• Etusivu
  • Talo

Kauneus pinnassa, lämpö sydämessä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.05.2007
20075_5038.jpg

Näyttävänkokoinen Iso Lumi on puhtaine linjoineen kuin talvinen veistos.

Kermansavi on ainoa kotimainen kaakeliuunivalmistaja, joka valmistaa koko uunin kaakeleita myöten itse. Koristekaakelit, hyllyt, reliefit ja syvennykset ovat ammattilaistemme käsityönä tekemiä ja jokaisen uunin kaakelit valmistetaan aina kyseistä tulisijaa varten.

Kaikki Kermansaven uunimallit ovat varaavia ja sopivat niin kotiin kuin kesämökille. Niiden hyötysuhde on korkea ja lämmönluovutus tasaisen tehokasta. Silti pinnan lämpötila jää kaksirunkorakenteen ansiosta turvallisen alhaiseksi.

Luo unelmiesi tulisija


Kermansavi-malliston muunneltavuus on lähes rajaton. Jokainen Kermansavi-tulisija valmistetaan yksilöllisesti kutakin asiakasta varten. Valitse sopiva korkeusvaihtoehto sekä siihen sopivat yksityiskohdat ja värit. Erilaisista, valmiiksi suunnitelluista kranssivaihtoehdoista, koristekaakeleista, hyllyistä ja syvennyksistä on helppo valita asiakkaan sisustukseen sopivat elementit. Lisäksi Kermansaven uunimallistossa on osittain kaakeloituja sekä antiikkilaastilla rapattuja vaihtoehtoja.

Aito Kermansavi-uuni on huoliteltu kokonaisuus, koska kaakeleita ei koskaan leikata, vaan ne on suunniteltu ja valmistettu huolellisesti jokaista tulisijaa varten. Tulisijan kruunaa tyyliin sopiva luukku. Kaikille Kermansavi-uuneille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus.

Hiekan suorat linjat ovat skandinaavista muotoilua kauneimmillaan.
Hiekan suorat linjat ovat skandinaavista muotoilua kauneimmillaan.
Voimakas Kallio on dramaattisimmillaan mustana, mutta pitää luonteensa myös hillityimmissä väreissä.
Voimakas Kallio on dramaattisimmillaan mustana, mutta pitää luonteensa myös hillityimmissä väreissä.

Kestävä ja tehokkaasti lämpöä varaava kaksoisrunkorakenne


Varaava tulisija luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Säteilylämpö tuntuu pehmeältä ja sitä on helppo hengittää. Varaava tulisija ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Päinvastoin, ilma pysyy raikkaan oloisena ikkunaa avaamattakin. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä. Varaava tulisija ei myöskään ole tulinen, vaan uunin kylkeen voi vaikka nojata.

Kermansavi-uunien runko tehdään ainutlaatuisista Celsius-elementeistä. Uunissa on kaksoisrunkorakenne, jossa sisärungon tilavuuspaino on korkeampi kuin ulkorungon. Tämä parantaa ja tasaa kaakeliuunin lämmönluovutusominaisuuksia. Kermansaviuunit kuuluvat sisäasiaianministeriön määrittelemään luokkaan "lämminpintaiset tulisijat", jonka suojaetäisyys taakse ja sivuille on vain 50 mm ja ylöspäin 150 mm.

Kermansavi-takkauuniklassikko Eila.
Kermansavi-takkauuniklassikko Eila.
Hienostunut Silvia sopii erinomaisesti myös modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.
Hienostunut Silvia sopii erinomaisesti myös modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.

Tulikivi-studiot


Asiantuntevat Tulikivi-studiot palvelevat sinua kautta maan. Me opastamme sinua oikean tulisijan valinnassa. Voit myös pyytää tarjouksen mahdollisista muista töistä: vanhan uunin purkamisesta, hormin tai palomuurin korjauksesta, edus- tai lattialaatoituksen asennuksesta – mitä ikinä tarvitsetkin. Tarvittaessa teemme ilmaisen kotikäynnin.

Kermansavi-uunit toimitetaan kotiin täysin valmiina, tulitikut käteen –periaatteella. Uunimestari vastaa, että uusi tulisijasi toimii moitteetta. Hän selvittää sinulle uunin käytön niksit ja muutkin hienoudet. Ja kaupan päälle saat vielä lämpimän tunnelman. Kermansaviuuneilla on viiden vuoden takuu.

Pyydä tarjous Kermansavi-uunista


Rakentaja.fi-palvelun kautta voit pyytää tarjouksen Kermansavi-uunista. Valitse tarjouspyyntölomakkeesta mieleisesi malli ja täytä yhteystietosi. Tarjouspyyntö ohjautuu lähimpään Tulikivi-studioon.

Jätä tarjouspyyntö tästä

Tilaa maksuton esite

Lisätietoa Kermansavi-uuneista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26845.jpg
Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle
Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan
20082_8619.jpg
Vallox Digit VKL
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
20188_54446.jpg
Suunnitteletko tulisijaa kotiisi?
Kodin tulisija tuo lämpimän tunnelman syksyn pimeneviin iltoihin niin kodissa kuin mökillä. Hyvä tulisija onkin pitkäaikainen investointi, johon kannattaa panostaa. Tulisijan suunnittelu tulisi aina tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa.
20209_66571.jpg
Rintamamiestalon laajennusosan terassi
Terassi päätettiin rakentaa katoksen sisäpuolelle niin, että se seisoo "omilla jaloillaan". Pihalle oli jo aiemmin rakennettu suurempi terassi vastaavalla tavalla. Tukevarunkoinen ja varsin raskasrakenteinen terassi katsottiin paremmaksi rakentaa niin, ettei se tukeudu ollenkaan itse rakennukseen, vaan on oma kokonaisuutensa.Perusmaa terassin alla on tiivistettyä soraa ja sokkelin vierusta on terassinosalta myös routaeristetty. Terassi seisoo betonilaattojen päälle asennettujen säädettävien terassijalkojen varassa. Terassin runko toteutetaan järeästä painekyllästetystä puutavarasta sekä mitallistetusta kuusisahatavarasta, joka käsiteltiin puunsuoja-aineella.
202111_73491.jpg
Miten suojaan hormin, kun vaihdan öljykattilan lämpöpumppuun?
Olet vaihtamassa öljykattilaa esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun ja vanha pannuhuoneen savupiippu jää tarpeettomaksi. Vanha hormi pitäisi varmaankin suojata, mutta voisiko sinne laittaa esimerkiksi vanerista tai styroxista tulppaa? Näin voisi ajatella ehkäistäkseen pakkasilman vapaan pääsyn tekniseen tilaan. Mutta mitä sanovat asiantuntijat?
20165_46410.jpg
Ruuvilla merkittävä rooli katon kestävyydessä
Huollettu ja hyvin rakennettu peltikatto kestää helposti yli 50 vuotta. Monesti ongelmia aiheuttavat kuitenkin ruostuvat kateruuvit, joiden korroosiokesto ei ole riittävä ulkokäyttöön. HAMK:n ohutlevykeskus testasi kahdeksan eri valmistajan kateruuvien korroosiokestävyyttä erityisesti kaupunki- ja teollisuusilmasto-olosuhteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton