• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessualue kohoaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.05.2011
20115_26129.jpg

Kokkolan asuntomessuihin on aikaa vajaat kaksi kuukautta. Aikataulu asuntomessutyömaalla pitää, vaikka iso urakka onkin vielä tekemättä ja messuaikataulu painaa päälle.

20115_26130.jpg

Suunnitelmien mukaan kaikkein talojen pitää olla valmiita sisältä ja ulkoa toukokuun loppuun mennessä. Pihatöiden taas on määrä olla valmiit kesäkuun loppuun mennessä. Messualueen puistotyöt on hoidettu pitkälle jo viime syksynä, jolloin on kylvetty valmiiksi nurmikoita ja valmisteltu viheralueiden istutuksia. Istutustyöt pääsevät todenteolla vauhtiin nyt säiden lämmettyä.

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

20115_26182.jpg

Kunnallisteknisten töiden vauhti on ollut vilkasta toukokuun ajan ja kesäkuussa tahti vain kiihtyy, sillä edesä on isojen alueiden laatoitustyöt, katujen asfaltointi, suurten pysäköintialueiden teko ja puistotyöt. Isona urakkana on myös messualueen laatoitustyöt, sillä messualueen keskellä sijaitseva 1600 m² laajuinen torialue laatoitetaan kokonaan.

Kaikki on kuitenkin varmasti valmista, kun messualueen portit avautuvat yleisölle heinäkuun puolessa välissä. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

20115_26128.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

14_P_18505.jpg
Tulipalossa on osattava toimia oikein
- Pelastussuunnitelma voi ratkaista kohtalosiTulipalon ensi hetkestä alkaen huonetilaan syntyy tappavan myrkyllistä palokaasua, joka on tultakin vaarallisempaa. Palon alkamisesta on vain pari, kolme minuuttia aikaa pelastautua. Etukäteen laadittu ja harjoiteltu pelastussuunnitelma auttaa välttämään henkilövahinkoja ja helpottaa sammutustöiden käynnistymistä - myös omakotitalossa. Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 35 ihmistä maaliskuun loppuun mennessä. Heistä 20 kuoli pientalopaloissa.Pelastussuunnitelman tekeminen omakotitaloissa on asukkaiden omalla vastuulla, mutta niin on useimmiten myös pelastautuminen, johon on palon alkamisesta aikaa vain pari, kolme minuuttia. Pelastuslaitos ei ehdi paikalle tässä ajassa. Pelastussuunnitelman laatiminen ja erityisesti harjoitteleminen on siis perusteltua ja suorastaan välttämätöntä, jos haluaa varmistaa pelastumisensa tulipalosta.
200611_691.jpg
Tee Se Itse - Saunajakkara
Saunan alin askelma tai pesuhuoneen istuin valmistuu kätevästi saunan lauteiden ylijäämäpalasista. Aikaakaan moisen tekemiseen ei kauaa mene, kunhan lähistöllä on mitta, käsisaha, vasara, nauloja tai ruuveja sekä hiekkapaperia.Lisäksi tarvitaan tietenkin ne laudankappaleet (höylätyt), 6 kpl 45x45 pituus (l) 300 mm, 2 kpl 45x95 l = 500 mm, 2 kpl 45x95 l = 400 mm sekä 4x33x95 l = 500 mm (kehikon rakentamiseen voi käyttää laudepuuta eli 28 x 95 mm). Jakkaran voi tehdä myös sahatavarasta, jolloin käsivoimat vahvistuvat hiekkapaperin käytössä.
202110_72798.jpg
Näin sään vaihtelut rasittavat kattoasi
Jos nykyiset vaihtelevat säätilat rankkasateineen ja loskaisine talvineen välillä rasittavat ihmismieltä, niin vähintään yhtä paljon ne rasittavat myös kodin rakenteita. Varsinkin vesikatto kodin ylimpänä suojana saattaa joutua melkoiseen testiin. Katon rakenteen, materiaalien laadun ja myös huollon merkitys nousee tulevaisuudessa arvoon arvaamattomaan.
20157_44133.jpg
Asuntomessukeittiöistä ideat omaan kotiin
Nyt on hyvä tilaisuus hakea tuoreimmat ja viimeisimmät ideat omaan keittiöön. Asuntomessuilla on esittelyssä yli 40 erilaista keittiöratkaisua, joista varmasti löytyy mielenkiintoista uutuutta ja ratkaisua omaan keittiöön. Tässä esittelyssä nyt muutaman Asuntomessukohteen keittiöt.
20082_8619.jpg
Vallox Digit VKL
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
20213_69415.jpg
Sähköistys mukavuustasolle myös loma-asunnossa
Vapaa-ajan asuminen on muuttunut viime vuosina ainakin loma-asuntojen sijainnin ja varustelutason osalta. Nykyään halutaan vapaa-ajan asunnot lähelle vaikkapa laskettelurinteitä tai golfkenttiä. Myös etätyöskentely on siirtynyt mökeille Ja kaiken tasoiset mökit tekevätkin nyt kauppansa juuri etätyöskentelytarkoituksiin. Iso osa mökeistä kaipaa kuitenkin pientä päivitystä, ennen kuin ne soveltuvat etätyöskentelyyn.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton