• Etusivu
  • Rakentaminen

Seurantakohteet kiinnostavat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.03.2009
20093_15441.jpg

Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.

Kohteet iättömiä

Hyvät seurantakohteet keräävät vuositasolla kymmeniätuhansia lukukertoja, eikä niiden vetovoima juurikaan vähene, vaikka kohde on ollut valmis jo puolenkymmentä vuotta. Esimerkiksi 2003 aloitettu Kastellin Hoviherra kiinnosti vielä yli 10 000 kertaa, samoin Espoon asuntomessuille noussut Jämerän Villa Aino.

Seurantakohde voi olla myös mikä tahansa yksittäinen rakennusvaihe; perustukset, vesikatto, ikkunoiden uusiminen, sisustukseen liittyvä jne., jolloin seurannan pituus saattaa olla yhdestä viiteen viikkoon. Juttujen työstäminen on sovittu eri tavoin. Mikäli kohde on pk-seudulla tai Pori-Rauma-akselilla, voi toimitus tehdä jutun. Kauempana olevien kohteiden osalla on toimittu menestyksellisesti myös niin, että rakentaja kuvaa eri työvaiheita ja toimitus työstää kumppanien tuotteet ja argumentit tuntien seurantajutun.

20093_15442.jpg

Vain kumppanituotteita

Itsestään selvä pelisääntö on, että seurantakohdejutut tehdään vain Rakentaja.fi-kumppanuusverkoston tuotteista ja kuvituksessa pyritään välttämään "vieraita" logoja ja tuotteita. Kumppanit voivat toki käyttää seurantakohdekuvia omiin tarpeisiinsa. Erityisen toivottavaa on, että myös kumppanit linkittävät kohteita sivuilleen, kuten esimerkiksi Paroc, jonka eristysratkaisujen asennusseurantoja löytyy useita kohdasta Pientaloeristeet.

Juuri nyt on käynnistymässä uusi seurantakohde, jossa starttijutussa käydään läpi perheen ajatukset ja toiveet (kuten kaikessa uudisrakentamisessa pitäisi) hankkeesta. Rakentajana on erään Rakentaja.fissä mukana olevan yrityksen yhteyshenkilön perhe. Olisi mukavaa, jos rakentajaperhe voisi hyödyntää kumppaniemme osaamista eri tuoteratkaisujen valinnoissa. Välitämme rakentajaperheen yhteystiedot heitä kiinnostavien tuotteiden osalta yhteistyökumppaneillemme.

Seurantakohdearkistoon...

20093_15439.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8152.jpg
Vaasan asuntomessuilla...
Aurinkoinen Vaasa houkuttelee myös perhelomakohteenaAsuntomessut Vaasassa järjestetään 11.7.–10.8. Suvilahden kaupunginosassa suojaisan merenlahden rannalla. Luvassa on monipuolinen ja lukuisia eri kohderyhmiä palveleva kesätapahtuma, joka tarjoaa sekä huvia ja kesäistä lomatunnelmaa että toimii esimerkiksi uusien talo- ja energiaratkaisuiden tärkeänä tietolähteenä. – Asuntomessualue on vertaansa vailla sekä luonnoltaan että asemakaavaltaan, ja se antaa avaimet myös mielenkiintoisen messutapahtuman toteuttamiselle, kertoo Vaasan Asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko.Messualue on kaavoitettu täydentämään noin 40 vuotta vanhaa Suvilahden kaupunginosaa. Lähiöuudistuksen ansiosta koko Suvilahti virkistyy ja kasvaa keskustan suuntaan. Merellisyyden lisäksi Suvilahden ja messualueen maisemille ovat luontaista vehreät metsät ja rauhaisat puistot, joita halkovat monet lenkkipolut. Luonnonläheinen asuinalue on silti aivan keskustan ja palveluiden kupeessa – vain kolmen kilometrin päässä Vaasan torilta. Messualueen kaava edustaa siis samalla kaupunkimaisen tiivistä mutta myös luonnonläheistä asumista.– Suvilahden messualue on mainio esimerkki siitä, että omaehtoinen pientalorakentaminen voi parhaimmillaan toimia erittäin hyvin lähiöiden ja kaupunkirakenteen täydennys- ja tiivistysrakentamisessa. Järkevällä maankäytöllä saadaan aikaan kestävää kehitystä, kun voidaan esimerkiksi hyödyntää olemassa olevaa infrastruktuuria. Pientalorakentamisen ei siis tarvitse hajauttaa kaupunkirakennetta, vaikka usein niin väitetään, sanoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Alueelle rakennetaan 20 omakotitaloa, 28 yhtiömuotoista pientaloa ja kolme kerrostaloa. Messukohteita yleisölle tarjotaan yhteensä 45. Omakotitaloalueen ja yhtiömuotoisten pientalojen alueen yhdistää erityinen saarireitti. Ponttonisillat kulkevat kahden tekosaaren kautta ja tarjoavat messuvieraille upean maisemareitin alueen sisällä.Saaret ovat nimeltään Lammassaari ja Terapiasaari. Lammassaareen tuodaan messuaikaan lasten iloksi lampaita, sillä vanhan vaasalaisen perinteen mukaan lampaat vietiin kesäksi saareen ja haettiin syksyllä pois. – Terapiasaaren istutukset on suunniteltu ja maisemat hyödynnetty siten, että kulkijat voivat rentoutua ja nauttia paikasta kaikilla aisteillaan, kertoo Ullakko. Siltareitti yhdistyy jatkossa kaupungin rantareittiin, josta pääsee kulkemaan merenrannan tuntumassa aina kaupunkiin ja Palosaaren yliopistokampukselle saakka.
20085_11003.jpg
AIKA-talo mukautuu perheen tilatarpeisiin
Kastelli-talot tuo Vaasan Asuntomessuille psykologiseen talosuunnitteluun perustuvan uutuusmalliston AIKA 188 -talon.Muunneltavuus eri sukupolvien tarpeisiin ja lapsiperheen arjen hallinta uudenlaisten tilaratkaisujen avulla ovat tämän talon avainsanoja.Messutalon suunnittelusta on vastannut arkkitehti Jouko Saari. Hän on hyödyntänyt puutalorakentamisen perinteitä modernilla tavalla.
20081_8011.jpg
MONIER -aluskatteet
Aluskate suojaa kattorakennetta sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Vaikka varsinainen katemateriaali onkin tiivis ja pitää sateen loitolla, tuulen mukana kulkeutuva sadevesi, pakkaslumi ja kondenssikosteus on pidettävä eristeistä ja muista kattorakenteista loitolla. Nykyaikaiset korkealaatuiset aluskatteet suojaavat allaan olevia rakenteita tehokkaasti, mutta antavat samalla katon hengittää. Aluskate vähentää myös tuulen nostovaikutusta kattotiiliin minimoimalla paine-eroa tiilten ylä- ja alapuolella.Monier -aluskate
20132_33974.jpg
Tulisijan ja hormin palosuojaus
Palotekniset rakenteet ovat rakennekirjaston rakenteita, joille ilmoitettu tai arvioitu kantavan tai osastoivan rakenteen paloluokka (REI tai EI), jotka arvot on saatu kirjallisuuden ja julkisuudessa olevien tietojen perusteella tai ne on mitattu.ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.Mineraalivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.Paloturvallisuusmääräykset pähkinänkuoressa
20097_17733.jpg
Kohde 10: Valokaari
Valokaari on asunpinta-alaltaan varsin järkevän kokoinen talo, joka hyvällä suunnittelulla on saatu varsin toimivaksi kokonaisuudeksi. Näyttävyyttä luo oleskelutilat yhdistävä valokaari. Valokaari on puurunkoinen ja puuverhoiltu talo, jossa on betonitiilikate. Talo on hyvin eristetty ja on energialuokaltaan A. Olohuoneen korotettu sisäkatto antaa avaruutta oleskelutiloihin.
20077_5727.jpg
4 Huoltokirja
Mikä on huoltokirja?Huoltokirja on eräänlainen omistajan käsikirja, joka vuoden 2000 alusta asti on ollut pakollinen kaikissa uusissa asuinrakennuksissa. Huoltokirja on kiinteistön ylläpitoon liittyvä asiakirjakokonaisuus, johon kootaan kaikki tarvittavat tiedot kiinteistöstä ja sen hoidosta. Huoltokirjan avulla pystytään helpommin hallitsemaan kiinteistön elinkaarta.(ks. Koti-Optimi -huoltokirja)

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton