• Etusivu
  • Energia

Erittäin vaarallinen sähkölaite Suomen markkinoilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.07.2007
29_P_14933.jpg

Turvatekniikan keskus (TUKES) varoittaa kuluttajia erittäin vaarallisesta sähkölaitteesta, jota on kesän aikana myyty ympäri Suomea. Laite on akkukäyttöinen ladattava kärpäslätkä (kärpäsmaila), jonka sähköä johtavaan ritiläosaan tulee ladattaessa lähes suoraan verkkojännite pistorasiasta. Ritilän koskettaminen latauksen aikana on hengenvaarallista, vaikka laite olisi sammutettu varressa olevasta kytkimestä. TUKES kehottaa kaikkia laitteen hankkineita poistamaan sen heti käytöstä ja palauttamaan ostopaikkaan. Laitteen ritiläosaan ei missään tapauksessa saa koskea silloin, kun laite on kytketty pistorasiaan.

Markkinoilla on ollut jo pidempään paristoilla toimivia kärpäslätkiä. Niiden toiminta perustuu siihen, että ritiläosaan kehitettävä heikkotehoinen suurjännite polttaa ritilään osuvan hyönteisen hengiltä, kun sähkövirta kulkee hyönteisen läpi. Nyt vaaralliseksi havaittu laite on periaatteessa samanlainen, uutta on vain latausominaisuus. Lataustoiminnon suunnittelussa ei ole kuitenkaan otettu riittävästi huomioon turvallisuutta ja lopputuloksena on laite, joka on hengenvaarallinen muillekin kuin hyönteisille.

Laitetta on myyty läpinäkyvässä muovipussissa, jossa itse kärpäslätkän lisäksi on laitteen kojeliitosjohto laitteen kytkemiseksi pistorasiaan sekä tuote-esite, jossa lukee:

Ladattava Kärpäsmaila
Sisältää LED-valon - eroon hyttysistä myös hämärässä

Tuote-esitteen alareunassa lukee tuotemerkki So-Lite ja kääntöpuolella esitteessä on laitteen suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet.

Laitteen maahantuoja on SoliferPolar Oy ja yritys on saanut määräyksen kerätä kaikki tuotteet pois markkinoilta ja loppukäyttäjiltä.

Kuva laitteesta ja tuotepakkauksesta TUKESin Internet-sivulla www.tukes.fi

Lisätietoja:
Kari Lehto, ylitarkastaja
puh. 010 6052 561 tai 040-841 0768
sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fi

Olli Tiainen, turvallisuusinsinööri
puh. 010 6052 517 tai 050-469 0140
sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fi

Yhteyshenkilö SoliferPolar Oy:ssä:
Aino Salminen, puh. 040 562 3058

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20192_56347.jpg
Kohti puhtaampaa puun pienpolttoa
Omakotiasujista sekä omakotitaloa harkitsevista 58 % on sitä mieltä, että jokaisessa omakotitalossa pitäisi olla tulisija. Puunpolton pienhiukkaspäästöt kuitenkin herättävät rakentajissa kysymyksiä. Miten pienhiukkaspäästöjä voitaisiin vähentää ja edistää puhtaampaa puun polttoa?
20113_25050.jpg
WinNovasta Nepaliin
Rohkea trio – opettaja Kari Ruuhilahti sekä oppilaat Linda Vehmasto ja Turo Sakari – vaihtavat tutut kotimaiset kuviot pariksi viikoksi oppimisjaksoon Nepalissa. Työssäoppimisjakso toteutetaan kehitysyhteistyöhankkeena (KEVA). Porista reissuun lähtevät nämä kolme ja kaikkiaan Suomesta lähtevässä joukossa on kahdeksan henkilöä. Porilaiset matkaajat ovat tekniikan alan edustajia, loput sosiaalialan edustajia. Tätä vuotta aiemmin ei tekniseltä saralta ole opiskelijavaihtoa Nepalin suuntaan ollut.
20189_54837.jpg
Esittely Porotherm-pientalotyömaalla
Sunnuntaina 7.10.2018 klo 10-14Osoite: Sotilastorpantie 5A, 02680 ESPOO (Uusmäki)Rakenteilla oleva massiivitiilinen kennoharkkotalo. Esittelytilaisuudessa rakentaja ja Wienerbergerin asiantuntija esittelevät kohdetta ja Porotherm-runkoratkaisua.
20076_5302.jpg
Vallox 180 - isomman omakotitalon ilmanvaihtoratkaisu
Jotta sisäilma olisi puhdasta hengittää, se on vaihdettava ulkoilmaan kerran kahdessa tunnissa. Sisäilman hallittu vaihtuvuus takaa terveellisen sisäilman lisäksi kotiisi energiatehokkuutta. Asumisen viihtyisyys hyvin toteutetun ilmanvaihdon avulla nostaa myös kotisi arvoa.Ilmanvaihtokone valitaan talon koon mukaan, mutta valintaan vaikuttaa myös talon suunniteltu asukasmäärä. Uusi Vallox 180-ilmanvaihtokone soveltuu hyvin varusteltuihin, kookkaisiin taloihin tehojensa sekä erittäin korkean lämmön talteenoton hyötysuhteen ansiosta.Vallox 180:n tuloilman lämpötilahyötysuhde on korkea, jopa yli 80 prosenttia. Siksi sillä saavutetaan poistoilman lämmön talteenoton vuosihyötysuhteeksi 60 prosenttia. VTT:n on myöntänyt laitteelle tuotesertifikaatin. Koneesta voi ottaa kaiken "vihreän" irti valitsemalla laitteen, jossa on tasavirtapuhaltimet, jolloin ilmanvaihtokoneen energiankulutus on suurimmillakin käyttötehoilla alhainen. Vallox 180 vaihtaa ilmaa vaihtovirta-puhaltimilla 205 dm³/s, 100 Pa, tasavirta-puhaltimilla 180dm³/s, 100 Pa.
20087_12140.jpg
Viheriö omalle pihalle
Mitäpä ei isä tekisi tyttärensä eteenAnnastiina on innostunut golfista ja pihassa on mukavasti tilaa. Näistä asetelmista perheen isän päähän syttyi ajatus omasta golf-viheriöstä, jonka kuitenkin pitäisi olla helppohoitoinen ja kestävä. Oikean nurmiviheriön ylläpitäminen vaatii sekä kalliita laitteita että lähes päivittäistä hoitotyötä, joten piti löytää helpompi ratkaisu. Eipä aikaakaan, kun pihaan ilmestyi golf-tekonurmirullia, siirtonurmea ja kaivinkone.Isä oli tehnyt tarkan suunnitelman greenin koosta, korkeuseroista ja hiekkabunkkerin paikasta. Alueet merkattiin pihaan kepeillä, ja niin kaivinkone päästettiin irti...
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton