• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessualueella oma pienvenesatama

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.06.2011
20116_26562.jpg

Pienvenesatama kuvattuna toukokuussa odottamassa viimeistelyä.

Kokkolan seutu on suomalaisen veneenrakennusalan ydinaluetta. Pitkät perinteet, vahva osaaminen, yhteistyö ja yrittäminen ovat keskipohjalaisen veneenrakennusperinteen ydintä – lopputulos seilaa tuhansina helminä pitkin maailman meriä.

Kokkolalaisille veneet ovat tärkeitä ja sen näkee myös Kokkolan Asuntomessuilla. Asuntomessualueella on oma pienvenesatama ja heinäkuun viimeisellä viikolla (25.–31.7.2011) vietetään Kokkolan Asuntomessuilla venealan teemaviikkoa. Teemaviikon aikana pienvenesatamassa järjestetään mm. venenäyttely.

Messualueen tonteista 8 on omarantaisia, 2 rantaoikeudella ja kaikille muille asukkaille on puolestaan varattu venepaikka alueen pienvenesatamasta. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41588.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin.Tiilipiippu vastaa lämmönvarauskyvyltään jopa toista tulisijaa. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riippuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja.Savupiiput on suunniteltava ja rakennettava Suomen rakentamismääräyskokoelman E3 mukaan.Lisätietoa tiilipiipuista.Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.
20235_81757.jpg
Ensimmäistä kertaa henkilönostinta käyttämässä - näin käyttö sujui
Kevät on erilaisten kodin huoltotöiden aikaa. Tarkistuslistalta löytyy nopeasti ainakin katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkistus, rännien puhdistus, maalaustöitä sekä mahdollisia puuston siistimisiä. Tikkailta työskentely on aina turvallisuusriski, joten miten työt saisi tehtyä turvallisesti, nopeasti sekä siististi?Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa ratkaisi ongelman omalla kohdallaan ottamalla testikäyttöön Janneniskan JN23 henkilönostimen, jonka kanssa oman kodin huoltotyöt sujuivat turvallisesti ja nopeasti.
20195_57753.jpg
Allergiakaudella moni jättää tekemättä olennaisen huoltotyön
Katupölyn ja siitepölyn kulkeutumista sisään voi estää kunnollisilla ilmansuodattimilla. Eri suodattimien välillä on suuria laatueroja, mitä moni ei tule ajatelleeksi. Suodatustehon voi tarkistaa pakkaukseen merkitystä suodatinluokasta. Tähän asti ilmanvaihdon suodattimien vaihtaminen on ollut asukkaan tehtävä. Monessa kodissa ne on kuitenkin jätetty vaihtamatta, joskus jopa vuodesta toiseen. Tämä heikentää sisäilman laatua. Terveysilman kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ei osaa sanoa, milloin suodattimet on viimeksi vaihdettu. Kiinteistöliiton uuden linjauksen mukaan asukkailta helposti unohtuva velvollisuus on nyt siirretty taloyhtiön vastuulle. Omakotiasujien täytyy yhä itse muistaa vaihtaa suodattimet säännöllisin väliajoin.
20084_10380.jpg
Kestävät ja huolettomat lattiat
Mikä voisi olla mukavampaa kuin kaunis lattia joka säilyttää ulkonäkönsä vuodesta toiseen? Tavalliset lattiat kuluvat, naarmuuntuvat ja haalistuvat ajan mittaan. Mutta PERGO®-lattioissa aika näyttää pysähtyneen. Niissä et näe jälkeäkään villeistä juhlista, koirien tassuista, lastenkutsuista, kaatuneista jäätelöannoksista tai pöydänjaloista. Lattia on kuin uusi päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Siksi PERGO® on kaikkein huolettomin lattia. Ja siksi PERGO®-lattioille myönnetään elinikäinen kolmoistakuu. Kolmoistakuun piiriin kuuluvat kulutus, tahrattomuus ja värin kesto.
201711_50767.jpg
Kirkko, Koski Tl
Koski Tl:n kirkko sai loistonsa takaisinKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen Kateasennus OyPienen varsinais-suomalaisen maalaispitäjän Koski Tl:n kirkko on useita viime vuosia maastoutunut keskustan mäntymetsään. Tähän syksyyn asti. Nyt ei keskustan läpi voi ajaa ihastelematta kaunista valkoista kirkkoa ja sen uutta punaista tiilikattoa!
202010_66930.jpg
Maalauskoulu alkaa: Yleistä maalauksesta
Maalaaminen tuo useimmille mieleen maalipurkin, siveltimen ja telan. Maalaus on kuitenkin paljon muutakin kuin maalin levittämistä. Kunnolla toteutettu, kestävä ja näyttävä maalipinta edellyttää hyvää pohjatyötä ja oikeaa maalausmenetelmää. Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, puhdas ja tarkoituksenmukainen. Lisäksi on tärkeä osata valita oikea maali oikeaan paikkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton