauksia, joiden ansiosta vuoden aikana ajetaan peräti 3500 täyttä rekkakuormaa vähemmän.

Tuulensuojaus on tärkeä osa energiatehokasta eristämistä

Tuulensuojaus kannattaa tehdä kunnolla. ISOVER RKL-31 Facade -tuulensuojaeristeissä yhdistyvät toimivin tuulensuojaus ja huippuluokan lämmöneristävyys. Toimiva ja tehokas runkoeristys mahdollistaa sisätöiden jatkamisen säältä suojassa ja pienentää jo rakennusaikaisia lämmityskustannuksia.

Nopeus
Rakenteiden ulkopuolisen sään- ja tuulensuojauksen sekä rungon lämmöneristyksen voi toteuttaa nopeasti yhdellä tuotteella ja työvaiheella. Pontatut sivut ja teipatut saumat takaavat rakenteen tiiviyden. Ehyt ja suojattu tuulensuojapinta katkaisee haitalliset kylmäsillat, parantaa energiatehokkuutta ja mahdollistaa ohuemmat runko- ja seinärakenteet.
Helppous
RKL-31 Facade -eristeet ovat helppoja käsitellä ja käyttää, leikkaaminen onnistuu pelkällä villaveitsellä. ISOVER-asennustarvikkeet helpottavat työtä entisestään.
Paloturvallisuus
RKL-31 Facade -eristeet on valmistettu palamattomasta mineraalivillasta. Ne on luokiteltu palamattomaksi rakennuseristeeksi paloluokkaan A2-s1,d0.

ISOVER InsulSafe yläpohjaan ja ISOVER RKL-31 Facade seinään. (Klikkaa kuvaa isommaksi.)
ISOVER InsulSafe yläpohjaan ja ISOVER RKL-31 Facade seinään. (Klikkaa kuvaa isommaksi.)

ISOVER InsulSafe on markkinoiden ekologisin puhallusvilla

ISOVER InsulSafe on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi yläpohjien eristämiseen sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Se täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltoja ja laskeutuu tasaisesti. Eristetty on kehitetty yli 30 vuoden ajan. ISOVER InsulSafe kuuluu parhaaseen A1 paloluokkaan ja se on palamatonta.

Eristeen painauma on alle 5 % ja tämä otetaan huomioon asennusvaiheessa ylipaksuutena. Erittäin pienen painuman vuoksi hyvä eristyskyky säilyy koko rakennuksen elinkaaren ajan. Hyvät eristysarvot saavutetaan sekä avoimissa yläpohjissa että kotelopuhalluksessakin. ISOVER InsulSafen pienen kuutiopainon ansiosta talon rakenteisiin kohdistuva kuormitus on hyvin pieni.

ISOVER InsulSafen asentaa aina ammattilainen. ISOVER työskentelee valtakunnallisesti markkinoiden johtavien puhallusvillaurakoitsijoiden kanssa. Puhallusvillaurakoitsijat ovat saaneet InsulSafe-koulutuksen, mikä varmistaa lopputuloksen laadun ja luotettavuuden.

Katso Jäsentukun edullinen ISOVER InsulSafe-puhallusvillatarjous

Tule tutustumaan lisäeristämiseen ISOVERin osastolle 5A.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
200710_6980.jpg
Asuntoministeri tunnistaa haasteet
Pientalorakentaminen on kieltämättä aika haasteellisessa tilanteessa koko rakentamisketjun osalta, toteaa asuntoministeri Jan Vapaavuori. – Rakentajan haaveet saattavat karista jo alkuvaiheessa, kun rakentamiseen soveltuvaa tonttia ei oikein tahdo löytyä tai sitten sillä on liian kova hinta. Tällä hetkellä jarruina ovat myös rakennustarviketuotteiden nousseet kustannukset ja työvoiman saatavuus. Nämä ovat asioita, jotka eivät ole yhteiskunnan ratkaistavissa ainakaan nopealla aikataululla.Valtio ei voi tehdä nyt mitään hokkuspokkustemppuja esimerkiksi tonttipulan nopeaksi ratkaisemiseksi, koska kunnilla on rakentamista säätelevä kaavoitusmonopoli. Aito pyrkimys tilanteen helpottamiseksi kuitenkin on ja uskonkin, että siihen päästään parhaiten avoimella vuorovaikutteisella keskustelulla, jollaisia nyt käydäänkin mm. pääkaupungin ja ympäristökuntien kanssa, sanoo ministeri Vapaavuori.
20093_15441.jpg
Seurantakohteet kiinnostavat
Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.
200611_670.jpg
Tee Se Itse - Savustusuuni
Tämä savustusuuni valmistuu kätevästi neljästä piipun hohkakivielementistä. Savustusuunissa on helppo savustaa vaikkapa vasta saatu kalasaaliis. Käytettävä kala ei kuitenkaan saa olla märkä, koska silloin se ei varsinaisesti savustu. Savustusuunissa käytetään polttoaineena tavallisia grillihiiliä, koska briketeillä kuumuus nousee helposti liian suureksi ja kypsymisenhallinta tulee vaikeaksi. Hohkakivinen hormielementti kestää ulkona ja ainoa vakava rasite onkin kostuminen ja jäätyminen, joten uuni on järkevää pitää talvisin peitettynä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton