• Etusivu
  • Piha

Viheriö omalle pihalle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.08.2008
20087_12140.jpg

Mitäpä ei isä tekisi tyttärensä eteen

Annastiina on innostunut golfista ja pihassa on mukavasti tilaa. Näistä asetelmista perheen isän päähän syttyi ajatus omasta golf-viheriöstä, jonka kuitenkin pitäisi olla helppohoitoinen ja kestävä. Oikean nurmiviheriön ylläpitäminen vaatii sekä kalliita laitteita että lähes päivittäistä hoitotyötä, joten piti löytää helpompi ratkaisu. Eipä aikaakaan, kun pihaan ilmestyi golf-tekonurmirullia, siirtonurmea ja kaivinkone.

Isä oli tehnyt tarkan suunnitelman greenin koosta, korkeuseroista ja hiekkabunkkerin paikasta. Alueet merkattiin pihaan kepeillä, ja niin kaivinkone päästettiin irti...

Pohjamaa kuorittiin pois ja tilalle tuotiin karkeaa soraa. Paikalle levitetty sora jyrättiin tiiviiksi ja kantavaksi.

20087_12141.jpg

Pintaan levitettiin hienompaa soraa, joka tasattiin pitkän oikolaudan kanssa. Greenin toinen pää jätettiin selvästi korkeammalle.

20087_12142.jpg
20087_12143.jpg

Alueelle kului golf-tekonurmea kaksi rullaa. Tekonurmi levitettiin matoksi huolellisesti perustetun ja muotoillun pohjan päälle. Pikkuveli pääsi ensimmäisenä tepastelemaan ja testaamaan tekonurmen tasaisuuden ja kiinteyden.

20088_12189.jpg
20088_12190.jpg

Tekonurmen päälle levitettiin hiekkaa ja kupit lippuineen asennettiin paikoilleen.

20088_12191.jpg

Reunat viimeisteltiin siirtonurmella, jota isäntä hoitelee muun nurmikon leikkaamisen yhteydessä mielellään...

20088_12192.jpg
20088_12193.jpg

Nyt kelpaa Annastiinan treenata...

20088_12196.jpg
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
Talo pipon alla lumessa
Villa ISOVER - Lämpöä maasta
Kevät saapui lopulta Suomeen ja toki myös Hyvinkään asuntomessualueelle. Kunhan säät vielä hieman lämpenevät, Villa ISOVERin julkisivua päästään pinnoittamaan lopulliseen asuunsa. Villa ISOVERin sisätiloissa tehdään töitä ahkerasti. Pintojen tasoitustyöt tehdään huolellisesti ennen varsinaista maalausta ja tapetointia. WC-tilojen ja saunan laatoitustyöt ovat myös käynnissä.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20098_18002.jpg
Vanhan talon purkaminen
Ote päiväkirjasta: kevät 2009Rakennuslupahakemukseen liitettyä purkulupaa odotellessa mieheni ryhtyi rohkeasti työhön talon sisällä. Talo purettiin pintamateriaalien osalta käsin itse ja kokonaisuudessaan purkujäte lajiteltiin tarkkaan.Talo oli saatava pian pois rakentamisen tieltä. Kun rakennuslupa on saatu, rakentaminen alkaisi viipymättä. Tällöin vanhan talon on oltava siinä vaiheessa, että se vain rysäytetään kaivurilla maan tasalle. Suuret säästöt saavutetaan välttämällä sekajätekuormia, lajittelemalla purkujäte täysin ja tekemällä mahdollisimman paljon itse.
200612_2283.jpg
Vantaan Energia
Sähköenergiamuotoja on tarjolla useisiin eri tarpeisiin, jolloin jokaiselle taloudelle löytyy sopivin vaihtoehto helposti. Vantaan Energia tarjoaa muun muassa yleissähkö- sekä aikasähkösopimuksia. Yleissähkö sopii kotitalouksille, joilla ei ole sähkölämmitystä. Se on edullinen tuote silloin, kun sähkönkäytöstä pääosa tapahtuu päivällä. Aikasähkö on hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, kun sähkönkäytöstä vähintään puolet ajoittuu yöajalle ja pyhäpäiviksi. Yösähkö on reilusti edullisempaa kuin päiväsähkö, joten pienikin sähkönkäytön siirto yöajalle tuo selvää säästöä.
202211_80177.jpg
Suunnittele energiatehokas puurunkoinen pientalo
Talon rakentamisessa keskeistä on hyvä energiatehokkuus. Tähän voidaan parhaiten vaikuttaa suunnittelemalla tiivis ja hyvin lämpöä eristävä ulkovaippa. Lämmöneristyksessä tulisikin panostaa laadukkaisiin ja tehokkaisiin eristysratkaisuihin, jotta saavutetaan vähän kuluttava, ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen rakennus. Energiatehokkaan puutalon rakentamiseen on nyt saatavilla uusi suunnitteluohje, joka auttaa vähän kuluttavan rakennuksen suunnittelussa.
2439_901419746_201482895741.jpg
Ideoita pihakiveykseen - tutustu valmiisiin pihoihin
Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä.Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton